Έρχεται το Rain World, η ιστορία επιβίωσης ενός… γατοσάλιαγκα

Μισό θήραμα, μισό θηρευτής, η μοίρα ενός περίεργου πλάσματος μέσα σε ένα «σπασμένο» οικοσύστημα

Platforms
 

Μισό θήραμα, μισό θηρευτής, η μοίρα ενός περίεργου πλάσματος μέσα σε ένα «σπασμένο» οικοσύστημα

Ένταση, ταχύτητα, εξυπνάδα, απίστευτες ατμόσφαιρες και δυνατές μουσικές. Αυτά και πολλά άλλα είναι τα χαρακτηριστικά των platformers, ενός απλού είδους παιχνιδιών, μα του οποίου ο μινιμαλιστικός σχεδιασμό, αφήνει χώρο σε δεκάδες άλλα στοιχεία να κλέψουν την παράσταση. Με τίτλους όπως Ori and the blind forest, Downwell, Starbound ή φυσικά του θρυλικού Limbo, η οικογένεια των σύγχρονων πλατφόρμερ, έχει κερδίσει τις καρδιές του κοινού που λατρεύει τα Indie games. Αυτό στοχεύει να κάνει και η Adult Swim Games με το νέο της δημιούργημα, Rain World.

Το Rain World λοιπόν είναι ένα action adventure platformer, με πρωταγωνιστή ένα ιδιόμορφο πλάσμα, ονόματι Slugcut, το οποίο όπως υπαινίσσεται και το όνομά του είναι μισό γάτα και μισό γυμνοσάλιαγκας. Μέσα από την μοίρα του Slugcut, το παιχνίδι μας παρουσιάζει ένα εξαιρετικό δείγμα, ενός παλιού νεκρού κόσμου, πάνω στο οποίο χτίζονται τα θεμέλια ενός νέου οικοσυστήματος. Μέσα σε αυτό το νεαρό και ιδιαίτερα ασταθές οικοσύστημα, ο μικρός μας πρωταγωνιστής προσπαθεί να επιβιώσει, άλλοτε ως θήραμα, άλλοτε ως θηρευτής, και μέσα από το ταξίδι του θα ανακαλύψει όλα τα τερατουργήματα αλλά και τα αρχαία μυστήρια του κόσμου στον οποίο ζει.

Με μια απλή αλλά επαρκώς ζοφερή και μυστηριώδη αισθητική, όμορφες μουσικές και έναν κλασσικό 16-bit σχεδιασμό, το Rain World καταφέρνει να περάσει μια πληθώρα από συναισθήματα στον παίκτη, ο οποίος μέσα από μια μεγάλη σειρά προκλήσεων, καλείται να παίρνει γρήγορες και ύπουλες αποφάσεις, προκειμένου να πιάσει τα θηράματα του, αλλά παράλληλα να γλιτώσει από τα σαγόνια των εχθρών. Όντας ένα μικρό και μαλακό πλασματάκι, ο παίκτης θα πρέπει να βασιστεί παραπάνω στην ευκινησία και την εξυπνάδα του, παρά στην δύναμή του. Μια πρώτη ματιά στην αισθητική του Rain world και στον Slugcat μπορούμε να ρίξουμε στο τρέιλερ παρακάτω:

Εν κατακλείδι το Rain World, φαίνεται ένα πολλά υποσχόμενο Platformer, αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, καθώς οι developers δήλωσαν πως το παιχνίδι θα έχει πάνω από 1600 διαφορετικά «δωμάτια» προς εξερεύνηση, εξαπλωμένα σε έναν κόσμο 12 συνολικά περιοχών. Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αν και πιθανότατα θα κυμαίνεται κοντά στα 20€, κλασσική τιμή των Indie παιχνιδιών στο Steam. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει οριστεί για τις 28 Μαρτίου 2017. Ελπίζουμε λοιπόν, ο μικρός Slugcat, μέσα στο Rain World να μας προσφέρει όλες τις εμπειρίες που μας υπόσχεται, και μέχρι να μπορέσουμε επιτέλους να το παίξουμε, Game On!