Kingston HyperX Cloud II – Review

Η Kingston για ακόμη μια φορά μας αφήνει άφωνους με το εντυπωσιακό νέο ακουστικό της, HyperX Cloud II

Η Kingston για ακόμη μια φορά μας αφήνει άφωνους με τα νέα της ακουστικά HyperX Cloud II.Η Kingston, με το νέο  εργονομικό σχεδιασμό και με την προσθήκη  7.1  surround συστήματος, ωθεί όλη την εμπειρία χρήσης των ακουστικών να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα νέα αυτά ακουστικά και να σας προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Αν και γνωρίζουμε πως η Kingston δεν ειδικεύεται πλήρως στο κομμάτι του ήχου, κατάφερε να μας αποδείξει πως μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στις άλλες Gaming εταιρείες. Τα HyperX Cloud ΙΙ είναι η αναβάθμιση των απλών Cloud I, με την προσθήκη ενός 7.1 συστήματος. Δεν χρειάζονται Drivers για να λειτουργήσουν, καθώς το ήδη προ-εγκατεστημένο λογισμικό δίνει την δυνατότητα άμεσης λειτουργίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τα συνδέσετε στην υποδοχή του υπολογιστή σας και να απολαύσετε την ποιότητα του ήχου τους.

hyperx cloud gs

Ανοίγοντας την συσκευασία των ακουστικών βλέπουμε μια προσεγμένη θήκη, η οποία έχει κόκκινο πορφυρό χρώμα. Ομολογούμε πως μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που αποτυπώνονταν το λογότυπο της HyperX επάνω στο κουτί καθώς ο λιτός συνδυασμός των χρωμάτων για μια απλή συσκευασία σαν αυτή,  ήταν ξεχωριστός. Σίγουρα δεν έχει αρκετές διαφορές  από τα Kingston HyperX Cloud, καθώς το κουτί ήταν φτιαγμένο από το ίδιο προστατευτικό υλικό.

hyperxcloudii03

Μέσα στο κουτί  μπορούμε να διακρίνουμε τον σωστό καταμερισμό των ακουστικών από τα έξτρα, κάτι το οποίο μας αποδεικνύει το πόσο προσεγμένη είναι όλη η διαδικασία κατασκευής τους. Σκοπός των HyperX Cloud II είναι να δώσει την αίσθηση στον μέσο Gamer πως η αγορά τους αξίζει και με το παραπάνω. Με τους 53mm νεοδυμίου μαγνήτες, τον Surround ήχο του συστήματος 7.1, καθώς και το αποσπώμενο μικρόφωνο, είναι ικανά να λειτουργήσουν με οποιαδήποτε Gaming κονσόλα. Συγκεκριμένα στο PS4 μπορεί να συνδεθεί χωρίς την ανάγκη κάποιου επιπλέον εξοπλισμού, ενώ στο Xbox One χρειάζεται τον ανάλογο αντάπτορα.

Kingston-HyperX-Cloud-II-Gaming-Headset-Product-Box

Σχεδιασμός

Τα Gaming Headsets αρκετές φορές τείνουν να είναι περισσότερο φανταχτερά, παρά ποιοτικά, έχοντας ένα αρκετά μεγάλο αριθμό από Leds, έντονα χρώματα και επιδεικτικά λογότυπα. Όμως στα HyperX Cloud ΙΙ, ο σχεδιασμός είναι πολύ προσεγμένος. Εξωτερικά, τα ακουστικά έχουν μία μεταλλική κατασκευή, η οποία στηρίζει ολόκληρο τον σκελετό του Headset. Σίγουρα δεν είναι και τα πιο εντυπωσιακά στιλιστικά, παρόλα αυτά είναι πολύ βολικά στην μεταφορά τους.

kingston review new

Ο εσωτερικός σχεδιασμός των ακουστικών είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Τα προστατευτικά για τα αυτιά είναι δύο ειδών, υφασμάτινα και δερμάτινα. Επίσης,  η δυνατότητα του memory foam τα καθιστά πιο ξεκούραστα, χωρίς τριβές και ιδρώτα κατά την χρήση τους. Τα ακουστικά είναι ντυμένα με δερμάτινο υλικό, κάτι που δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, ασχέτως αν η τιμή τους είναι αρκετά χαμηλή. Ακόμη το αποσπώμενο μικρόφωνο, είναι ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό στα ακουστικά κάνοντας τα ξεχωριστά στο είδος τους.hyperxcloudii12

Τα Kingston HypeX Cloud II δεν έχουν τα γνωστά jack για τον υπολογιστή, καθώς το 7.1 σύστημα που καταλήγει σε USB, καλύπτει πλήρως όλες τις απαιτήσεις σας. Τα ακουστικά είναι συμβατα για PC και Mac, δίνοντας την δυνατότητα της αυτόματης εγκατάστασης λογισμικού στον υπολογιστή σας, χωρίς δυσκολίες. Θα χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα έξυπνη την ιδέα να προστεθούν όλα τα απαραίτητα κουμπιά για χρήση επάνω στον 7.1 Controller. Αρκετοί από εσάς θα έχετε παρατηρήσει πως μερικές φορές άθελα σας πατάτε κάποια πλήκτρα χωρίς να το θέλετε. Αυτό όμως δεν είναι τόσο συνηθισμένο στα HyperX Cloud II επειδή το μέγεθος των κουμπιών μας δίνει την δυνατότητα να τα ξεχωρίσουμε.Kingston-HyperX-Cloud-II-Gaming-Headset-Connector-Options

 

Όσον αφορά στις Gaming κονσόλες (Xbox One και PS4), μπορούμε πολύ απλά να αποσυνδέσουμε το jack από το 7.1 Controller και να το συνδέσουμε στο ανάλογο τηλεχειριστήριο. Βέβαια, επειδή τα ακουστικά δεν αναγνωρίζονται αμέσως από το τηλεχειριστήριο, πρέπει να κάνετε κάποιες απαραίτητες ρυθμίσεις στην κονσόλα για να μπορείτε να τα δουλέψετε. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο 7.1 surround ήχος είναι εφικτός μόνο με την χρήση του Controller στους υπολογιστές, ενώ σε όλες τις άλλες συσκευές είναι ρυθμιζόμενο να δουλεύει στο Stereo.

Τα Kingston HyperX Cloud II έχουν έξτρα πράγματα, τα οποία σίγουρα δεν βρίσκουμε εύκολα σε άλλα ακουστικά ανάλογης τιμής. Υπάρχει μία θήκη για τις μεταφορές σας, ένας αντάπτορας για το αεροπλάνο αλλά και ένα ζευγάρι μαξιλαράκια για τα αυτιά σε υφασμάτινη υφή. Η θήκη είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τα ακουστικά μαζί με όλα τα αξεσουάρ για τα ταξίδια σας.

kingston hyperx cloud ii accessories

Ήχος

Αν και τα ακουστικά έχουν αρκετά χαμηλή τιμή, η Kingston έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του ήχου. Ο στερεοφωνικός ήχος των ακουστικών είναι αρκετά δυνατός και ακριβής, καθώς οι 53 mm μαγνήτες ανεβάζουν τον πήχη αρκετά ψηλά. Τα ακουστικά ταιριάζουν περισσότερο στα βιντεοπαιχνίδια αλλά είναι αρκετά καλά ακόμα και στις ταινίες και τη μουσική σας.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του 7.1 εικονικού surround ήχου – ο οποίος όπως αναφέραμε είναι διαθέσιμος σε PC και Mac μέσω USB – είναι η προσαρμοσμένη κάρτα ήχου η οποία υπάρχει επάνω στον Controller. Η κάρτα ήχου λαμβάνει πολυκάναλες πηγές ήχου, όπως βιντεοπαιχνίδια ή ταινίες, και τις μετατρέπει σε στερεοφωνική μορφή για τα ακουστικά. Η τεχνολογία αυτή φαίνεται πως είναι αποκλειστικότητα της Kingston, καθώς τα περισσότερα ακουστικά δεν χρησιμοποιούν μεθόδους μετατροπής του ήχου αυτόματα, αλλά μέσω της κάρτας ήχου του υπολογιστή. Παρ’ όλα αυτά η ποιότητα των ακουστικών είναι τόσο ακριβής καθώς ήχοι όπως βηματισμοί, σφαίρες και χειροβομβίδες ζωντανεύουν το κόσμο των παιχνιδιών στο έπακρο.

DSC06510

Ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν είναι τόσο αισθητό είναι πως τα ακουστικά δεν έχουν την απαραίτητη προστασία από εξωτερικούς θορύβους ασχέτως αν τα δερμάτινα μαξιλαράκια κόβουν σε μεγάλο βαθμό κάθε ήχο από το περιβάλλον. Βέβαια, το δώρο για κάθε ταξιδιώτη από την Kingston είναι ο μετατροπέας του αεροπλάνου, ο οποίος είναι αρκετά δυσεύρετος για ακουστικά τέτοιας ποιότητας.

Μικρόφωνο

Το μικρόφωνο των ακουστικών όπως αναφέραμε είναι αποσπώμενο αλλά και ικανοποιητικά ευλύγιστο. Με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου, η προστασία των θορύβων αλλά και του echo είναι αρκετά υψηλή, πράγμα που κάνει τα ακουστικά ακόμη πιο χρήσιμα στο Gaming. Η κάρτα ήχου ελέγχει τους εισερχόμενους ήχους από συνομιλίες και αυτόματα αυξομειώνει τον ήχο του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές το μικρόφωνο δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις για ένα προϊόν σε αυτήν την τιμή.

kingston_hyperx_cloud_ii_headset_01

Επίλογος

Τα Kingston HypeX Cloud II ζυγίζουν μόλις 320 γραμμάρια, 30 γραμμάρια λιγότερο από τα Cloud I. Ακουστικά σαν αυτά μπορούν να σας προσφέρουν ατελείωτες ώρες Gaming σε συνδυασμό με άριστη ποιότητα κατασκευής  αλλά και αναπαραγωγής. Η προσεγμένη δουλειά τους είναι εμφανής από την συσκευασία αλλά και τον σωστό καταμερισμό των διάφορων αξεσουάρ. Τα ακουστικά κοστίζουν 100 €, μία προσιτή τιμή για κάθε είδος Gamer. Τα HyperX Cloud II, κερδίζουν δικαιωματικά τη θέση τους ως ένα από τα καλύτερα ακουστικά της χρονιάς και εμείς σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Ακουστικά

 • Τύπος Αισθητήρα: Δυναμικός σε συνδυασμό με 53mm μαγνήτες νεοδυμίου
 • Λειτουργικό Στοιχείο: Κλειστό
 • Συχνότητα: 15Hz–25,000 Hz
 • Αντίσταση: 60 Ω
 • SPL: 98±3dB
 • Ολική Παραμόρφωση: < 2%
 • Ισχύ: 150mW
 • Κάλυμμα αυτιών: Πλήρης
 • Προστασία Εξωτερικών Θορύβων: περίπου 20 dBa
 • Πίεση Headband: 5N
 • Βάρος: 320g
 • Βάρος με μικρόφωνο και καλώδιο: 350g
 • Μέγεθος Καλωδίων : 1m + 2m με προέκταση
 • Συνδεσιμότητα: Απλό μικρό Stereo Jack (3.5 mm)

Μικρόφωνο

 • Τύπος Αισθητήρα: Συμπυκνωμένος (back electret)
 • Πολικός Σχεδιασμός: Kαρδιοειδές
 • Ρεύμα: AB τροφοδοσία
 • Τάση: 2V
 • Κατανάλωση: μέγιστο 0.5 mA
 • Νομική Αντίσταση: ≤2.2 kΩ
 • Συχνότητα: 50–18,000 Hz
 • Ολική Παραμόρφωση : 2% at f = 1 kHz
 • Μέγιστο SPL: 105dB SPL (Παραμόρφωση ≤1.0% at 1 KHz)
 • Απόδοση Μικροφώνου: -39±3dB
 • Βραχίονας Μικροφώνου: 150mm
 • Διάμετρος Κάψουλας: Ø6
 • Συνδεσιμότητα: Απλό μικρό Stereo Jack (3.5 mm)

Η Kingston για ακόμη μια φορά μας αφήνει άφωνους με τα νέα της ακουστικά HyperX Cloud II.Η Kingston, με το νέο  εργονομικό σχεδιασμό και με την προσθήκη  7.1  surround συστήματος, ωθεί όλη την εμπειρία χρήσης των ακουστικών να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα νέα αυτά ακουστικά και να σας προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση. Αν και γνωρίζουμε πως η Kingston δεν ειδικεύεται πλήρως στο κομμάτι του ήχου, κατάφερε να μας αποδείξει πως μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στις άλλες Gaming εταιρείες. Τα HyperX Cloud ΙΙ είναι η αναβάθμιση των απλών Cloud I, με την προσθήκη ενός 7.1 συστήματος. Δεν χρειάζονται Drivers για να λειτουργήσουν, καθώς το ήδη προ-εγκατεστημένο λογισμικό δίνει την δυνατότητα άμεσης λειτουργίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τα συνδέσετε στην υποδοχή του υπολογιστή σας και να απολαύσετε την ποιότητα του ήχου τους. Ανοίγοντας την συσκευασία των ακουστικών βλέπουμε μια προσεγμένη θήκη, η οποία έχει κόκκινο πορφυρό χρώμα. Ομολογούμε πως μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που αποτυπώνονταν το λογότυπο της HyperX επάνω στο κουτί καθώς ο λιτός συνδυασμός των χρωμάτων για μια απλή συσκευασία σαν αυτή,  ήταν ξεχωριστός. Σίγουρα δεν έχει αρκετές διαφορές  από τα Kingston HyperX Cloud, καθώς το κουτί ήταν φτιαγμένο από το ίδιο προστατευτικό υλικό. Μέσα στο κουτί  μπορούμε να διακρίνουμε τον σωστό καταμερισμό των ακουστικών από τα έξτρα, κάτι το οποίο μας αποδεικνύει το πόσο προσεγμένη είναι όλη η διαδικασία κατασκευής τους. Σκοπός των HyperX Cloud II είναι να δώσει την αίσθηση στον μέσο Gamer πως η αγορά τους αξίζει και με το παραπάνω. Με τους 53mm νεοδυμίου μαγνήτες, τον Surround ήχο του συστήματος 7.1, καθώς και το αποσπώμενο μικρόφωνο, είναι ικανά να λειτουργήσουν με οποιαδήποτε Gaming κονσόλα. Συγκεκριμένα στο PS4 μπορεί να συνδεθεί χωρίς την ανάγκη κάποιου επιπλέον εξοπλισμού, ενώ στο Xbox One χρειάζεται τον ανάλογο αντάπτορα. Σχεδιασμός Τα Gaming Headsets αρκετές φορές τείνουν να είναι περισσότερο φανταχτερά, παρά ποιοτικά, έχοντας ένα αρκετά μεγάλο αριθμό από Leds, έντονα χρώματα και επιδεικτικά λογότυπα. Όμως στα HyperX Cloud ΙΙ, ο σχεδιασμός είναι πολύ προσεγμένος. Εξωτερικά, τα ακουστικά έχουν μία μεταλλική κατασκευή, η οποία στηρίζει ολόκληρο τον σκελετό του Headset. Σίγουρα δεν είναι και τα πιο εντυπωσιακά στιλιστικά, παρόλα αυτά είναι πολύ βολικά στην μεταφορά τους. Ο εσωτερικός σχεδιασμός των ακουστικών είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Τα προστατευτικά για τα αυτιά είναι δύο ειδών, υφασμάτινα και δερμάτινα. Επίσης,  η δυνατότητα του memory foam τα καθιστά πιο ξεκούραστα, χωρίς τριβές και ιδρώτα κατά την χρήση τους. Τα ακουστικά είναι ντυμένα με δερμάτινο υλικό, κάτι που δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, ασχέτως αν η τιμή τους είναι αρκετά χαμηλή. Ακόμη το αποσπώμενο μικρόφωνο, είναι ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό στα ακουστικά κάνοντας τα ξεχωριστά στο είδος τους. Τα Kingston HypeX Cloud II δεν έχουν τα γνωστά jack για τον υπολογιστή, καθώς το 7.1 σύστημα που καταλήγει σε USB, καλύπτει πλήρως όλες τις απαιτήσεις σας. Τα ακουστικά είναι συμβατα για PC και Mac, δίνοντας την δυνατότητα της αυτόματης εγκατάστασης λογισμικού στον υπολογιστή σας, χωρίς δυσκολίες. Θα χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα έξυπνη την ιδέα να προστεθούν όλα τα απαραίτητα κουμπιά για χρήση επάνω στον 7.1 Controller. Αρκετοί από εσάς θα έχετε παρατηρήσει πως μερικές φορές άθελα σας πατάτε κάποια…

8

Αρκετά Καλό!

Το next-generation HeadSet της Kingston ικανοποιεί κάθε είδος Gamer

Η Kingston μας εντυπωσιάζει με το νέο Gaming HeadSet HyperX Cloud II, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Gamer να απολαύσει στο πλήρες τη χρήση τους. Μία πλήρως οικονομική πρόταση, η οποία συναγωνίζεται και τις καλύτερες Gaming Gear εταιρείες.

Σχεδιασμός

7

Ήχος

9

Μικρόφωνο

7.5

Επιδόσεις

8.3

User Rating : 4.68 ( 3 votes)
8