Digimon World: Next Order | Review

Επιστροφή στον ψηφιακό κόσμο, έχοντας το δύσκολο έργο της εκτροφής των Digimon σας

Platform
 
Genre
 
Developer
 

Επιστροφή στον ψηφιακό κόσμο, έχοντας το δύσκολο έργο της εκτροφής των Digimon σας

digimon

Στα χρόνια που πέρασαν έχουμε δει πολλά παιχνίδια με τα ψηφιακά πλάσματα Digimon. Ανάμεσα τους είδαμε τίτλους fighting, card games, ακόμα και racing, αλλά εκεί που διαπρέπουν περισσότερο είναι τα RPG. Το τελευταίο του είδους που είδαμε, ήταν πέρσι με το Digimon Story: Cyber Sleuth, ένα turn based RPG, αρκετά φιλικό στο μέσω παίκτη. Όμως, για όσους θυμούνται, τα παιχνίδια Digimon World στο Playstation 1 είχαν να κάνουν περισσότερο με την περιποίηση των ψηφιακών τεράτων σας, πριν καλά καλά ριχτείτε στη μάχη. Με την ίδια λογική δουλεύει και το νέο μέλος της οικογένειας Digimon World, Digimon World: Next Order.

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον κεντρικό ήρωα να εγκλωβίζεται στον ψηφιακό κόσμο, μέσω μιας παράξενης συσκευής που κέρδισε σε ένα τουρνουά. Εκεί θα συναντήσει τα δύο Digimon συντρόφους του, καθώς και έναν πολύ δυνατό εχθρό. Μετά από μια δύσκολη μάχη, επιστρέφουν στην πόλη Floatia και τα Digimon παίρνουν ξανά την αρχική τους μορφή. Με τη βοήθεια του αρχηγού της πόλης, τους κατοίκους της και φυσικά τους συντρόφους του, ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να βρει τι δεν πάει καλά με τον ψηφιακό κόσμο, ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του. Όμως, δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει εγκλωβιστεί εκεί πέρα.

Είναι εμφανές πως πρόκειται απλά για ένα PS Vita port, όπου δεν έγινε μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθούν τα γραφικά για τα  κυβικά του PS4. Ο ψηφιακός κόσμος υλοποιείται από διάφορες περιοχές όπως δάση, πεδιάδες και ερήμους, οι οποίες στολίζονται από εξαρτήματα που θα βλέπαμε σε μια ηλεκτρολογική πλακέτα. Το χειρότερο όμως βρίσκεται στην εναλλαγή μέρα και νύχτας, όπου όχι απλά η ατμόσφαιρα δεν αλλάζει σταδιακά, αλλά με ένα blink εφέ γίνεται εξευτελιστικά απότομα.

Τα Digimon έχουν τις κλασσικές μορφές που έχουμε αγαπήσει τόσα χρόνια, αλλά πολλές από αυτές χρησιμοποιούνται πάνω από μία φορά, με διαφορετική παλέτα χρωμάτων, κάτι που συμβαίνει κυρίως στις rookie και τις champion μορφές. Το animation τους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και στις ειδικές επιθέσεις κάθε άλλο παρά επιβλητικό είναι. Μάλιστα, κάποια Digimon που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει γιατί πετούν, θα δείτε πως επηρεάζουν πολύ άσχημα το frame rate.

Όσο για το layout του χάρτη, θα λέγαμε πως είναι ακριβώς σαν και αυτόν του πρώτου Digimon World. Η αρχική περιοχή αποτελεί ένα μικρό χωριό, όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα που χρειάζεστε, ενώ ο κόσμος είναι χωρισμένος σε πολλά κομμάτια. Το αποτέλεσμα σε αυτό είναι να υπάρχουν πολύ μικρά loading times, καθώς και μια ανύπαρκτη συνοχή. Μπορείτε να βρεθείτε σε μια έρημο από μια πεδιάδα, χωρίς να υπάρχει κάποιο hint για το που οδεύετε.

Το σύστημα μάχης του είναι αρκετά περίεργο, αφού δεν μπορείτε να ελέγξετε απευθείας τα τέρατά σας. Είναι δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που βλέπουμε στο Digimon Story. Παρόλα αυτά όμως καταφέρνει να είναι αρκετά πολύπλοκο, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού έχει τεράστιο βάθος. Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα στη μάχη, αλλά πιο πολύ συμβάλλετε στην προετοιμασία, κάτι που είναι πολύ πιο σημαντικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο μεγαλύτερο μέρος των μαχών, τα Digimon θα πραγματοποιούν επιθέσεις μόνα τους, οι οποίες ορίζονται πριν τη μάχη από εσάς. Αυτές ξεκλειδώνονται όσο προχωράτε στο παιχνίδι και χωρίζονται κυρίως σε elements, με τις πιο δυνατές να χρειάζονται και περισσότερα mp. Το θέμα είναι πως όλες μα όλες οι επιθέσεις χρησιμοποιούν mp, το οποίο αναπληρώνεται μόνο του πολύ αργά ή μέσω αναλώσιμων αντικειμένων. Θα υπάρξουν στιγμές που θα δείτε τα Digimon σας να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας να επανέλθει το mp τους.

Ωστόσο, δεν μένετε τελείως άπραγοι στις μάχες, αφού υπάρχουν κάποιες εντολές που μπορείτε να δώσετε. Καταρχάς, μπορείτε να εμψυχώσετε τα Digimon σας μετά από διάφορες επιθέσεις, μαζεύοντας order power. Με αυτό μπορείτε να δώσετε κάποιες εντολές, όπως διαφορετικές επιθέσεις αν έχετε πρόσβαση σε πολλές, άμυνα και φυσικά την ειδική επίθεση του κάθε Digimon, που προκαλεί αρκετά μεγάλη ζημιά.

Ευτυχώς οι μάχες δεν έχουν τη μορφή random encounter και οι εχθροί είναι όσοι βλέπετε και στο περιβάλλον. Οι δύο συνεργάτες σας δεν θα έχουν θέμα στις πρώτες μάχες, αλλά στην πορεία θα δείτε ότι πρέπει να εξελιχτείτε και εσείς. Η αποφυγή των encounters δύσκολα να είναι τόσο αναγκαία σε κάποιο άλλο rpg, όσο είναι στο Next Order. Είτε για λόγους εξοικονόμησης mp, είτε γιατί οι εχθροί είναι πολύ δυνατότεροι από εσάς, θα χρειαστεί να τους αποφεύγετε, αλλά η απόδραση από μια μάχη θα κάνει κακό στις σχέσεις σας με τα Digimon. Μάλιστα, η επανεκκίνηση του παιχνιδιού μοιάζει να είναι η μοναδική λύση ορισμένες φορές.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Digimon World: Next order

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.