Η 5η γενιά gaming οθονών της AGON επεκτείνεται σε οθόνες εξοπλισμένες με Fast IPS-QD και VA panels

Η AGON by AOC – μία από τις κορυφαίες μάρκες οθονών gaming και αξεσουάρ πληροφορικής στον κόσμο – παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα από την ολοκαίνουργια σειρά AGON 5.

Η AGON by AOC – μία από τις κορυφαίες μάρκες οθονών gaming και αξεσουάρ πληροφορικής στον κόσμο – παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα από την ολοκαίνουργια σειρά AGON 5: την AGON AG275QZ/EU και την AGON AG275QZN/EU. Η πρώτη, με διαστάσεις 27″/68.6 εκ., διαθέτει Fast IPS panel με Quantum Dot layer για την παραγωγή 1.07 εκατομμύρια χρωμάτων, σε συνδυασμό με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz (με δυνατότητα overclocking σε 270 Hz), χρόνο απόκρισης 1 ms GtG και 0.5 ms MPRT. Το οικονομικότερο μοντέλο AG275QZN/EU της AGON διαθέτει Fast VA panel με υψηλή αντίθεση, καθώς και τις ίδιες προδιαγραφές επιπέδου esports: ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, χρόνο ανταπόκρισης 1 ms GtG και 0.5 ms MPRT.

On the edge of competition

Χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και τους γρήγορους χρόνους απόκρισης, οι gamers θα βιώσουν μια ομαλή, ρευστή εμπειρία παιχνιδιού και με τα δύο μοντέλα –  που θα τους βοηθήσει να εντοπίζουν και να παρακολουθούν γρηγορότερα τους αντιπάλους τους, ενώ θα τους δώσει και το πάνω χέρι στον αγώνα. Και τα δύο πραγματικά ευέλικτα μοντέλα οθονών διαθέτουν πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400 και υποστηρίζουν σύστημα HDR10 για πλούσια και ζωντανά visuals, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα γρήγορη κίνηση και καθαρές εικόνες.

Η τελευταία γενιά AGON 5 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο με δύο μοντέλα 165 Hz, εξοπλισμένα με γρήγορα IPS ή VA panels. Τώρα, με τα μοντέλα AG275QZ/EU και AG275QZN/EU AGON, η AOC ανεβάζει τον πήχη σε επίπεδο esports με 270 Hz ή με 240 Hz. Και ακριβώς όπως και τα αδέρφια τους με 165 Hz, αυτά τα νέα μοντέλα πωλούνται σε χάρτινη συσκευασία που είναι 100% ανακυκλώσιμη.

Τόσο η AG275QZ/EU όσο και η AG275QZN/EU διαθέτουν ανανεωμένο σχεδιασμό σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα AGON, με πιο κομψή και καθαρή εμφάνιση. Το panel τριών πλευρών χωρίς πλαίσιο τις καθιστά ιδανικές για τοποθέτηση σε διατάξεις πολλαπλών οθονών. Η premium και στιβαρή μεταλλική βάση, την καθιστά ιδανική ακόμα και για τους πιο μικρούς και συμπαγείς χώρους. Επιπλέον, με ρυθμιζόμενες καθ’ ύψος εργονομικές βάσεις που επιτρέπουν την περιστροφή άξονα, την κλίση και την κάθετη και οριζόντια περιστροφή, τα μοντέλα AG275QZ/EU και AG275QZN/EU, είναι σχεδιασμένα για αγώνες υψηλής έντασης στο σπίτι ή και σε τουρνουά. Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης καλωδίων στη βάση της οθόνης και το ενσωματωμένο τροφοδοτικό, αυτά τα μοντέλα μειώνουν την ακαταστασία στο γραφείο, επιτρέποντας στους παίκτες να επικεντρωθούν στο παιχνίδι τους. Και στα δύο μοντέλα περιλαμβάνεται διανομέας USB 4 θυρών (USB 3.2 Gen 1), ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδέουν εύκολα περιφερειακές συσκευές όπως joysticks και άλλες συσκευές.

Η AG275QZ/EU διαθέτει ένα Fast IPS panel με Quantum Dot layer, που βελτιώνει σημαντικά τη χρωματική ακρίβεια, διευρύνοντας σε μεγάλο βαθμό τη χρωματική γκάμα με πλούσια, κορεσμένα και με βάθος 10-bit και 1.07 δις χρώματα. Με ευρεία κάλυψη 99,9% AdobeRGB, 100% sRGB και 97,5% DCI-P3Η, η AG275QZ/EU είναι η ιδανική οθόνη για content creators, Youtubers και live streamers,. Υποστηρίζει επίσης VESA DisplayHDR400 και HDR10 για την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλού δυναμικού εύρους. Ο εγγενής ρυθμός ανανέωσης 240 Hz μπορεί να υπερχρονιστεί εύκολα από το OSD της οθόνης στα 270 Hz, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα μοντέλα QHD στην αγορά. Ο συνδυασμός ρυθμού ανανέωσης 270 Hz με χαμηλούς χρόνους απόκρισης και ευκρινούς ανάλυσης QHD (2560×1440) υποδηλώνουν ότι αυτή η οθόνη θα παραμείνει για χρόνια στην επικαιρότητα.

Από την άλλη πλευρά, η AG275QZN/EU διαθέτει Fast VA panel, με 16.7 εκατομμύρια χρώματα και υψηλότερη αντίθεση (3000:1), σε σύγκριση με την εναλλακτική IPS-QD. Το μοντέλο αυτό είναι ιδανικό για την προβολή σκοτεινού και με έντονες σκιάσεις περιεχομένου, αναπαράγοντας με μεγάλη ακρίβεια το έντονο και πλούσιο μαύρο χρώμα. Η AG275QZN/EU είναι πιστοποιημένη με VESA DisplayHDR400, υποστηρίζει HDR10 και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα κάλυψης 89.3% AdobeRGB, 99.7% sRGB και 89.9% DCI-P3.

Και για τις δύο σειρές της AGON by AOC, τόσο η εκδοχή IPS (AG275QZ/EU) όσο και η VA (AG275QZN/EU) οι λειτουργίες overdrive πολλαπλών pixel τους δίνουν τη δυνατότητα να επιτύχουν εντυπωσιακό χρόνο απόκρισης 1 ms GtG και Motion Blur Reduction (MBR), που μπορεί να μειώσει τον αντιληπτό χρόνο απόκρισης σε μόλις 0.5 ms MPRT. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν Adaptive-Sync, που σημαίνει ότι υποστηρίζουν κοινές εφαρμογές μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης για τη μείωση του screen tearing ή του stutter. Επιπλέον, με τη λειτουργία Console Mode, αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις κονσόλες τελευταίας γενιάς στις λειτουργίες 2560×1440@120 Hz – μπορούν να δεχτούν σήμα 4K και να μειώσουν την κλίμακα σε 2560×1440 ενώ είναι ενεργοποιημένος ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης.

Το ολοκληρωμένο σύστημα μενού OSD μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα joystick ή το λογισμικό AOC G-Menu, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν τις ρυθμίσεις χρώματος/φωτεινότητας μέχρι να πετύχουν την τέλεια ισορροπία, καθώς και να προσφέρουν λειτουργίες παιχνιδιού ή άνεσης, όπως crosshair overlay, Shadow Control ή Low Blue Mode.

Τα μοντέλα της σειράς AGON 5 AG275QZ/EU και AG275QZN/EU είναι διαθέσιμα από αρχές Νοεμβρίου στις παρακάτω προτεινόμενες τιμές λιανικής  769 € και 549 €.