League of Meta # 6 | Return of Juggermaw

Το Juggermaw επιστρέφει. Δείτε το γιατί!

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το Juggermaw επιστρέφει. Δείτε το γιατί!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Juggermaw είναι ένα team composition όπου κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Kog’maw και ρόλο βοηθού όλο το υπόλοιπο της ομάδας. Αυτό επιτυγχάνεται με picks που εστιάζουν στο Shield, Heal και cc (όπως για παράδειγμα Lulu, Janna, Orianna κτλ). Ουσιαστικά όλος ο κόσμος γύρω από το χαριτωμένο ADC, με έμφαση σε ένα κύριο στόχο: Να επιζήσει ο Kog’maw στο teamfight, όσο αυτό θα είναι η κύρια πηγή κινδύνου και ο μπροστάρης στην επίθεση/αντεπίθεση της ομάδας. Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα team comp στο παιχνίδι, αν αναλογιστούμε ότι αν αποτύχει το ADC, δεν υπάρχει – σχεδόν – τρόπος να κερδίσουμε. Παρόλο που για μια περίοδο αυτό το comp έκανε θραύση στην επαγγελματική σκηνή (λιγότερο στο Soloq εξαιτίας χειρότερου επιπέδου συνεννόησης), με τις αλλαγές… στην αλλαγή, ο Kog’maw – και φυσικά αυτό το comp – παραγκωνίστηκαν. Όμως, λόγω ενός συνόλου… συγκυριών, ίσως επιστρέφει, και δριμύτερο !

Τα winrates λένε Juggermaw! 

Κάνοντας μια απλή περιήγηση στο www.champion.gg στο Patch 7.5, παρατηρούμε κάτι πολύ ενδιαφέρον στα καλύτερα winrates ανά ρόλο:

(Καλά τα πάει ο Aatrox με τις αλλαγές Kappa)

(Kog’maw στο champion.gg – εδώ)

Ο «Koggy», μετά από καιρό, βρίσκεται πρώτο στην κατάταξη των ADC σε winrate. Οι παίκτες χρησιμοποιούν το Stormraiders’ Surge για να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι το champion είναι αρκετά «ακίνητο» (immobile). Το build του εστιάζει πολύ στο on-hit effect των items, πράγμα που του δίνει ένα τρελό powerspike στο late game, με αντίποινο όμως ένα κακό early και mid game. Όμως πώς μπορεί να φτάσει στο σημείο εκείνο που θα «κουβαλήσει»; Μα φυσικά, χάρης στην ομάδα του ! Αν προσέξετε μάλιστα, 2 πολύ σημαντικά picks έχουν αυτή τη στιγμή καλό winrate: η Lulu και ο Ivern.

Τα champions που κάνουν τη διαφορά

Ο Ivern, παρόλο που έφαγε αρκετά nerfs στον… ψαχνό, αποτελεί ακόμα ένα πολύ δυνατό pick ως secondary support για ένα team. Η δύναμή του βασίζεται στο, σχεδόν, συνεχές shielding του, καθώς και σε ένα πολύ εκνευριστικό για τους αντιπάλους cc source στο πρόσωπο της Daisy. Η Lulu είχε μερικά buffs τελευταία, οπότε και αποτελεί μια καλή επιλογή που λίγοι έχουν πάρει χαμπάρι, κυρίως λόγω του φαινομενικά ισχυρότερου Mage Support meta στο bot lane. Και ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να παιχτεί και σε solo lane (Mid), δίνοντας ευκαιρία για περισσότερες επιλογές. Ήδη ο συνδυασμός τους μπορεί να κάνει οποιοδήποτε carry ένα hyper carry, φανταστείτε με τον Kog’maw, που θεωρείται από πολλούς το κατ’ εξοχήν hyper carry του παιχνιδιού, τι μπορεί να γίνει.

Και για να κάνουμε πιο αποτελεσματικό ένα comp που θα αξίζει να το ονομάσουμε Juggermaw, η προσθήκη ενός top laner που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον Kog’maw με cc ή κάποιας μορφής utility είναι εξίσου σημαντική. Ιδανικές επιλογές δυνατά tanks (Maokai, Sion, Shen).

Ένα παράδειγμα team comp αποτελεί το παρακάτω:

Top: Shen

Jungle: Ivern

Mid: Lulu

ADC: Kog’maw

Support: Janna / Karma

Shields, CC, Healing, Damage. Ή πολύ απλά, Juggermaw ! Αν έχετε την… ατυχία να αντιμετωπίσετε κάτι τέτοιο, εκτός από ένα πετυχημένο ban phase όπου θα στερήσετε μερικά picks, η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε hard engage champions (τύπου Malphite). Αλλιώς… καλή τύχη να φάτε τον Kog’maw.

Stay tuned!

Περισσότερα νέα για το League of Legends