Bloody P85 Mouse & B-087S Mousepad | Review

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο τομέας του Gaming γίνεται όλο και πιο απαιτητικός στα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν οι υπολογιστές και πόσο μάλλον στα περιφερειακά που τα συνοδεύουν

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο τομέας του Gaming γίνεται όλο και πιο απαιτητικός στα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν οι υπολογιστές και πόσο μάλλον στα περιφερειακά που τα συνοδεύουν. Για αυτό το λόγο η εταιρεία A4 Tech, έχει δημιουργήσει το δικό της ξεχωριστό Brand για Gaming περιφερειακά με πάνω 31 χρόνια εμπειρία.

Έχοντας στην διάθεσή της τρία εργοστάσια παραγωγής μπορεί να καινοτομήσει αλλά και να δημιουργήσει προϊόντα πλήρως ανταγωνιστικά τόσο σε ποιότητα τιμής όσο και σε επιδόσεις. Για να μην μακρηγορήσουμε, σε αυτό το Review θα σας παρουσιάσουμε την πρόταση της Bloody στα Gaming ποντίκια αλλά και στα Mousepad κάτω των 40€.

Ξεκινώντας λοιπόν, έχουμε στα χέρια μας το P85 Mouse και το B-087S Mousepad. Εκ πρώτης όψεως και τα δύο προϊόντα φαίνονται αρκετά κομψά και σίγουρα θα ταίριαζαν με οποιοδήποτε Gaming setup έχετε στο γραφείο.

Ξεκινώντας με το ποντίκι, ο σχεδιασμός του είναι εργονομικός και ταιριάζει τόσο σε αριστερόχειρες όσο και σε δεξιόχειρες. Το P85 Light Strike 5K RGB Animation Gaming Mouse, συνδυάζει 8 κουμπιά επάνω στο ποντίκι με αρκετές χρωματικές πινελιές στο καθένα. Στο κουτί της συσκευασίας αναγράφονται όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν πληροφορίες για την τεχνολογία Light Strike και το λογισμικό που το συνοδεύει. Το μπροστινό μέρος της συσκευασίας μπορεί και ανοίγει με αποτέλεσμα να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για τον σχεδιασμό του ποντικιού.

Ο σχεδιασμός του P85, ενθαρρύνει το χρήστη να έχει ένα Full Palm Grip ποντίκι στα χέρια του, σε αντίθεση με τα περισσότερα ποντίκια που έχουν τη γνωστή “καμπύλη” στα πλάγια. Αν το παρατηρήσουμε λίγο περισσότερο είναι λίγο πιο ψηλό στο κέντρο με απώτερο σκοπό, να μην πατιόνται κατά την διάρκεια του Gaming τα κουμπιά κατά λάθος. Η επιφάνεια του είναι λαστιχένια, χρωματισμένη με μαύρο matte χρώμα και φτιαγμένη ώστε να μην απορροφάει τον ιδρώτα και να είναι δροσερή στο άγγιγμα. Τα πλήκτρα back and forth, στο αριστερό μέρος του ποντικιού έχουν τοποθετηθεί στο σωστό ύψος για να μπορείτε να τα πατήσετε εύκολα με τον αντίχειρα σας. Ο φωτισμός είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος και στις δύο μεριές του ποντικιού για την δική σας ευκολία.

Η ροδέλα του ποντικιού, είναι πλαστική και είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να σας δίνει την απόλυτη ακρίβεια στο Zoom In/Zoom Out. Τα κουμπιά πάνω από την ροδέλα είναι κοντά το ένα πίσω από το άλλο για να προσφέρουν ευκολία σε συγκεκριμένες κινήσεις, τις οποίες θα αναλύσουμε περισσότερο παρακάτω.

Το κάτω μέρος είναι από τα πιο εντυπωσιακά του ποντικιού, καθώς με τις μεταλλικές επιφάνειες μειώνει την αντίσταση κατά την κίνηση μέχρι 20% περισσότερο κάνοντας το Gaming πολύ πιο απολαυστικό και αποτελεσματικό. Το καλώδιο του ποντικιού είναι πρακτικά «πλεγμένο» με ύφασμα ώστε να μπορεί να αντιστέκεται σε οποιοδήποτε τράβηγμα ή τσαλάκωμα στο γραφείο σας. Το καλώδιο είναι πολύ σωστά τοποθετημένο στη βάση του ποντικιού κάτι που βοηθάει αρκετά στη μακροζωία του.

Η Bloody όπως φαίνεται έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον σχεδιασμό του ποντικιού πράγμα που αυτή τη στιγμή το καθιστά Value For Money.

Χαρακτηριστικά

Το λογισμικό της Bloody είναι αρκετά απλό και πόσο μάλλον σχετικά εύχρηστο στην λειτουργία του. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξατε τα Profiles σας ανάλογα με τις απαιτήσεις σας αλλά και τον χρωματισμό του ποντικιού μέσα από 5 επιλεγμένα animation effects.  Έχετε την δυνατότητα να βάλετε έξτρα Macros και πολύ πιο advanced επιλογές για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Εκτός από τις πιο γνωστές – βασικές θα λέγαμε – ρυθμίσεις, αυτή που μας έκανε περισσότερη εντύπωση είναι το calibration του αισθητήρα, που ρυθμίζουμε ανάλογα με το είδος της επιφάνειας που έχουμε και ανάλογα επηρεάζει την ακρίβεια και τις ρυθμίσεις στα DPI μας.

Επιδόσεις

Όπως φαίνεται τα 5.000 DPI, είναι υπέρ αρκετά και για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Σίγουρα δεν επαρκούν για το επίπεδο της επαγγελματικής eSports σκηνής αλλά για κάποιον που θέλει να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, θα του είναι αρκετά δύσκολο να το αλλάξει μετά.

Έχοντας την επιλογή να αλλάξουμε μεταξύ 5 διαφορετικών profiles τα polling rates της συσκευής, μπορέσαμε να αξιολογήσουμε πραγματικά την αξία της συσκευής και να δούμε την απόδοση της σε Gaming αλλά και απλές χρήσεις του υπολογιστή. Μερικές φορές, αν ένα ποντίκι έχοντας υψηλά polling rates δεν μπορεί να τα κρατήσει σταθερά τότε αυτόματα επηρεάζεται τόσο η ομαλή χρήση του προγράμματος – παιχνιδιού όσο και η γενική χρήση του υπολογιστή. Εμείς χρησιμοποιήσαμε έναν συνδυασμό του Direct Input Mouse Rate και το Mouse Rate Checker, για να δούμε το μέγιστο polling rate της συσκευής. Πρέπει να ομολογήσουμε πως ξεπερνάει κάθε όριο από το αναγραφόμενο και αποδίδει το ίδιο καλά με πολύ πιο ακριβά στην κατηγορία του.

Σε Gaming θα λέγαμε πως οι επιδόσεις ήταν πραγματικά εντυπωσιακές τόσο στην ταχύτητα στο χάρτη όσο και στην απόδοση του click. Σε εφαρμογές υπολογιστή μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι με μικρό παράπονο στις 4K οθόνες που λίγο παραπάνω sensitivity θα ήταν αρκετά καλό. Βέβαια, δεν μπορούμε να έχουμε και τόσο υψηλές απαιτήσεις για τόσο ακριβό Gaming Setup από ένα ποντίκι κόστους λιγότερου των 40€.

Light Strike

Η τεχνολογία Light Strike, είναι πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό για τα δεδομένα της Gaming βιομηχανίας καθώς μία δεσμίδα φωτός περνάει πριν το κουμπί φτάσει στο τελικό σημείο του με αποτέλεσμα σε κυριολεκτικά 0,2 ms να έχουμε απόκριση στο παιχνίδι μας. Θα λέγαμε πως αυτό αποτελεί και τη καινοτομία της Bloody, καθώς πραγματικά είναι ότι χρειάζεται κάποιος σε FPS Games όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές.

Top Buttons

Τα Top Buttons του ποντικιού είναι το απόλυτο Hack σε FPS παιχνίδια καθώς δίνουν την δυνατότητα να κάνετε πολλαπλά clicks μόνο με ένα από αυτά. Σκεφτείτε να μπορείτε να κάνετε τριπλό click, πατώντας μόνο μία φορά. Κάποιος Fan των CS:GO, Fortnite ή PUBG είμαστε σίγουροι ότι θα το αγαπήσει.

Χιλιόμετρα στην Ροδέλα

Και όμως η ροδέλα του ποντικιού μπορεί να διανύσει αποστάσεις με το ίδιο precision όσο και ένα απλό button του ποντικιού. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα για ένα ποντίκι αρκετά φθηνό, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Λίγα λόγια για το mousepad

Ένα mousepad αρκετά όμορφο, σωστά δεμένο στα πλάγια και αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει ποντίκι και πληκτρολόγιο μαζί. Η επιφάνεια του είναι φτιαγμένη από λάστιχο, σωστά όμως διαμορφωμένη ώστε να δίνει σωστή ταχύτητα στο ποντίκι κατά την κίνηση χωρίς καμία αντίσταση. Σε συνδυασμό με τις μεταλλικές επιφάνειές του P85, μπορούμε να πούμε πως σίγουρα  με την αγορά του ποντικιού θα μπορούσατε να το έχετε ως ένα καλό συνοδευτικό mousepad για την χρήση σας.

Τέλος, αυτό που μας άρεσε περισσότερο δεν είναι άλλο από τις ραμμένες με κόκκινο χρώμα γωνίες που δείχνουν το πόσο προσεγμένη δουλειά έχει γίνει σε όλο το mousepad. To Bloody B-087S Mousepad μπορείτε να το βρείτε στην Ελληνική αγορά στα 14,90€.

Συμπεράσματα

Το Light Strike, πραγματικά δίνει την μέγιστη δυνατή απόκριση που μπορείτε να βρείτε σε ποντίκι. Ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος αλλά στην τιμή των 40€  δεν θα βρείτε κάτι παρόμοιο και τόσο αποτελεσματικό. Η εμφάνιση μαζί με την εργονομία και το σωστά μοιρασμένο βάρος κάνουν το ποντίκι μεγάλο κυρίαρχο στη κατηγορία του. Παρόλο που εμείς δοκιμάσαμε την απλή έκδοση, και όχι κάποια skin έκδοση, δεν μας ενόχλησε καθόλου αλλά αντιθέτως ήταν αρκετά minimal για ένα clean desktop.

Η στιβαρή κατασκευή δείχνει την αξιοπιστία της A4 Tech, στο Lineup των ποντικιών. Τέλος, το λογισμικό της Bloody, αν και θα ήθελε κάποιες “στυλιστικές” λεπτομέρειες, κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω, πράγμα που βοηθάει αρκετά στην πλήρης παραμετροποίηση του ποντικιού, είτε πρόκειται για αλλαγές στο φωτισμό με όλα τα εφέ, όπως breathing, twinkling κλπ., είτε για αλλαγές στο polling rate και στα DPI.

Το Bloody P85 Mouse μπορείτε να το προμηθευτείτε στην Ελληνική αγορά στην τιμή των 39,90€ και μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι η σφραγίδα Value For Money, του ταιριάζει απόλυτα.

Θετικά

  • Light Strike, ότι καλύτερο στην απόδοση
  • Μεταλλικές επιφάνειες κάτω από το ποντίκι
  • Πολύ καλό δέσιμο καλωδίου για το ποντίκι

Αρνητικά

  • Συσκευασία

Ακολουθήστε τη σελίδα της Bloody Gaming Hellas.

Gamer since: 1983