Πολεμήστε στην φεουδαρχική Ιαπωνία στο Warbands: Bushido

Το είδος του turn based strategy μας έχει δώσει -ειδικά τα τελευταία χρόνια- πολλούς αξιόλογους τίτλους.

Platforms
 

Μάχες με υπόβαθρο τον εμφύλιο πόλεμο της Ιαπωνίας

Το είδος του turn based strategy μας έχει δώσει -ειδικά τα τελευταία χρόνια- πολλούς αξιόλογους τίτλους. Έχοντας ήδη βγει στο Early Access του Steam, το Warbands: Bushido ελπίζει να μπει σε αυτή την κατηγορία παιχνιδιών. Ο εν λόγω τίτλος είναι δημιουργία της Red Unit Studios, καθώς και το πρώτο εγχείρημά της. Πρόκειται για ένα παιχνίδι βασισμένο στα πρότυπα επιτραπέζιων παιχνιδιών με μινιατούρες και ζάρια και με βαθειές επιρροές από παιχνίδια όπως Final Fantasy Tactics και Valkyria Chronicles.

Το Warbands: Bushido προσφέρει ένα μικρό αριθμό σεναρίων για αρχή με αυτά να αυξάνονται, όταν το παιχνίδι βγει από το Early Access. Το υπόβαθρο όλων όμως είναι η Περίοδος των Εμπόλεμων Κρατών, την μάχη για την ενοποίηση της Ιαπωνίας υπό έναν ηγέτη. Έτσι οι αντίπαλοί σας θα προέρχονται από ένα ανάλογο ιστορικό υπόβαθρο, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων επίδοξους σαμουράι και ρόνιν, Κινέζους πειρατές και Πορτογάλους εμπόρους, που όλοι τους προσπαθούν να επωφεληθούν από τον εμφύλιο πόλεμο που επικρατεί.

Οι μάχες διεξάγονται ακριβώς όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια, έχοντας μια ισομετρική οπτική του πεδίου της μάχης και μετακινώντας τους στρατιώτες-μινιατούρες όπου εσείς θέλετε. Έχετε την επιλογή να διαλέξετε ανάμεσα σε πάνω από 100 μινιατούρες για να συγκροτήσετε την ιδανική ομάδα για τα γούστα σας, με αυτές να γίνονται ακόμα περισσότερες αργότερα ακόμα και με τη προσθήκη ηρώων. Μαζί με τις μινιατούρες στις μάχες θα χρησιμοποιείτε και κάρτες που αν παιχτούν σωστά μπορεί να σας δώσουν τη νίκη.

Σύμφωνα με την Red Unit Studios, το Warbands: Bushido είναι μόνο η αρχή για μια σειρά παιχνιδιών υπό το όνομα Warbands. Εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του στο Steam.