Η Microsoft αλλάζει την χωρητικότητα στο OneDrive

Η Microsoft ετοιμάζετε να κάνει αλλαγές στα πακέτα χρήσης του OneDrive, λόγω κατάχρησης της υπηρεσίας

Η Microsoft ετοιμάζετε να κάνει αλλαγές στα πακέτα χρήσης του OneDrive, λόγω κατάχρησης της υπηρεσίας

share-devices

Από όταν άρχισε να προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive στους χρήστες του Office 365, παρατηρήθηκε κατάχρηση της υπηρεσίας από χρήστες, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρναγε τα 75TB ανά χρήστη, για αποθήκευση ταινιών και εγγραφών DVR.

«Αντί να επικεντρωθούμε σε ακραία σενάρια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θέλουμε να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην παροχή υψηλής αξίας παραγωγικότητας, προσφέροντας νέες υπηρεσίες που θα ωφελούν την πλειονότητα των χρηστών του OneDrive», είπε η ομάδα του OneDrive.

Οι αλλαγές που θα γίνουν είναι οι εξής:

  • Στους χρήστες Office 365 Home, Personal και University, δεν θα παρέχεται πλέον απεριόριστος χώρος αποθήκευσης, αλλά 1TB ανά συνδρομητή.
  • Τα προγράμματα 100GB και 200GB, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα για νέους χρήστες και θα αντικατασταθούν από ένα νέο πακέτο με χώρο 50GB, με κόστος $1,99 τον μήνα.
  • Ο δωρεάν χώρος που υπήρχε ανά εγγεγραμμένο χρήστη στην υπηρεσία από 15GB θα μειωθεί σε 5GB. Επιπλέον, τα 15GB Camera Bonus θα καταργηθούν.

Η Microsoft, θέλοντας να κάνει αυτή την διαδικασία όσο ποιο ομαλή γίνεται για τους χρήστες:

  • Όσων χρηστών Office 365, τα αρχεία υπερβαίνουν το 1TB σε χωρητικότητα, θα διατηρηθούν για επιπλέον 12 μήνες.
  • Αν είστε χρήστης της υπηρεσίας Office 365 και πιστεύετε ότι η υπηρεσία πλέον δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, θα δοθεί μία αναλογική επιστροφή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
  • Για τους απλούς χρήστες της υπηρεσίας που έχουν αποθηκευμένα αρχεία πάνω από 5GB, θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους για ακόμα 12 μήνες. Επιπλέον, θα μπορούν να λάβουν κωδικό για δωρεάν χρήση του Office 365 Personal για έναν χρόνο, το οποίο θα τους δώσει χώρο 1TB στο OneDrive.
  • Οι χρήστες των ήδη υπάρχοντων προγραμμάτων (όπως τα 100GB και 200GB) δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές.

«Το OneDrive έχει σχεδιαστεί εξ αρχής να είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό πρόγραμμα αποθήκευσης αρχείων και backup. Αυτές οι αλλαγές απαιτούνται για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μία έξυπνη υπηρεσία. Θα επιτρέψουν να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, κάνοντας το OneDrive την καλύτερη επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να είναι παραγωγικοί και να κάνουν περισσότερα.

Όλες οι αλλαγές θα αρχίσουν στις αρχές του 2016. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Nothing is true. Everything is permitted.