Βυθιστείτε στον ένατο κόσμο του Torment: Tides of Numenera

Καλώς ήλθατε στη Γη… σε πολλά, πολλά, πολλά εκατομμύρια χρόνια

Platforms
 
Publisher
 

Καλώς ήλθατε στη Γη… σε πολλά, πολλά, πολλά εκατομμύρια χρόνια 
torment_tides

Το Torment: Tides of Numenera, αποτελεί την θεματική συνέχεια του Planetscape: Torment, ένα από τα πιο θρυλικά και πολύπαιγμένα RPG που κυκλοφόρησαν ποτέ, καθώς έμεινε στην ιστορία ως ένα άκρως πρωτότυπο και επαναστατικό παιχνίδι. Αυτό συνέβη  λόγω του πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, ενός κατά βάση κακού, εγωιστή και υπερόπτη ημίθεου, που όμως ήρθε για να δείξει στον κόσμο του gaming ότι δεν είναι απαραίτητο ο κεντρικός χαρακτήρας ενός παιχνιδιού να είναι ένας ευγενής  και καλοκάγαθος τύπος, για να αγαπηθεί από το κοινό του.

Το Torment: Tides of Numenera λοιπόν, είναι ένα νέο και πολλά υποσχόμενο isometric RPG της InXile Entertainment, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016 σε early access στο Steam. Παρ’όλα αυτά, για όλους όσους δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να διαθέσουν 45 ευρώ για την αγορά αυτή, οι Publishers του παιχνιδιού, Techland Publishing, στις 5 Οκτωβρίου ανέβασαν ένα trailer το οποίο προσφέρει μερικές κλεφτές ματιές στου κόσμο, τους ανθρώπους καθώς και στις ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα στο σύμπαν του Torment: Tides of Numenera. 

Παρακάτω ακολουθεί το trailer:

Όπως βλέπουμε, το Torment: Tides of Numenera διαδραματίζεται στο Ninth World (ένατος κόσμος), ο οποίος φυσικά είναι η Γη, ακριβώς 1 δισεκατομμύριο χρόνια στο μέλλον, όπου το γωνιακό μαγαζάκι της γειτονιάς έχει μετατραπεί σε έναν φουτουριστικό αντιδραστήρα με κινητήρες προώθησης και τα κλασσικά αμαξάκια της πόλης έχουν πλέον αντικατασταθεί από ιπτάμενα steampunk-style αερόπλοια. Μεταξύ των άλλων, ο παίκτης μπορεί να επισκεφθεί και να εξερευνήσει ναούς, νεκροταφεία, μεγαλουπόλεις αλλά και μια φυλακή για την οποία ο αφηγητής του τρέιλερ αναφέρει πως δεν μπορεί να καθοδηγήσει σε αυτήν τον παίκτη, καθώς η φυλακή αυτή βρίσκεται μέσα στο ίδιο του το μυαλό.

Εν κατακλείδι, φαίνεται πως το Torment: Tides of Numenera έχει πολλά να προσφέρει, ιδιαιτέρως στους μεγάλους υποστηρικτές του Role-Playing είδους. Οι publishers δηλώσαν πως το παιχνίδι θα βγει από το early access του και θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αρχές του 2017. Ελπίζουμε λοιπόν το νέο δημιούργημα της InXile Entertainment να σταθεί άξια στο επίπεδο του προκατόχου του και μέχρι να μπορέσουμε να το διαπιστώσουμε, Game On!