Επίθεση της Τουρκίας εναντίον του Minecraft

Η Τουρκία ζητά την απαγόρευση του Minecraft

Η Τουρκία ζητά την απαγόρευση του Minecraft

Τον τελευταίο μήνα, το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας ξεκίνησε μια διερεύνηση ώστε να εξετάσει αν θα πρέπει ή όχι να καταργηθεί το Minecraft. Ο λόγος είναι η υπερβολική βιαιότητα του παιχνιδιού. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της έρευνας: Το Minecraft πρέπει να απαγορευτεί από τον τούρκικο server.

Φαίνεται πως το Minecraft για κάποιους δεν θεωρείται ένα απλό παιχνίδι με τουβλάκια. Το survival-mode του παιχνιδιού, έχει ως σκοπό του την επιβίωση του παίκτη, ο οποίος θα χρειαστεί να σκοτώσει ορισμένα zombie που του επιτίθενται. Επιπλέον, έχει κατηγορηθεί πως προκαλεί την κοινωνική απομόνωση του παίκτη. Άρα, πολλοί πολίτες της Τουρκίας υποστηρίζουν την άποψη, πως τα παιδιά μπορεί να μπερδευτούν με τον πραγματικό κόσμο και να θεωρήσουν πως η άσκηση βίας είναι επιτρεπτή και δεν προκαλεί πόνο.

Παρόμοια άποψη έχει και η τουρκική ιστοσελίδα Hürriyet Daily News τα λόγια της οποίας ήταν τα εξής:

«Παρόλο που το παιχνίδι μπορεί να ενθαρρύνει την δημιουργικότητα των παιδιών δίνοντάς τους την δυνατότητα να κατασκευάσουν σπίτια, φάρμες και γέφυρες, υπάρχουν τα mobs (εχθρικά πλάσματα) που πρέπει να σκοτωθούν ώστε να προστατευθούν αυτές οι δομές. Συμπερασματικά, το παιχνίδι βασίζεται στη βία».

2015-03-10_142839

Ο Önder Kaplan ενεργό μέλος του Chamber of Internet Cafes, με έδρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας, απάντησε στην Hürriyet Daily News: «Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να έχει απαγορεύσει το Minecraft».

Ανακούφιση για τους παίκτες προκαλεί το γεγονός, πως το Υπουργείο δεν μπορεί να απαγορεύσει την συνέχεια του παιχνιδιού αλλά χρειάζεται την έγκριση του τουρκικού δικαστηρίου για να συνεχίσει την προσπάθειά του. Το κράτος της Τουρκίας έχει ξαναοδηγηθεί σε συμπεριφορές που μας κάνουν να πιστεύουμε πως θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον έλεγχο του διαδικτύου. Πριν από ένα χρόνο που πέτυχαν προσωρινές απαγορεύσεις μεγάλων εταιρειών, όπως το YouTube και το Twitter, αλλά και απαίτησαν από το Facebook να διαγράψει σελίδες που προσέβαλαν τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Περισσότερα νέα για το Minecraft