Bloody G500 Headset | Review

Το τρίτο κατά σειρά Review που έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε για την εταιρεία Bloody ολοκληρώνει ένα Full Gaming Gear συνολικής αξίας 200€

Το τρίτο κατά σειρά Review που έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε για την εταιρεία Bloody ολοκληρώνει ένα Full Gaming Gear συνολικής αξίας 200€. Στα προηγούμενα Reviews συζητήσαμε για την τεχνολογία Light Strike Beam στο πληκτρολόγιο Bloody B930 αλλά και το P85 Light Strike 5K FPS Gaming mouse, το οποίο έχει modes για να κάνεις 1,2 ή 3 ταυτόχρονα clicks μόνο με ένα απλό αριστερό click.

Από μία γρήγορα ματιά η συσκευασία των ακουστικών μας προϊδεάζει το τι πρόκειται να δούμε μέσα. Αρκετά απλή θα λέγαμε χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά αρκετά αναλυτική το πίσω μέρος της με εικόνες για το τι ακριβώς περιέχουν τα ακουστικά.

 

Εμφάνιση

Εκ πρώτης όψεως μπορούμε να δούμε την στιβαρή κατασκευή του ακουστικού και ενώ μπορούμε να αναγνωρίσουμε την εμφάνιση του ακουστικού σε παρόμοια του ανταγωνισμού. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ λιτός και περιεκτικός, με πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στα ear cups. Συνδυασμός δύο χρωμάτων, κόκκινο και μαύρο που ταιριάζουν απόλυτα στα χρώματα της Bloody και δίνουν καθαρά την αίσθηση του Gaming. Το μικρό μικρόφωνο – που μεγάλο μέρος του χωράει μέσα στο ear cup – είναι κομψό και καθόλου ενοχλητικό, συνολικά με όλη την τοποθέτηση του ακουστικού στο κεφάλι. Το καλώδιο του, και εκείνο σε παρόμοιες αποχρώσεις, ξεκινά από το πίσω μέρος του αριστερού ear cup, σωστά τοποθετημένο και για την ακρίβεια με σωστή κλίση, ώστε να μην μπαίνει ανάμεσα στα πόδια σας, αλλά να “πέφτει” από τα αριστερά σας.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως τα ear cups, έχουν memory foams μόνο περιμετρικά και όχι σε όλο το cup, ώστε να προσαρμόζουν και πρακτικά να παίρνουν το σχήμα των αυτιών, αλλά η ποιότητα κατασκευής από δέρμα είναι αρκετά άνετη και δροσερή σε σχέση με τις γνωστές υφασμάτινες. Μικρότερα σε μέγεθος από άλλα ήδη ακουστικών αλλά σίγουρα δεν θα σας ενοχλήσουν και μετά από αρκετές ώρες χρήσης. Στα αριστερά και στα δεξιά ear cups θα συναντήσουμε το λογότυπο της Bloody.

Το Headband των ακουστικών είναι καλά ενισχυμένο με μέταλλο το οποίο επεκτείνεται για να ταιριάζει σε οποιοδήποτε κεφάλι. Με ραφές περιμετρικά η Bloody προσθέτει μία έξτρα λεπτομέρεια σε ακουστικά, τα οποία είναι αρκετά χαμηλά στην τιμή τους και πόσο μάλλον το λογότυπο στο επάνω μέρος είναι «σκαλισμένο» και πολύ όμορφο.

Επιδόσεις

Τα ακουστικά έχουν 40 mm μαγνήτες Νεοδυμίου, αρκετά ισχυρούς και ικανοποιητικούς για Gaming. Τα δοκιμάσαμε σε αρκετά απαιτητικά παιχνίδια όπως Fortnite, Counter Strike αλλά και League of Legends και ομολογούμε πως η μετάδοση της φωνής ήταν ότι καλύτερο. Από την άλλη το μπάσο τόσο στα team fights, όσο και σε παιχνίδια που έχουν έμφαση στην μουσική, το επίπεδο ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Σίγουρα βέβαια, θα θέλαμε λίγο παραπάνω ένταση όταν ακούμε μουσική αλλά είναι κάτι το οποίο δεν θα σας προβληματίσει σχεδόν καθόλου.

Το μικρόφωνο δεν είναι αποσπώμενο, αλλά εύκολα επεκτείνεται με το μήκος του να φτάνει στην σωστή θέση για να σας ακούν οι συμπαίκτες σας καθαρά και σχεδόν κρυστάλλινα στο παιχνίδι σας. Σε συνομιλίες μέσω Discord και Skype ομολογούμε πως σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε αυτήν την τιμή δεν είχαμε κανένα είδος θορύβου αλλά και το noise cancellation έστω και σε μικρό βαθμό, δούλεψε σωστά.  Σας προτείνουμε να κατεβάσετε και το λογισμικό της Bloody για έξτρα παραμετροποιήσεις.

Συνδεσιμότητα

Τα ακουστικά έχετε την δυνατότητα να τα φοράτε τόσο σε εσωτερικό χώρο, όσο και όταν είστε έξω στο δρόμο. Το 3.5 mm jack που έχει μπορεί κάλλιστα να συνδεθεί στο κινητό σας και να ακούτε την μουσική σας μέσω ενός πολύ καλής ποιότητα ακουστικού. Παράλληλα ένα splitter με υποδοχές μικροφώνου και ακουστικών συνοδεύει τα ακουστικά με αποτέλεσμα να συνδέονται πολύ εύκολα στην κάρτα ήχου σας.

Συμπέρασμα

Τα Bloody G500 είναι φτιαγμένα από Ultra-Weight προϊόντα. Με λίγα λόγια, το βάρος τους ήταν αμελητέο και τις περισσότερες φορές καθόλου κουραστικό. Βέβαια αυτό που ίσως θα κουράσει μερικούς, αν έχουν μεγάλα αυτιά δεν είναι τίποτα άλλο από τα ear cups. Αυτό που θα θέλαμε από την Bloody, θα ήταν καλύτερα ear cups και γενικότερα μεγαλύτερα. Σίγουρα, δεν μπορούμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις από ένα ακουστικό των 45€, οπότε δεν θα το χαρακτηρίζαμε πλήρως σαν αρνητικό. Τέλος, σίγουρα όταν πρωτοείδαμε την εξωτερική εμφάνιση όλης της συσκευασίας δεν περιμέναμε κάτι τόσο στιβαρό και κομψό. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μην δυσανασχετήσετε και βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα μόνο από την συσκευασία, καθώς το ακουστικό είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα σε θέμα ποιότητας από αυτό που φαίνεται. Συνοψίζοντας λοιπόν, η Bloody στα Gaming ακουστικά έκανε αρκετή δουλειά για ένα ακουστικό της τάξεως των 45€ όπως ήδη αναφέραμε. Η πρόταση μας και για τους πιο απαιτητικούς είναι πως αν θέλετε να επενδύσετε λίγο παραπάνω και να έχετε απόδοση 7.1, μπορείτε να περιμένετε λίγο παραπάνω καθώς η Bloody, πρόκειται να φέρει αρκετά προϊόντα στο μέλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Bloody Gaming Hellas.

Gamer since: 1983