Περίοδος Προετοιμασίας 2016: Αλλάζουν όλα!

Το 2016 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για όσους αγωνίζονται μαζί σε ομάδες.

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Νέα διαδικασία επιλογής ήρωα

Παίξτε με τους αγαπημένους σας ήρωες στους αγαπημένους σας ρόλους. Με τη νέα επιλογή ήρωα, η ομάδα συνεννοείται καλύτερα, ακόμα και πριν από το draft. Κάθε παίκτης επιλέγει δύο θέσεις προτού μπει σε ουρά αναμονής για να βρει ομάδα. Μπορεί επίσης να επιλέξει να τοποθετηθεί στις κενές θέσεις κάποιας ομάδας. Μια νέα δυνατότητα, η «πρόθεση επιλογής», βοηθά όλους τους παίκτες να κατανοήσουν ποιον ήρωα θέλετε να παίξετε και πώς θέλετε να συνεισφέρετε στη σύνθεση της ομάδας σας. Μόλις ξεκινήσει το draft, η νέα φάση αποκλεισμού επιτρέπει στους τρεις τελευταίους παίκτες που θα επιλέξουν να αποκλείσουν από έναν ήρωα ο καθένας, ενώ οι παίκτες που επιλέγουν πρώτοι έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν σημαντικούς ήρωες για την ομάδα. Με απλά λόγια: μετά την επιλογή ήρωα, όλοι οι παίκτες (και όλες οι ομάδες) θα είναι σε καλύτερη θέση για να γκρεμίσουν το Νέξους του αντιπάλου.

Η νέα διαδικασία επιλογής ήρωα θα ξεκινήσει πρώτα από το PBE και μετά θα περάσει στο κανονικό draft σε μια μελλοντική ενημέρωση. Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα θα δοκιμάσουμε ορισμένες βελτιώσεις στην εμπειρία των αγώνων κατάταξης, αλλά αυτές οι δυνατότητες ενδέχεται να εμφανιστούν στο PBE μετά από τη νέα διαδικασία επιλογή ήρωα. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για εσάς σε βάθος χρόνου, αλλά προς το παρόν ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο τι μπορείτε να περιμένετε:

Επιλογή θέσης

position-select

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε δύο θέσεις από τις εξής: επάνω λωρίδα, ζούγκλα, μεσαία λωρίδα, κάτω λωρίδα, υποστήριξη ή κενή θέση. Η επιλογή δύο θέσεων συντομεύει το χρόνο αναμονής και διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα παίξει με το ζόρι σε μια θέση που δεν επιθυμεί.

Ανάθεση θέσης

position-assignment

Όλοι ενημερώνονται για τη θέση που θα παίξουν την ίδια στιγμή. Σε αυτό το στάδιο εμφανίζεται και η συνομιλία ομάδας, ώστε να μπορούν όλοι να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Πρόθεση επιλογής

pick-intent

Προτού ξεκινήσει η φάση αποκλεισμού, μπορείτε να επιλέξετε τον ήρωα που θέλετε να παίξετε και να τον επισημάνετε ώστε να δουν και οι συμπαίκτες σας την πρόθεσή σας. Η πρόθεση επιλογής επιτρέπει στην ομάδα σας να οργανώνει καλύτερα τη σύνθεσή της και να αποφεύγει τυχόν αποκλεισμούς που βλάπτουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Αποκλεισμοί

bans

Όλοι οι παίκτες έχουν κάποια αρμοδιότητα όσον αφορά το draft. Η νέα φάση αποκλεισμού επιτρέπει στους τρεις τελευταίους παίκτες που θα επιλέξουν να αποκλείσουν από έναν ήρωα ο καθένας, ενώ οι παίκτες που επιλέγουν πρώτοι έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν σημαντικούς ήρωες για την ομάδα. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: οι αποκλεισμοί εξακολουθούν να γίνονται πριν από τις επιλογές.

Επιλογές

picks

Οι αποκλεισμοί και οι επιλογές γίνονται διαδοχικά και απαιτούν από όλους να κλειδώσουν την επιλογή τους. Αν κάποιος δεν οριστικοποιήσει την επιλογή ή τον αποκλεισμό του, η επιλογή ήρωα τελειώνει και όλοι οι παίκτες επιστρέφουν στην ουρά αναμονής. Μόλις συνηθίσουν όλοι τη νέα διαδικασία οριστικοποίησης των επιλογών και των αποκλεισμών, πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα επιταχύνει τη διαδικασία επιλογής ήρωα.

Εξερευνώντας τη νέα διαδικασία επιλογής ήρωα

Οι φίλοι που παίζουν μαζί γνωρίζουν τις προθέσεις των συμπαικτών τους και δημιουργούν προϋποθέσεις επιτυχίας για όλους. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της νέας διαδικασίας επιλογής ήρωα. Η νέα επιλογή ήρωα βοηθά τους παίκτες να συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε να μπορούν όλοι να αξιοποιούν τα δυνατά τους σημεία, να κατανοούν τους συμπαίκτες τους και να συνεισφέρουν στη νίκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βασιστείτε στα δυνατά σας σημεία

Ανάθεση θέσης

Ενώ μελετούσαμε την επιλογή θέσης, αναλύσαμε πώς παίζουν το παιχνίδι οι περισσότεροι παίκτες και βασίσαμε το σχεδιασμό στο πιο σημαντικό εύρημά μας: οι περισσότεροι παίκτες αισθάνονται ισχυροί σε δύο θέσεις. Για αυτό το λόγο, τώρα μπορείτε να επιλέξετε δύο θέσεις από τις εξής: επάνω λωρίδα, ζούγκλα, μεσαία λωρίδα, κάτω λωρίδα, υποστήριξη ή κενή θέση. Είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθείτε σε μία από τις θέσεις που επιλέγετε. Ναι, η υποστήριξη είναι πλέον επισήμως και θέση, πέρα από ρόλος. Δείτε τις επιλογές σας:

  • Επιλέξτε μια βασική και δευτερεύουσα θέση και η εύρεση συμπαικτών θα αξιολογήσει τη βασική σας επιλογή, αυξάνοντας τις πιθανότητες να βρεθείτε εκεί που θέλετε. Είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί σε μια από τις θέσεις που επιλέξατε
  • Επιλέξτε μια βασική θέση και μια «Κενή θέση» ως δευτερεύουσα. Η εύρεση συμπαικτών θα αξιολογήσει τη βασική σας επιλογή και, αν είναι απαραίτητο, θα σας τοποθετήσει σε οποιονδήποτε άλλον ρόλο
  • Επιλέξτε «Κενή θέση» και μπείτε σε μια ομάδα σε οποιαδήποτε θέση

Η υποχρεωτική επιλογή δύο θέσεων συντομεύει το χρόνο αναμονής και διασφαλίζει ότι κανείς στην ομάδα σας δεν θα παίξει με το ζόρι σε μια θέση που δεν επιθυμεί. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες επιλογές (είπε κανείς υποστήριξη και ζούγκλα;) δεν είναι πάντα το ίδιο δημοφιλείς, για αυτό σκοπεύουμε να δώσουμε κάποια επιπλέον κίνητρα για αυτούς τους ρόλους με μπόνους ΠΕ, αν χρειαστεί.

Δεν πιστεύουμε ότι η επιλογή θέσης θα δυσκολέψει τις αλλαγές λωρίδας ή άλλες εναλλακτικές στρατηγικές που ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο μέλλον και οι ομάδες παραμένουν απολύτως ελεύθερες να συνεργαστούν όπως θέλουν και να πειραματιστούν με διαφορετικές συνθέσεις. Θα δούμε το 2016 τη Σεζόν της διπλής ζούγκλας!

Κατανοήστε τους συμπαίκτες σας

Πρόθεση επιλογής

Μόλις τοποθετηθείτε σε κάποια ομάδα, εσείς και οι συμπαίκτες σας ενημερώνεστε για τη θέση σας και ξεκινάτε το draft. Προτού ξεκινήσει η φάση αποκλεισμού, όλοι επιλέγουν τον ήρωα που σκοπεύουν να επιλέξουν. Αυτό λέγεται πρόθεση επιλογής. Η πρόθεση επιλογής επιτρέπει στην ομάδα σας να οργανώνει καλύτερα τη σύνθεσή της και να αποφεύγει τυχόν αποκλεισμούς που βλάπτουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Όχι άλλες εκπλήξεις

Πλέον, κάθε παίκτης επιλέγει τον ήρωά του με τη σειρά. Για παράδειγμα, αν η ομάδα σας έχει την πρώτη επιλογή, η αντίπαλη ομάδα εξακολουθεί να έχει δύο επιλογές στη συνέχεια, απλά θα πρέπει να τις κλειδώσει τη μία μετά την άλλη.

Βέβαια, αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όλοι να χρειάζεται να κλειδώσουν τις επιλογές τους και στις αποκλίσεις και στις επιλογές. Αν ένας παίκτης δεν καταφέρει να επιλέξει ή να αποκλείσει, η επιλογή χαρακτήρων τελειώνει και ο παίκτης επιστρέφει στην ουρά αναμονής (και αυτός ο παίκτης πληρώνει τις ίδιες ποινές αποφυγής αναμονής).

Συνεισφέρετε ουσιαστικά

Κατανομή αποκλεισμών

Όλοι οι παίκτες έχουν κάποια αρμοδιότητα όσον αφορά το draft, γιατί θέλουμε όλοι να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ομάδα τους. Η νέα φάση αποκλεισμού επιτρέπει στους τρεις τελευταίους παίκτες που θα επιλέξουν να αποκλείσουν από έναν ήρωα ο καθένας, ενώ οι παίκτες που επιλέγουν πρώτοι έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν σημαντικούς ήρωες για την ομάδα. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: οι αποκλεισμοί εξακολουθούν να γίνονται πριν από τις επιλογές.

Η νέα διαδικασία επιλογής ήρωα θα ξεκινήσει πρώτα από το PBE και μετά θα περάσει στο κανονικό draft σε μια μελλοντική ενημέρωση. Θα σας ενημερώσουμε για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στις ουρές αναμονής καθώς πλησιάζει η εφαρμογή τους

[leagueoflegends.com]

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το League of Legends