Μετασχηματισμός πλανητών και αρχαία λάφυρα στο update του Starbound

Μια σειρά από εντελώς νέες δυνατότητες στο νέο vault update του Starbound

Platform
 

Μια σειρά από εντελώς νέες δυνατότητες στο νέο vault update του Starbound

Το Starbound λίγους μόλις μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του, έχει ήδη καταφέρει να είναι ένα από τα σημαντικότερα και ταχέως αναπτυσσόμενα indie adventures παιχνίδια. Το 2-D αυτό survival crafting της σχολής του Terraria, με τα απλά αλλά μαγευτικά γραφικά του συνοδευόμενα από τις ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικές μουσικές του, ταξίδεψε χιλιάδες παίκτες στα αστέρια, κυριολεκτικά και μεταφορικά και πριν λίγες μέρες το Starbound απέκτησε και ένα από τα πρώτα του μεγάλα update ονόματι, vault update.

Το vault update λοιπόν έρχεται να προσθέσει πληθώρα νέων πραγμάτων στον ήδη γεμάτο και υπερπλήρες κόσμο του Starbound. Η βασική ιδέα του update αυτού είναι η εισαγωγή νέων ancient dungeons, τα οποία θα έχουν ξεχωριστούς εχθρούς και λάφυρα. Τα αρχαία αυτά λάφυρα, της κατηγορίας ancient loot, θα είναι αντικείμενα τα οποία θα δίνουν στον παίκτη την δυνατότητα να μετασχηματίζει πλήρως κομμάτια πλανητών. Τα στοιχεία και το περιεχόμενο του vault update θα ξεκλειδώνουν μόνον εφόσον ο παίκτης έχει ολοκληρώσει την βασική ιστορία του παιχνιδιού, όπου μιλώντας σε έναν μυστηριώδες έμπορο θα λαμβάνει μια αποστολή για να ενεργοποιήσει τα ancient getways και κατ’επέκταση να μπορεί να έχει πρόσβαση στα ancient dungeons. Μια πρώτη ματιά στο vault update του Starbound μπορούμε να ρίξουμε στο trailer παρακάτω.

Τα ancient loot που θα αποκτά ο παίκτης μετά το πέρας του dungeon χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Η μία είναι τα Terraformers τα οποία θα δίνουν στον παίκτη την δυνατότητα να μετασχηματίζει πλήρως την επιφάνεια, την χλωρίδα, τα blocks και τα αντικείμενα, μέχρι και το είδος ενός πλανήτη της επιλογής του. Η άλλη κατηγορία είναι τα Microformers, τα οποία λειτουργούν παρόμοια με τα Terraformers, αλλά για περιορισμένες εκτάσεις και για μόνο μία χρήση. Αυτά θα δίνουν την δυνατότητα να προσθέτει και να εμπλουτίζει ο παίκτης κάποιον πλανήτη με νέα biomes.

Φυσικά αυτές δεν είναι οι μόνες αλλαγές που έρχονται με το vault update. Bugfixes, εορταστικά αντικείμενα και διάφορες άλλες μικροαλλαγές συμπληρώνουν το τεράστιο αυτό update. Αναλυτικά patch notes μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Ελπίζουμε λοιπόν αυτές οι αλλαγές να εκτοξεύσουν το παιχνίδι ακόμη πιο ψηλά, και μέχρι να μπορέσουμε να τις δοκιμάσουμε όλες, Game On!