Το νέο περίστροφο έφτασε | HyperX Cloud Revolver S

Είχαμε δοκιμάσει τα πρώτα Revolver οπότε και ήταν απαραίτητο να δοκιμάσουμε και την νέα Version, Cloud Revolver S

Είχαμε δοκιμάσει τα πρώτα Revolver οπότε ήταν απαραίτητο να δοκιμάσουμε και την νέα Version, Cloud Revolver S.

Σε γενικές γραμμές τα πρώτα Revolver μας είχαν αφήσει θετικές εντυπώσεις, ωστόσο τα Cloud X έχουν μείνει στην καρδιά μας και μέχρι και σήμερα μία από τις αγαπημένες μας επιλογές.

Packaging | Fetiche με τα κουτιά

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε και μας έκανε εντύπωση στην συσκευασία είναι τα πολλά logo από οργανισμούς που αναγνωρίζουν την ποιότητα των ακουστικών ως professional. Ομολογούμε πως «ψαρώσαμε», παρ’ όλο που η υπόλοιπη συσκευασία έχει το κλασσικό style της HyperX. Βγάζοντας το πρώτο κάλυμμα, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα ολόμαυρο ματ κουτί με το Brand «HyperX» στην μέση της πάνω πλευράς. Ανοίγοντας το καπάκι, βρήκαμε το quickstart guide, και το foam προστατευτικό. Κάτω και από αυτό βρίσκονται σωστά τοποθετημένα τα ακουστικά μέσα στα απαραίτητα σακουλάκια και το Audio Control Box, στο πρώτο επίπεδο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο έχουμε το μικρόφωνο, καθώς και τον αντάπτορα Handsfree Jack (4pole 3.5mm jack) σε Mic & Headset.

Design | Ναι είναι ίδια με τα Revolver

Σε όσους άρεσε ο σχεδιασμός του Revolver τότε θα σας αρέσει και του Revolver S, άλλωστε οι διαφορές είναι λίγες. Πρώτο και κυριότερο το χρώμα του Revolver S είναι Gun Metal και όχι απλά μαύρο. Για να ταιριάζει με την γκρι αυτή απόχρωση, οι κόκκινες λεπτομέρειες έγιναν λευκές και επίσης παρατηρήσαμε κάτι ακόμα. Στο Headband, στα σημεία πάνω από την ένδειξη Right & Left, υπάρχουν δύο πλαστικά-λαστιχένια «προστατευτικά», των οποίων πέραν της εμφάνισης δεν γνωρίζουμε την χρήση.

Κατά τα άλλα ο σχεδιασμός έχει παραμείνει ίδιος, με το μεταλλικό headband και τα memory foam earcups να κάνουν για άλλη μία φορά την διαφορά. Επίσης είναι ο ίδιος τύπος ακουστικών, δηλαδή over ear με κλειστό θάλαμο, ώστε να μην ακούγεται θόρυβος από το περιβάλλον. Το μικρόφωνο παραμένει αποσπώμενο και εμφανισιακά είναι ολόιδιο με αυτό του Revolver, το review του οποίου μπορείτε να βρείτε εδώ. Η ποιότητα έχει παραμείνει η ίδια με κάποια refinements εδώ και εκεί. Το βάρος του Headset είναι 360g, ενώ με το μικρόφωνο συνδεδεμένο το βάρος αυξάνεται τα 376g. Το καλώδιο των ακουστικών είναι 1m και σε αυτό προστίθεται το control box με 2m μήκος ακόμα.

Specifications & Features | Προσθέτουμε μία κουταλιά 7.1 Dolby Surround

Η έκδοση Revolver ανέκαθεν στόχευε τους FPS gamers και συνεχίζει το ίδιο με το Revolver S, προσθέτοντας όμως και Virtual 7.1 ήχο. Μάλιστα θα έχετε αυτή την λειτουργία plug’n play, καθώς στην συσκευασία συμπεριλαμβάνετε και μία κάρτα ήχου – Audio Control Box. Έτσι συνδέετε το Headset μέσω USB και απολαμβάνετε ήχο σε premium quality με 3 διαφορετικά equalizer presets, χωρίς την ανάγκη έξτρα λογισμικού. Πάνω στο control box, υπάρχει και το κουμπί για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία Dolby surround. Τα υπόλοιπα Specs παραμένουν και αυτά ίδια. Η ποιότητα του ήχου στα games είναι το ίδιο καλή τόσο στην ένταση όσο και στην απόδοση της κατεύθυνσης. Άλλωστε έχουμε μαγνήτες νεοδυμίου διαμέτρου 50mm και αντίστασης 30Ω, με συχνότητες από 12Hz έως και 28.000Hz.

Εκτός από το 7.1 Mode που υπόσχεται ακόμα περισσότερο immersion στα games και τις ταινίες, το Revolver S έχει και ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο μικρόφωνο. Συγκεκριμένα, διαθέτει noise cancellation αλλά και η φωνή περνάει σε loop στα ακουστικά ώστε να μπορείτε να ακούτε τον τόνο της φωνής σας όταν μιλάτε.

The Verdict | Θέλω το Audio Control Box

Κλείνοντας λοιπόν την παρουσίαση περνάμε στο κομμάτι που βγάζω τα προσωπικά μου στην φόρα. Δυστυχώς δεν βρήκα το 7.1 feature ιδιαίτερα ελκυστικό εξαρχής και η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Μετά από αρκετό testing θα έλεγα πως ο ήχος είναι ήδη αρκετά καλός, εξαιρετικός για το price point των 160€, δεν με ενθουσίασε λοιπόν το Dolby Surround. Με αυτό σαν δεδομένο μπορεί λοιπόν κάποιος να πει πως για +60€ δεν αξίζει να πάρεις το S. Χμμμ… ίσως αν η κάρτα ήχου σου είναι αρκετά καλή και μπορεί να ενισχύσει σωστά το Headset μέσω Audio Jack, τότε ναι πάρε καλύτερα το Revolver ή ακόμα και τα Cloud X 1 & 2. Αν όμως η κάρτα ήχου σου είναι το ίδιο άθλια με την δική μου, τότε το USB Audio Control Box – Κάρτα ήχου θα κάνει «παπάδες» και για σένα, ενώ θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα μέχρι και του μικροφώνου. Το μικρόφωνο λοιπόν είναι αρκετά καλό, σαν smartphone θα έλεγα, με τον ήχο όμως να μην θυμίζει τόσο φυσικός όπως σε ένα Proper mic. Στα θετικά έχω να προσθέσω το πόσο βολικά είναι, παρ’ ότι χάνουν λίγο από την ακουστική απομόνωση, πράγμα που εμένα δεν με πείραξε. Αν λοιπόν θέλετε Headset μαζί με κάρτα ήχου τότε αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στα HyperX Cloud Revolver S.

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga