Επιστρέφει το Fear Effect!

Με μία δόση νοσταλγίας, επιστρέφει ο κόσμος του κλασικού horror τίτλου Fear Effect

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Με μία δόση νοσταλγίας, επιστρέφει ο κόσμος του κλασικού horror τίτλου Fear Effect

Όλοι όσοι είχαν στην κατοχή τους ένα PS1, πιθανότατα να θυμούνται το πρώτο Fear Effect, ένα όχι ιδιαίτερα δημοφιλές μικρό διαμάντι, που είχε κυκλοφορήσει το 1999. Με τα στιλάτα και κομψά χαρακτηριστικά για την εποχή του, o τίτλος αυτός έχει πλέον μετατραπεί σε ένα κλασσικό cult παιχνίδι για το είδος των horror games.

18 χρόνια αργότερα λοιπόν, το γαλλικό στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών Sushee προσπαθεί να παίξει με τη νοσταλγία μας, πραγματοποιώντας ένα πλήρες remake του αρχικού Fear Effect. Το
στούντιο όμως δεν σταματάει μόνο εκεί, καθώς σκοπεύει να φέρει και έναν εντελώς καινούργιο τίτλο στο franchise ονόματι Fear Effect Sedna, το οποίο θα ξεφύγει εντελώς από το horror genre, καθώς θα είναι ένα isometric real-time tactics game, στο οποίο ο παίκτης θα μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα που χρησιμοποιεί κάθε στιγμή ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Επίσης, ο παίκτης θα μπορεί να σχεδιάσει την κάθε του κίνηση πριν ανταποκριθούν οι αντίπαλοι, επιβραδύνοντας το χρόνο. Τέλος, μέσα στο παιχνίδι ο παίκτης θα μπορεί να επιλέγει τα όπλα που χρησιμοποιεί, ενώ θα καλείται να λύνει περίπλοκα Puzzle.

H ιστορία του Fear Effect Sedna είναι αρκετά βασική, καθώς μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση προκαλεί σαματά, με πληθώρα δολοφονιών και υποθέσεων και αναγκάζει την επανένωση της ομάδας πίσω από το αρχικό παιχνίδιτην Hana, την Rain, τον Deke και τον Glas. Παρακάτω μπορούμε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο Fear Effect Sedna μέσα από ένα gameplay footage

Εν κατακλείδι, το παιχνίδι Fear Effect Sedna φαίνεται πολλά υποσχόμενο και μαζί με το remaster του αρχικού Fear Effect, τα αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, ελπίζοντας να μας χαρίσουν νέες εμπειρίες και την νοσταλγία που μας υπόσχονται. Υπενθυμίζουμε πως και τα δύο παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα νωρίς το 2018, καθώς το στούντιο τα έχει ολοκληρώσει, αλλά δήλωσε πως συνεργάζεται με τη γνωστή σε όλους μας Square Enix για να τα τελειοποιήσει, και μέχρι να μπορέσουμε επιτέλους να τα δοκιμάσουμε, Game On!