Bloody B930 Keyboard | Review

Η Bloody εκτός από Gaming ποντίκια και αξεσουάρ, πρωτοπορεί με την τεχνολογία Light Strike και στα πληκτρολόγια

Η Bloody εκτός από Gaming ποντίκια και αξεσουάρ, πρωτοπορεί με την τεχνολογία Light Strike και στα πληκτρολόγια. Μπορεί το ποντίκι να είναι ένα το “όπλο” ενός Gamer, αλλά το πληκτρολόγιο σίγουρα είναι ο βασικός εξοπλισμός του. Ας ξεκινήσουμε όμως με την συσκευασία όσο και τον σχεδιασμό του πληκτρολογίου.

Μπορούμε πολύ εύκολα να διακρίνουμε στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας πως το πληκτρολόγιο Bloody B930 έχει RGB φωτισμό, την Light Strike Τεχνολογία και τον τύπο των Switches μας. Το κουτί της συσκευασίας είναι αρκετά καλά διαμορφωμένο και συνοδεύευται από ένα εξωτερικό «μανίκι» που την καλύπτει.

Το πίσω μέρος της συσκευασίας απεικονίζει το πληκτρολόγιο, για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να το δουν από κοντά αλλά θα ήθελαν να έχουν μια εικόνα για το πως είναι το σχέδιο, τα χρώματα και τα πλήκτρα του. Για ακόμη μια φορά, στο πίσω μέρος η Bloody δίνει απαραίτητες πληροφορίες για τον ξεχωριστό και πραγματικά πολύ γρήγορο μηχανισμό Light Strike.

Τα πληκτρολόγιο συνόδευεται από τα manuals καθώς και 2 sets των 8 κουμπιών (Q,W,E,R,A,S,D,F). Κάτι που μας έκανε όντως ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί το βλέπουμε πρώτη φορά σε εταιρεία, είναι πως παρέχει 2 διαφορετικών ειδών πλήκτρα. Το ένα set είναι διαφανές ώστε να φαίνεται ο φωτισμός και το άλλο είναι πλήρως κόκκινο. Το καλύτερο από όλα είναι ότι έχει και το δικό μικρό grip, που μας βοηθάει να ξεκουμπώσουμε τα πλήκτρα.

Συνοπτικά το Bloody B930, είναι ένα μοντέλο με 87 πλήκτρα χωρίς το γνωστό numpad στο δεξί μέρος. Διαμορφωμένο για FPS Games αλλά και για αυτούς που θα ήθελαν ένα compact πληκτρολόγιο στα χέρια τους που δεν θα έπιανε πολύ χώρο. Είναι γνωστό ότι αυτός ο compact σχεδιασμός είναι αρκετά γνωστός τελευταία στα πληκτρολόγια και όλο και περισσότεροι χρήστες τον επιλέγουν για προσωπική χρήση.

Πως όμως μπορούμε να αλλάξουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις του πληκτρολογίου χωρίς το numpad;

Πρακτικά η Bloody, έχει ετοιμάσει για εμάς το FN Key, αρκετά γνωστό στα περισσότερα πληκτρολόγια το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε τα χρώματα του πληκτρολογίου μέσα από τα 6 διαφορετικά προγραμματιζόμενα μενού, να ανοίξουμε multimedia εφαρμογές αλλά και να αυξομειώσουμε την φωτεινότητα του πληκτρολογίου.

Εκ πρώτης όψεως μπορούμε να δούμε ότι το πάνω μέρος του πληκτρολογίου έχει μία φλοίδα αλουμινίου, βαμμένη μαύρο χρώμα και καλά βιδωμένη στο σκελετό του. Περιμετρικά από τα πλήκτρα έχει σχετικά μικρά περιθώρια, με αποτέλεσμα να μικραίνει περισσότερο τον χώρο που πιάνει όλο το πληκτρολόγιο. Οι γωνίες του πληκτρολογίου είναι γυαλισμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουν ένα κομψό λευκό περίγραμμα στο πληκτρολόγιο.  Σε κάθε γωνία μπορούμε να δούμε μία βίδα που πρακτικά κρατάει σε θέση τον σκελετό και την αλουμινένια βάση. Επάνω από τα arrow keys, υπάρχει το ξεχωριστό λογότυπο της bloody, συνοδευμένο από 3 διαφορετικές ενδείξεις. [Gaming Lock, Caps Lock και Scroll Lock].

Οι πλαϊνές πλευρές του πληκτρολογίου, έχουν ενσωματωμένο Led φωτισμό που ακολουθεί την συνολική αλληλουχία των χρωμάτων από τα 6 προγραμματιζόμενα profiles. Βέβαια, μέσω του λογισμικού της Bloody μπορείτε πολύ εύκολα να το προσαρμόσετε στα δικά σας ξεχωριστά χρώματα.

Το καλώδιο του πληκτρολογίου είναι πολύ καλά προσεγμένο, πλεγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τσακίζει αλλά και να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε κίνηση. Καταλήγει σε ένα κόκκινο πλαστικό plug, με το λογότυπο της Bloody επάνω.

Το κάτω μέρος αυτού, είναι απλό και ιδιαίτερα λιτό. Στις 4 μεριές υπάρχουν λαστιχένιες βάσεις αλλά και δύο χρωματισμένα κόκκινα «ποδαράκια» ώστε να αυξομειώσετε το μέγεθος του. Μικρή λεπτομέρεια που κάνει αυτό το πληκτρολόγιο ακόμη πιο ξεχωριστό.

Light Strike Τεχνολογία

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την βασική Light Strike τεχνολογία που έχει δημιουργήσει η εταιρεία Bloody. Για την ακρίβεια στο Bloody B930, τα switch μας είναι τα LK Libra switches. Τα Libra switches που συνοδεύουν το πληκτρολόγιο είναι τα καφέ και κάνουν μία γραμμική κίνηση ως προς το click τους. Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά, αναφερόμαστε σε απλότητα up-down κατά το πάτημα τους γλιτώνοντας θορύβους και τριβές στην κίνηση του, με αποτέλεσμα αμεσότητα στην απόδοση.

Τι διαφορά έχουν τα LK Libra Switches από τα γνωστά μηχανικά switches;

Επειδή σίγουρα είναι πολύ μεγάλη η ανάλυση αυτά που θα σας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι τα παρακάτω:

 • Χαμηλό Latency, για την ακρίβεια σχεδόν 0
 • Τεχνολογία Optical Light Beam
 • Οπτικοί αισθητήρες
 • Ταχύτητα απόκρισης 2ms
 • Stabilizing Bar
 • Dustproof και spill resistant
 • Τεχνολογία Crystal Prism

Η Light Beam τεχνολογία είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάει μία γραμμή φωτός κάτω από το κάθε κουμπί πριν αυτό φτάσει στο κάτω μέρος του, με αποτέλεσμα αυτόματα να έχουμε πιο γρήγορη απόκριση στις κινήσεις μας και στο γενικό feedback. Σε νούμερα η διαφορά είναι από 30 ms που έχουν τα περισσότερα μηχανικά πληκτρολόγια της αγοράς μέχρι και 0.2 ms.

Επιπρόσθετα, η Crystal Prism Τεχνολογία είναι κάτι που μας εντυπωσίασε πραγματικά καθώς το φως του πληκτρολογίου δεν είναι διάχυτο σε όλο το πληκτρολόγιο. Αντί να «ξεχειλίζει» από τα πλήκτρα και να χάνετε ουσιώδης φωτισμός, μέσω αυτής της μεθόδου τα keycaps μας φωτίζουν σε διπλάσιο βαθμό.

Λογισμικό

Το λογισμικό όπως αναφέραμε και στο P85 Mouse, είναι αρκετά απλό και εύκολο στην χρήση του. Αν και το πληκτρολόγιο μας δίνει και on-board ρυθμίσεις, μέσω του λογισμικού – που προτείνουμε να το εγκαταστήσετε – δίνονται ακόμη πιο advanced αλλαγές και για τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Η χρήση του θα σας βοηθήσει αρκετά στα Lighting Effects, καθώς έχετε μία τεράστια χρωματική παλέτα στα χέρια σας για να φτιάξετε τον όμορφο καμβά σας που δεν είναι άλλος από το Bloody B930.

Επιδόσεις

Το Review μας φτάνει στο πιο σημαντικό σημείο του, καθώς εκτός από την εμφάνιση και τις παραμετροποιήσεις αυτό που ενδιαφέρει έναν Gamer δεν είναι άλλο από τις επιδόσεις στα παιχνίδια. Το Bloody B930, είναι το πληκτρολόγιο που θα αγαπήσει ένα FPS Gamer. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, παιχνίδια όπως PUBG, Counter Strike, Overwatch αλλά και Fortnite ήταν πλήρως απολαυστικά. Στα παιχνίδια αυτά, οι επιδόσεις του Light Beam ήταν εντυπωσιακές καθώς ο χρήστης αντιλαμβάνεται όντως το πόσο γρήγορο είναι το response time. Ακόμη και για τους χρήστες, που έχουν μάθει τα περισσότερα switches Blue, Red, Brown ή Black, η Bloody έχει φτιάξει παρόμοια switches δίνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια clicks. Από την άλλη ως προς το typing, η χρήση του ήταν αρκετά καλή και ξεκούραστη.

Συμπεράσματα

Το Bloody B930, είναι ένα πολύ κομψό και δυνατό πληκτρολόγιο. Σαν χρήστης εντυπωσιάστηκα από τον compact σχεδιασμό και ομολογώ πως είναι ένα από τα πληκτρολόγια που θα επέλεγα είτε για Gaming είτε για απλή χρήση. Αν και έχω συνηθίσει αρκετά τα Red Switches από τα μηχανικά πληκτρολόγια άλλων Brands, δεν ενοχλήθηκα καθόλου από την χρήση των LK Libra. Για την ακρίβεια, μετά από λίγο, το επίπεδο της δουλειάς και του Gaming έφτασε στα ίδια δεδομένα με τα άλλα πληκτρολόγια. Το βάρος του, η εργονομία του, ο φωτισμός του και οι επιδόσεις του το βάζουν στην λίστα με τα καλύτερα πληκτρολόγια μεταξύ των 100€ και 130€. Η τιμή που μπορείτε να το αγοράσετε είναι στα 120€. Οπότε για όσους ψάχνουν ένα FPS πληκτρολόγιο, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Συνδεσιμότητα: USB
 • Διαστάσεις: 380mm (W ) x 150mm (D) x 37mm (H)
 • Layout: Ten-keyless, 87 keys
 • Τύπος Switch: Optical, Light Strike (LK) Libra, Orange – tactile, Brown (Tested) – linear
 • Response Time στο Click: 0.2ms
 • Αποστάσεις Πλήκτρων: 3mm
 • Διάρκεια Ζωής Switch: 100 εκατομμύρια clicks
 • Anti-Ghosting: 100%
 • Έξτρα Keycaps: 8 ημί-διάφανα, 8 κόκκινα
 • Hotkey: Πολυμέσα
 • Φωτισμός : RGB
 • Έλεγχος Φωτεινότητας : Ναι
 • Εφέ: μέχρι 6 διαφορετικά RGB εφέ
 • Space-Bar: Ενισχυμένο με βίδα στην βάση
 • Report Rate: 1,000Hz/1ms
 • Αντίσταση στο Νερό: Ναι

Ακολουθήστε τη σελίδα της Bloody Gaming Hellas.

 

Gamer since: 1983