Τρόμος στο γραφείο!

Yuppie Psycho, εκεί που το εργασιακό άγχος παίρνει μια άλλη διάσταση

Platform
 

Yuppie Psycho, εκεί που το εργασιακό άγχος παίρνει μια άλλη διάσταση

Στις μέρες μας, η δουλειά γραφείου έχει συνδυαστεί με μια άκρως μονότονη και επαναληπτική ρουτίνα, στην οποία ο μόνος κίνδυνος που μπορεί να συναντήσουμε είναι να πεθάνουμε από βαρεμάρα. Διαλείμματα για καφέ και μικρό «συσκέψεις εργασίας» με συναδέλφους στο φωτοτυπικό του ορόφου, είναι οι μοναδικές στιγμές της ημέρας που προσφέρουν μια νότα ενδιαφέροντος σε ένα, κατά τα άλλα, πολύ τυποποιημένο και επαναλαμβανόμενο εργασιακό περιβάλλον. Όλη αυτή η κλασσική εικόνα εταιρικού γραφείου αποδομείται πλήρως στο Yuppie Psycho, το οποίο μας φέρνει σε θέση να ανησυχήσουμε για πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το αν μπορεί ή όχι ο υπολογιστής μας να τρέξει το Hearthstone, μήπως και σωθούμε από την θανατηφόρα βαρεμάρα.

Το Yuppie Psycho λοιπόν, πρόκειται για ένα survival horror RPG, στο οποίο ο παίκτης υποδύεται ένα νεαρό παλικάρι, το οποίο λαμβάνει μια προσφορά εργασίας από μια εταιρία ονόματι SintraCorp. Μετά την λήψη της προσφοράς αυτής, ο νεαρός πηγαίνει στα γραφεία της εταιρίας για να γνωρίσει την νέα του δουλειά. Όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως κάτι πάει τραγικά στραβά, και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται (ειδικά μετά την συνάντησή του με το φωτοτυπικό). Καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται, ο παίκτης θα καταλάβει σύντομα πως ο απώτερος σκοπός της δουλειάς του, απέχει αρκετά από απλή εργασία γραφείου. Μια πρώτη ματιά στο Yuppie Psycho μπορούμε να ρίξουμε στο reveal trailer παρακάτω:

Το Yuppie Psycho διαδραματίζεται μέσα σε μια 90’s δυστροπία, με αρκετά steampunk στοιχεία, 16-bit σχεδιασμό, και πολλές horror πινελιές εμπνευσμένες από τα κλασσικά του είδους. Ο παίκτης θα πρέπει να αποφύγει παγίδες, να λύσει puzzle, να εξερευνήσει το σε βάθος το μέρος και να χρησιμοποιήσει την απαραίτητη δόση stealth προκειμένου να μάθει τι κρύβεται πίσω από όλα τα μοχθηρά τέρατα τα οποία έχουν καταλάβει πλήρως τα γραφεία της εταιρίας, τέρατα τα οποία θα φέρουν πολλές άσχημες αναμνήσεις σε όλους όσους έχουν παίξει και αγαπήσει την σειρά των Silent Hill.

Εν κατακλείδι, έχουμε να δηλώσουμε πως το Yuppie Psycho είναι ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι, που δύναται να φέρει μια νέα πνοή στα RPG του είδους. Προς το παρόν το παιχνίδι είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, αλλά μετά την είσοδο του στο steam greenlight φαίνεται να έχει εισπράξει μια πολύ θετική αντίδραση από την κοινότητα. Ελπίζουμε λοιπόν το Yuppie Psycho με όλες τις παραξενιές και τις ιδιαιτερότητες του να καταφέρει να μπει στην μεγάλη οικογένεια του steam, και μέχρι να μπορέσουμε επιτέλους να το παίξουμε, Game On!