Creative | Πληκτρολόγιο Sound BlasterX Vanguard K08

Γράφει ο Dr. Ioannis Pandithas, Αντιπρύτανης του New York College στο τμήμα μηχανικών.

Κατασκευάστηκε στο Asgard και ο Tony Stark θα ήθελε ένα για το γραφείο του!

Γράφει ο Dr. Ioannis Pandithas, Αντιπρύτανης του New York College στο τμήμα μηχανικών.

Εξαιρετικός σχεδιασμός και προσοχή στην λεπτομέρεια: Κάθε πλήκτρο είναι προγραμματιζόμενο χρωματικά, ειδικό mute button, τρία επίπεδα φωτισμού,  media keys, Windows Menu Suppressor και περιστροφικός «ροοστάτης» έντασης ήχου!

Πρόσφατα η Creative έκανε την είσοδό της στην κατηγορία Gaming Gear παρουσιάζοντας ένα εύρος συσκευών με καινούριο brand name, BlasterX. Ένα μέλος της οικογένειας αυτών των προϊόντων είναι και το πληκτρολόγιο Vanguard K08.

Μόλις το βγάλετε από την συσκευασία, θα καταλάβετε και από το βάρος του, ότι πρόκειται για μία πολύ στιβαρή κατασκευή. Δεν είναι μεταλλική αλλά είναι ένα σύνθετο αμάλγαμα από πολυμερές πλαστικό με στοιχεία μετάλλου. Και πραγματικά, μετά από αρκετά σκληρή χρήση, το Vanguard αποδεικνύεται αξιόπιστο και πάρα πολύ σταθερό. Το εξίσου σημαντικό είναι ότι συμπεριφέρεται πάρα πολύ καλά και σε όσους εκτός από παιχνίδια θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για δακτυλογράφηση και προγραμματισμό. Ο λόγος για αυτό είναι η σωστή απόσταση των Μηχανικών πλήκτρων μεταξύ τους και η άμεση απόκριση (η οποία είναι ρυθμιζόμενη μαζί με το polling rate: το πόσο συχνά, δηλαδή θα στέλνει το πληκτρολόγιο πληροφορίες στον Η/Υ).

Η συνεργασία της Creative με την OMRON είχε καλό αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε ότι τα πλήκτρα έχουν εφεδρείες στην υποστήριξή του ώστε και σε περίπτωση αστοχίας, αναλαμβάνει ένα δεύτερο στήριγμα του πλήκτρου. Σε επίπεδα ήχου, τα πλήκτρα είναι επαρκή και με υπέροχη αίσθηση και μπορείτε να πληκτρολογείτε χωρίς να ξεσηκώσετε την γειτονία μεν αλλά να καταλαβαίνετε ότι έχετε μηχανικό πληκτρολόγιο στην κατοχή σας, δε.

Υψηλή εργονομία και «καθαρές γραμμές» σε matte φινίρισμα στις επιφάνειες επαφής.

Σχεδιαστικά ακολουθεί τον ανταγωνισμό και έχει κορυφαία εργονομία, με αποσπώμενη βάση για τους καρπούς των χεριών. Τα πλήκτρα Μ1 – Μ5 είναι προγραμματιζόμενα και επιδέχονται σενάρια από την εφαρμογή Sound Blaster Connect. Να σημειωθεί ότι η Creative στις 24/02/2017 προχώρησε σε αναβάθμιση του λογισμικού της αλλά και του Firmware του πληκτρολογίου (ναι, έχει firmware!).

Πολύ καλός οπισθοφωτισμός, όπως και ο σχεδιασμός των πλήκτρων.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι στο σύνολο οι επιφάνειες επαφής είναι matte οπότε έχετε ένα πληκτρολόγιο το οποίο θα φαίνεται σχεδόν πάντα καθαρό. Μετά από αρκετές ώρες Waframe, Elite Dangerous, CS:GO και Asseto Corsa το Vanguard δείχνει ικανό να ανταποκριθεί σε διάφορα είδη παιχνιδιών και να «ανέχεται» και πολύ σκληρή χρήση. Εξάλλου φτιάχτηκε για επαγγελματίες και το δείχνει!

Παίξτε και γράψτε άφοβα, αντέχει σχεδόν τα πάντα!

Θύρα διέλευσης USB για το Gear!

Συμπερασματικά, το SBX Vanguard K08 είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό πληκτρολόγιο που θα ικανοποιήσει και τους πιο salty χρήστες. Εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή και άψογη αίσθηση και απόκριση. Φήμες λένε ότι κατασκευάστηκε στο Asgard και ο Tony Stark θα ήταν περήφανος αν το είχε σχεδιάσει ο ίδιος! Επίσης μπορεί να τα βάλει και με πολύ ακριβότερα πληκτρολόγια, μιας και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από αυτά.