Το Lego Worlds βγαίνει από το Early Access τον Φεβρουάριο

Είναι αυτός ο τίτλος που θα ρίξει το Minecraft από την κορυφή;

Είναι αυτός ο τίτλος που θα ρίξει το Minecraft από την κορυφή;

Με την κυκλοφορία του Minecraft το 2011 και την τεράστια επιτυχία που είχε στην αγορά, ακολούθησαν πολλοί τίτλοι που προσπάθησαν καρπωθούν ένα μέρος αυτής της επιτυχίας, αλλά συνήθως χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως μετά από 5 χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη θέση, μπορεί να βρει έναν άξιο αντίπαλο στο Lego Worlds. Και αυτό είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως τα Lego είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι με τουβλάκια εδώ και δεκαετίες σε φυσική μορφή, κάτι που το Minecraft κάνει σήμερα σε ηλεκτρονική.

Οπότε δεν ήταν και μια μεγάλη έκπληξη όταν ανακοινώθηκε στην 1η Ιουνίου του 2015 με την ταυτόχρονη Early Access κυκλοφορία του στο Steam. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ομάδα του Lego Worlds ανακοίνωσε την ολοκλήρωση και την έξοδό του από το Early Access και την κυκλοφορία του για όλες τις κονσόλες τον Φεβρουάριο.

Αν και η σύγκριση με το Minecraft δεν μπορεί να αποφευχθεί, το Lego Worlds έχει αρκετά πρωτότυπα χαρακτηριστικά. Δίνει την δυνατότητα στους παίκτες του όχι μόνο να δημιουργούν κόσμους, αλλά και να διαλέξουν τους χαρακτήρες που θέλουν, είτε φιλικούς είτε εχθρικούς. Επιπλέον επιτρέπει την δημιουργία οχημάτων αλλά και την χρήση ζώων (με αυτά να περιλαμβάνουν ακόμα και μυθικά πλάσματα όπως δράκους) για μεταφορά και δεν περιορίζεται στην ξηρά, καθώς μπορείτε να ταξιδέψετε στην θάλασσα ή ακόμα και να εξερευνήσετε τον κόσμο του παιχνιδιού από τον αέρα.

Το Lego Worlds έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από τους χρήστες του Steam, και τώρα μένει να δούμε αν θα καταφέρει να ρίξει από την κορυφή του τον κυρίαρχο των sandbox παιχνιδιών που ονομάζουμε Minecraft