Ανακούφιση για την Ubisoft Montreal

Τα ηνία της σειράς Assassin’s Creed αναλαμβάνει η Ubisoft Quebec

Publisher
 
Developer
 

Τα ηνία της σειράς Assassin’s Creed αναλαμβάνει η Ubisoft Quebec

 

gs-unity

Ανακουφισμένος φαίνεται ο αντιπρόεδρος της Ubisoft Monteal και κυρίου στούντιο ανάπτυξης της δημοφιλούς Action σειράς Assassin’s Creed, Lionel Raynaud, όπως προκύπτει μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο CVG. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ubisoft Montreal θα έχει πλέον πολύ περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί σε μεγαλύτερο βάθος και να πειραματισθεί με το Assassin’s Creed, μιας και ο ετήσιος κύκλος ανάπτυξης νέων τίτλων δεν τους επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Αυτό που ελαφρύνει το φορτίο του στούντιο του Μόντρεαλ, είναι η ανάληψη του δύσκολου έργου της ανάπτυξης τίτλων σε ετήσια βάση από την Ubisoft Quebec, στην οποίο σημειωτέων έχουν πέσει αρκετά χρήματα το τελευταίο διάστημα για την διεύρυνσή της. Έτσι λοιπόν το στούντιο του Κεμπέκ αναλαμβάνει να φέρουν εις πέρας τις νέες προσθήκες στο Assassin’s Creed στο μέλλον, κάτι το οποίο δεν του είναι ξένο αφού έχει συμβάλει στην σειρά με την δημιουργία των Homestead και Freedom Cry  για τα AC III και AC IV:Black Flag αντίστοιχα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που συνέβη και επειδή έχουμε μεγάλη εμπειρία του βοηθούμε πολύ με το παιχνίδι που φτιάχνουν τώρα» λέει ο Raynaud και συνεχίζει «Για το στούντιο του Μόντρεαλ αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο. Εκδίδουμε πολλά παιχνίδια Assassin’s Creed κάθε χρόνο και κάποιες φορές θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερα περιθώρια για λήψη των αποφάσεων και πειραματισμό».

Ο Raynaud δεν παραλείπει να μιλήσει για τον προβληματισμό του όσον αφορά τα στενά deadlines και την επίδραση που αυτό έχει τόσο στην ομάδα, όσο και στους τίτλους. «Υπάρχουν πράγματα που ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε στο Assassin’s Creed  και πράγματα τα οποία υποθέτουμε πως δεν μπορούμε και συχνά ρωτάω το γιατί. Τι χρειαζόμαστε για να ώστε να είμαστε σε θέση να προσπαθήσουμε;»

Συνεχίζοντας επί του θέματος λέει πως «όταν έχεις την πίεση του χρόνου, πρέπει να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις,  οπότε έχουν πολύ σημασία. Αντί να προσθέσεις πράγματα πρέπει να αναρωτιέσαι τι διαφορά θα κάνεις στην όλη εμπειρία και αν έχει αξία αυτό στον παίκτη».

Εν αναμονή λοιπόν για το τι αλλαγές θα επιφέρουν οι κινήσεις της Ubisoft στην σειρά Assassin’s Creed. To μεγάλο βάρος μπαίνει στην «νεαρή» Ubisoft Quebec και το τι αντίκτυπο θα έχει η φρεσκάδα του καινούριου στούντιο, ενώ οι «βετεράνοι» στης Ubisoft Montreal πιθανότατα να επαναπροσδιορίσουν την σειρά  και να αναπτύξουν νέες ιδέες.