Creative Outlier Pro – Review

Τα νέα Outlier Pro είναι ότι χρειάζεται ένας απαιτητικός αλλά και καθημερινός καταναλωτής, συνδυάζοντας κομφότητα και ευελιξία για μία ολόκληρη μερα.

Kαι πάλι η  Creative έκανε το θαύμα της με το  νέο ζευγάρι ακουστικών , Outlier Pro, έχοντας την λειτουργία ακύρωσης θορύβου ακόμα και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπου προσφέρουν μια πραγματικά εντυπωσιακή απόδοση σε κάθε είδους ήχους, παρέχοντας μεγάλη διάρκεια μπαταρίας καθώς και πληθώρα διαφόρων επιλογών, εντός της εφαρμογής με κόστος που ανέρχεται στα 89,99€.

Μεγάλη σχεδίαση σημαίνει μέγαλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ακουστικών που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ογκώδη και να παρομοιαστούν συγχρόνως, με αυτά που φοράνε οι μουσικοί on stage. Συνεπώς, δεν πρόκειται για ένα προιόν με προδιαγραφές σχεδιασμού σαν των Airpods. Ωστόσο, μιλάμε για ένα μεταλλικό γκρι, κομψό σετ ακουστικών που εφαρμόζουν με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς την προυπόθεση πρόσθετων αξεσουάρ, συνοδευόμενα από τρία ζεύγη ακουστικών σιλικόνης σε μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέγεθος.

Εσωτερικά στα ακουστικά υπάρχει επίστρωση γραφενίου 10mm, που πάρεχει εύρος συχνοτήτων που κυμαίνεται από 20 Hz έως 20 kHz. Είναι συμβατά με Bluetooth 5.2 και υποστηρίζουν συγκεκριμένα κωδικοποιητές AAC, SBC αλλά όχι AptX. Εξωτερικά,τώρα, κάθε ακουστικού λειτουργεί ένα πάνελ αφής. Για την ακρίβεια, ένα διπλό πάτημα στο αριστερό ακουστικό και πραγματοποιείται αλλαγή μεταξύ ANC On, Ambient On, και All Off, ενώ ένα διπλό πάτημα στο δεξί και ελέγχεται η αναπαραγωγή. Επιπρόσθετα, ένα διπλό πάτημα απαντά ή τερματίζει αντίστοιχα κλήσεις.

Ένα τριπλό τώρα πάτημα, στο αριστερό ακουστικό, καλεί τον φωνητικό βοηθό του κινητού και η ίδια κίνηση ακριβώς στο δεξί ακουστικό παρακάμπτει ένα κομμάτι προς τα εμπρός. Κρατώντας πατημένο το αριστερό ακουστικό μπορεί κανείς να μειώσει την ένταση ή κρατώντας το δεξί να την αυξήσει. Δεν είναι χειριστήρια απαραίτητα διαισθητικά καθώς μπορούν να λειτουργήσουν και να προσαρμοστούν εξίσου καλά μέσω εφαρμογής.

Στην τεράστια αυτή θήκη ακουστικών που διαθέτει η Creative Outlier Pro υπάρχει μια συρόμενη θέση για τα ακουστικά και αντίστοιχα μια θύρα USB-C που βρίσκεται στο πλάι (παρέχεται επίσης ένα καλώδιο USB-C-to-USB-A στην συσκευασία). Φυσικά, πάνω από την θύρα υπάρχουν έγχρωμες λυχνίες LED που υποδεικνύουν τα επίπεδα μπαταρίας της θήκης αλλά και των ακουστικών.

Βασιζόμενοι στην IPX5 βαθμολογία, καταλαβαίνουμε ότι τα ακουστικά είναι ανθεκτικά σε διάφορα είδη χαμηλής υγρασίας είτε αυτό είναι ιδρώτας από προπόνηση είτε βροχή. Σαφώς το συγκεκριμένο rating είναι καλυτέρο από το τυπικό IPX4 διαφόρων ακουστικών με ANC, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα τα ακουστικά να βυθίζονται ή να ξεπλένονται κάτω από νερό. Κάτι που ισχύει και για την θήκη γι’αυτό και τα ακουστικά πρέπει να τοποθετούνται τελείως στεγνά στην βάση τους.

Σύμφωνα με την Creative, εκτιμάται ότι τα ακουστικά έχουν διάρκεια 15 ωρών με φόρτιση και η θήκη 45 επιπλέον ώρες μπαταρίας. Σίγουρα μιλάμε για εξαιρετικές εκτιμήσεις που ακόμα και τα μισά αυτών να ισχύουν παραμένουν άκρως ικανοποιητικά για τον χρήστη. Βέβαια, η χρήση του ANC και των τυπικών επίπεδων έντασης επηρεάζουν ως ένα βαθμό αυτές τις εκτιμήσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξαντλούν γρήγορα την μπαταρία.

Creative Outlier Pro-App

Η εφαρμογή της creative διατίθεται τόσο για Android συσκευές όσο και για iOs. Μέσω της εφαρμογής επιτρέπεται η προσαρμογή EQ αλλά όχι όντας τόσο διαισθητική. Για την ακρίβεια, πρέπει ο χρήστης μέσω του δαχτύλου του να σχεδιάσει την καμπύλη EQ που επιθυμεί σε ένα γράφημα. Αν και φαίνεται ότι είναι εφικτό να προσαρμοστούν μόνο τα μέρη του γραφήματος που αφορούν το μπάσο ή πρίμα, είναι κάτι που δεν ισχύει αφού ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το δικό του/της διαφοροποιημένο προφίλ EQ. Αν ωστόσο κάποιος δεν γνωρίζει πώς να δημιουργήσει το δικό του EQ profile, υπάρχει μια γκάμα προεπιλογών EQ που διατίθονται.

Τα ακουστικά Outlier Pro αν και έχουν μία μέση ακύρωση θορύβου, έχουν μειώσει σημαντικά οποιοδήποτε εξωτερικό βουητό ή υψηλότερες συχνότητες χωρίς να προκαλείται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δοκιμές

Σε πρακτικό επίπεδο, η δοκιμή που έγινε από τα ακουστικά σε κομμάτια με έντονο υπό-μπάσο του στυλ ‘’Home-Resonance’’, υπήρχε όντως μια έντονη απόκριση χαμηλής συχνότητας. Δεν παρατηρήθηκε κάποια παραμόρφωση στα κορυφαία επίπεδα του κομματιού και ακόμα σε μέτρια ένταση ακουγόταν το ίδιο δυνατά. Παρ’όλα αυτά, έχοντας ως προεπιλογή το EQ Off, οι υψηλές εντάσεις δεν ταιριάζουν απόλυτα σαν απόδοση με τις χαμηλές.

Τέλος, σε δοκιμή που έγινε σε πιο ορχηστρικά κομμάτια παρατηρήθηκε ότι ο ήχος αποδίδεται σε ικανοποιητικό βαθμό δυνατά χωρίς να αλοιώνει χαρακτηριστικά του κάθε μουσικού οργάνου. Ιδιαίτερα τα πνευστά και έγχορδα ακόμα και σε συνδυασμό με φωνητική παρουσία.

Επίλογος

Συμπερασματικά, το νέο αυτό ζευγάρι ακουστικών της Creative παρέχει μια μοναδική εμπειρία ήχου ακόμα και στον πιο απαιτητικό χρήστη προσφέροντας πληθώρα δυνατοτήτων σε ασύγκριτα προσιτή τιμή.Τα δοκιμάσαμε κατά την διάρκεια οδήγησης με μηχανή, μέσα από το κράνος, όπου εκεί όσο και να θέλει κάποιος οι εξωτερικοί θόρυβοι είναι πολύ μεγάλοι. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναιι πως πρακτικά το ξεχωριστό είναι πολύ εντυπωσιακό στις επιδόσεις του και ακόμα και η ομιλία καθιστάτε εφικτή χρησιμοποιώντας τα.

Για κάποιον που θέλει ένα ακουστικό με μεγάλη μπαταρία, κομψό σχεδιασμό ανεξαρτήτως του μεγέθους και εντυπωσιακό ήχο τότε τα Outlier Pro είναι μονόδρομος.

Κόστος : 89,99€

Creative Outlier Pro- Προδιαγραφές

 • Τύπος – In canal
 • Ασύρματο – Ναι
 • Τύπος σύνδεσης – Bluetooth
 • Ανθεκτικότητα στο νερό/ ιδρώτα- Ναι
 • Ενεργή ακύρωση θορύβου- Ναι

Πλεονεκτήματα

 • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
 • Μέσω της εφαρμογής προσφέρεται προσαρμογή και έλεγχος EQ
 • Αδιάβροχα
 • Ισχυρή απόκριση χαμηλής συχνότητας

Αρνητικά

 • Αρκετά ογκώδης σχεδιασμός θήκης και ακουστικών
 • Μη διασθητικό EQ
 • Μέση ακύρωση θορύβου