Εξερευνήστε τον γαλαξία της Ανδρομέδας στο Necrocosmos

Γενικότερα το Necrocosmos έχει έναν πλούσιο κόσμο με πρωτότυπους χαρακτήρες, απαιτεί την προσαρμογή του παίκτη

Publisher
 

Ποτέ μια αποστολή δεν είναι απλή

Υπάρχει κάτι το πολύ ευχάριστο και όμορφο στο να δημιουργείς κάτι που είναι εμπνευσμένο από τις παιδικές σου αναμνήσεις. Πολλοί δημιουργοί indie παιχνιδιών ακολουθούν αυτό το δρόμο, φτιάχνοντας αρκετά συχνά παιχνίδια με pixelated γραφικά, έχοντας οι ίδιοι μεγαλώσει με αυτά. Το Necrocosmos προέρχεται από τέτοιους ανθρώπους με τα 8-bit γραφικά του και το side scrolling gameplay του να είναι ενδεικτικά της παλιάς σχολής του gaming. Από την άλλη, δε φαίνεται να μένει στο παρελθόν, μιας και αυτά τα χαρακτηριστικά πλαισιώνονται από άλλα της σύγχρονης εποχής.

Το Necrocosmos σας βάζει στο ρόλο του Max Weaver, στον οποίο έχει ανατεθεί να εντοπίσει τους επιστήμονες του προγράμματος EXEO κάπου στην Ανδρομέδα. Παρά την απλότητα της αποστολής, σύντομα θα καταλήξετε σε μια επικίνδυνη περιπέτεια, που θα σας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον γαλαξία.

Μιλώντας για τον γαλαξία, ο χάρτης της Ανδρομέδας θα αποτελείται από αρκετούς πλανήτες, οι οποίοι σε αντίθεση με αυτό που έχουμε συνηθίσει σε πολλούς άλλους τίτλους, δεν είναι procedurally generated, με τον καθένα να έχει μυστικές τοποθεσίες, την δικιά του ιστορία, bosses αλλά και δικό του οικοσύστημα. Από την άλλη η τοποθεσία των πλανητών στο χάρτη θα αλλάζει με κάθε νέα εκκίνηση του παιχνιδιού, κάτι που θα ισχύει και για διάφορα events που θα συναντάτε, καθώς ταξιδεύετε από πλανήτη σε πλανήτη, με τη δυσκολία του ταξιδιού να εξαρτάται από την απόσταση που θα διανύσετε.

Όμως, το πιο πρωτοποριακό κομμάτι του Necrocosmos είναι το DNA-Gun. Αυτό θα είναι το όπλο που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, απορροφώντας δείγματα DNA των εξωγήινων αντιπάλων σας και συνδυάζοντας διάφορα δείγματα δημιουργεί νέες σφαίρες. Όλα τα bosses έχουν ιδιαίτερη αδυναμία σε ξεχωριστούς συνδυασμούς, οπότε επιβάλλεται η ανακάλυψη όσων περισσότερων γίνεται. Το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός μάχης με σκοπό να ανοίξετε τον δρόμο μπροστά σας και να λύσετε γρίφους, που θα σας ανταμείψουν με ισχυρά αντικείμενα.

Γενικότερα το Necrocosmos έχει έναν πλούσιο κόσμο με πρωτότυπους χαρακτήρες, απαιτεί την προσαρμογή του παίκτη σε διαφορετικά περιβάλλοντα καθώς και είναι βαθιά επηρεασμένο από κλασσικά βιβλία και ταινίες sci-fi, όπως το διάσημο Dune του Frank Herbert.  Αν σας ενδιαφέρει σαν τίτλος, τότε μπορείτε να τον υποστηρίξετε στο Kickstarter όπου και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Περισσότερα νέα για το Necrocosmos