GLL Spring Split Semifinals (Bo5) Recap: ANO vs WLG

Διαβάστε τα highlights του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων

Διαβάστε τα highlights του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων

Ο «φοίνικας» κλειδώνει την θέση του στον τελικό του GLL με τα μάτια στραμμένα στο EU Masters

Anorthosis vs WLGaming

ANO Roster:

  • Woulou(Top)
  • Dom1nant(Jungle)
  • JOJOC(Mid)
  • LOCKIE(ADC)
  • kubYD(Support)

WLG Roster:

  • Madly (Top)
  • Warden (Jungle)
  • Bendix (Mid)
  • Bananitoo (ADC)
  • HungryPanda (Support)

Με 5K gold πλεονέκτημα ήδη από το 15′, o WouLou (Fiora) μαζι με τον Dom1nant (Hecarim) ασκούν τρελή πίεση στους WLG. Οι ΑΝΟ υπερτερούν στα objectives με δύο Ηeralds και τρεις δράκους, έχοντας, σε όλο το game, τον έλεγχο του χάρτη, ειδικά στο mid και στο bot lane.Στο sidelane η Fiora πιέζει ασταμάτητα και πλέον το draft των WLG δεν μπορεί να βγάλει καθόλου value. Το Ace στο 28  θα σημάνει τη νίκη για τους ΑΝΟ που, με 17- 2 στο πρώτο match, stomp-αρουν τους WLG και βγαίνουν μπροστά στη σειρά. 

Στο δευτερο, οι WLG με σκοπό να αποδυναμώσουν τον Dom1nant (Garen) κάνουν ένα early invade στη ζούγκλα του και του κλέβουν τα raptors. Oι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και οι WLG είχαν σαν κύριο σκοπό να πιέζουν συνέχεια τον WouLou (Fiora) και φυσικά τον Dom1nant. Από την άλλη, οι ΑΝΟ αντίστοιχα εστίασαν στον Bananitoo. Η ΑΝΟ ήταν πολύ προσεκτική καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κυριαρχούσε στους δράκος και τους πύργους. Η ομάδα των WLG απαντούσε στις προκλήσεις της Anorthosis, αλλά δεν μπόρεσε να επικρατήσει στο Summoner’s Rift. Μετά τον δεύτερο Baron, οι ΑΝΟ καταστρέφουν ξανά την βάση των WLG και προηγούνται στη σειρά. 

Στο τρίτο match της σειράς, ο Warden (Udyr) δεν έχει σταματήσει να κάνει invades στη ζούγκλα του Dom1nant (Garen) στο early game για να τον αποδυναμώσει όσο μπορεί. Το πλάνο των WLG είναι να βγουν μπροστά από νωρίς και το κατάφεραν με τα objectives. Ασκώντας πίεση με τρεις δράκους και δύο Herald, οι WLG κάνουν και το Ace στο 17′. Το triple kill του Bananitoo (Xayah) δίνει τον Baron στους WLG, καθώς και εναν uncontested Cloud soul. Η διαφορά στα stats, θα δώσει στους WLG την ευκαιρία να snowball-αρουν το match υπέρ τους. Με τον δεύτερο Baron και το quadra kill του Madly (Aatrox), οι WLG σπάνε το Nexus της ΑΝΟ και επιστρέφουν δριμύτεροι στη σειρά, κάνοντας το 2-1. 

Το τέταρτο και τελευταίο game της σειράς ήταν αρκετά ήσυχο στο early game, αφού οι δύο ομαδες είχαν εστιάσει στο να scale-αρουν, αποφεύγοντας αχρείαστα fights. Στο 21′ οι WLG νίκησαν το team fight στο Baron pit, πήραν το obective, τα kills και βγήκαν μπροστά. Με το buff στα χέρια τους, seige-αρουν το mid και κάνουν ενα πολύ σημαντικό Αce. Στο 27′ οι WLG μοιάζουν ασταμάτητοι, αφού έχουν 10 kills περισσότερα από τους ΑΝΟ και 6Κ διαφορά στο gold. Η ανάσα για τους ANO έρχεται με το εκπληκτικό engage του kubYD (Rell), που έπιασε τον Bananitoo (Vayne) σε κακό position λίγο πριν τον δεύτερο Baron. Ωστόσο, μετά το fight, το objective πήγε πάλι στους WLG και το παιχνίδι για τους ΑΝΟ φαίνεται χαμένο, καθώς έχασαν όλο το bottom lane. 

Από την άλλη μεριά, το draft της Anorthosis έχει scale-αρει και πλέον μπορεί και λιώνει το tanky frontline των WLG (Madly/Cho’Gath και Warden/Udyr). Tο game εξελίσσεται σε ντέρμπι όταν στο 34′, για ακόμα μια φορά, ο kubYD κάνει ένα τρελό engage και πιάνει τον Bananitto. Αυτό το πλεονέκτημα δίνει στους ΑΝΟ δύο neutral objectives (Baron και Ocean Soul), όπως επίσης και την ανοιχτή βάση των WLG. Η σειρά και το match θα καθοριστεί στο 40’ με τους WLG να κάνουν το seige στην βάση της Anorthosis. Οι ΑΝΟ δεν τους αφήνουν να σπάσουν τη βάση, τους πιάνουν στο flank και τους κλείνουν μέσα. Μετά το Ace, η Anorthosis με διπλά teleports, εισβάλλει στην βάση και λήγει το bo5 με μια εκπληκτική επίδειξη στο macro. Επόμενη αποστολή του “φοίνικα” είναι ο τελικός του GLL και το EU Masters. 

Κάνοντας click στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τo Bo5 του match-up: https://www.twitch.tv

Περισσότερα νέα για το League of Legends