Αλήθεια ή Θρύλος;
Πριν παραθέσουμε οτιδήποτε, θα πρέπει να δώσουμε τον ορισμό του θρύλου… Ο θρύλος, λοιπόν, είναι μία προφορική διήγηση, συνήθως εκπληκτική, για πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και κινούνται μεταξύ του μυθικού και του πιθανού. Καθώς μεγαλώνουμε, έχουμε φτάσει σε σημείο να αναρωτιόμαστε, εάν όλα αυτά που ακούγαμε όταν ήμασταν παιδάκια είναι αληθινά ή απατηλά. Άραγε υπάρχουν ή όχι; Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τους θρύλους, οι οποίοι μπορεί να αγνοούνται ακόμη από τον αληθινό κόσμο, αλλά έκαναν την άφιξή τους στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών…
Yeti
Το τέρας των Ιμαλαΐων… Το Γιέτι, είναι ένα πιθηκόμορφο ον, το οποίο ταυτίζεται από πολλούς με το Μεγαλοπόδαρο. Βέβαια, όπως είχα πει και στο ¨μέρος 1¨ υπάρχει μία μάζα ανθρώπων, που θεωρούν τα δύο αυτά πλάσματα ως κάτι το διαφορετικό.
Το Γιέτι βρίσκεται στο παρασκήνιο περίπου 70 χρόνια, μια και οι πρώτες αναφορές έγιναν το 1950. Σύμφωνα με αναφορές από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του, το Γιέτι παρουσιάζεται ως ένα πλάσμα, μεγάλων διαστάσεων, με καστανοκοκκίνο τρίχωμα και μεγάλα χέρια. Οι μάρτυρες μέχρι στιγμής είναι λίγοι, διότι σύμφωνα με τους ειδικούς, το Γιέτι φαίνεται να ζει σε υψόμετρο πάνω από 6000 μέτρα.
Το 1974, η αστυνομία στο Νεπάλ βρήκε πατημασιές μεγάλων διαστάσεων, ύστερα από αναφορά μίας γυναίκας, η οποία ισχυρίστηκε ότι ήρθε σε επαφή με το γίγαντα. Οι ειδικοί όταν μελέτησαν τις πατημασιές, υποστήριξαν ότι πρόκειται για κάποιο νέο είδος, εφόσον δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Από τότε, αρκετοί μελετητές, επιστήμονες, ερευνητές, αλλά και απλοί πολίτες, προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με το πλάσμα.
Σήμερα, πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν το Γιέτι ως μία μεγάλη θιβετιανή αρκούδα… Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις και γι’αυτό.
Το Γιέτι εμφανίστηκε στο χώρο του gaming στα τέλη της δεκατίας του 90, στο Spyro 2: Ripto’s Rage. Συγκεκριμένα, ακολούθησε και σε άλλους τίτλους της σειράς Spyro, όπως τα Spyro: Year of the Dragon και Skylanders: Spyro’s Adventure. Τέλος, το είδαμε και σε τίτλος όπως το Urban Yeti και στο franchise του Warcraft.
Ατλαντίδα
Η χαμένη Ατλαντίδα… Η πρώτη αναφορά της Ατλάντιδας έγινε από τον αρχαίο Έλληνα ιδεαλιστή Πλάτωνα, στους διαλόγους του ¨Τίμαιος ή περί φύσεως¨ και ¨Κριτίας ή Ατλαντικός¨. Σύμφωνα με τον αρχαίο φιλόσοφο, η Ατλαντίδα βρισκόταν πέρα από τις ¨Ηράκλειες Στήλες¨ (στο σημερινό Γιβραλτάρ) και ήταν γεννημένη για εκστρατείες και κατακτήσεις. Η εξαιρετικά ικανή ναυτική της δύναμη, την έκανε ακαταμάχητη. Παρ’ όλα αυτά, η Ατλατίντα, σύμφωνα με το θρύλο, λόγω μεγάλων σεισμών και ισχυρών βροχοπτώσεων, βυθίστηκε στα απύθμενα νερά, σε λιγότερο από μία μέρα…
Το 1982 η Imagic κυκλοφόρησε το Atlantis, ένα fixed shooter παιχνίδι, για το Atari 2600 (η πρώτη εμφάνιση). Την Ατλαντίδα, την είδαμε και σε πολλούς άλλους τίτλους όπως τα Age of Mythology, Atlantis: The Lost Tales, Beyond Atlantis, God of War: Ghost of Spart, Tomb Raider και πολλά άλλα…
Ο Διάβολος του New Jersey
Ο Διάβολος του Jersey, παραμένει ένα ακόμη άγνωστο ον, το οποίο έχει ως κατοικία το New Jersey. Υπάρχουν πάνω από 10 διαφορετικές προσεγγίσεις για το πως δημιουργήθηκε ο διάβολος… Αρκετοι απο αυτούς περιγράφουν ένα πλάσμα με κέρατα, φτερά, ουρά και κεφάλι σαν του αλόγου.
Ο μύθος του Διαβόλου ακούγεται πάνω από 250 χρόνια, και υπάρχουν αναφορές πάνω από 2000 ανθρώπων…
Ο Διάβολος του Jersey πάντως είναι αρκετά δημοφιλής μέσα από ένα μοναδικό βιντεοπαιχνίδι, αποκλειστικά γι’αυτόν. Πολλοί από εσάς που προλάβατε το PS1 σίγουρα θα είχατε παίξει το Jersey Devil (video game), ένα από τα πρώτα 3D platform παιχνίδια, από την Behaviour Interactive. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1997 και μας έδωσε αμφιλεγόμενα αισθήματα…
Το part 3 σήντομα κοντά σας…
Δείτε τα υπόλοιπα άρθρα της σειράς:
Video Games και Γυμνό, εδω
Video Games και Τέχνη, εδώ
Video Games και Γυναίκες, εδώ
Video Games και Θρησκείες, εδώ
Video Games και «Ναρκωτικά», εδώ
Video Games και ¨Ειδήσεις των 8¨, εδώ
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers