Σχεδιασμένο για FPS | HyperX Alloy FPS Review & Unboxing

Η Hyper X μπαίνει στην αγορά των Mechanical Keyboard και το νέο της δημιούργημα είναι πολλά υποσχόμενο

Η HyperX μπαίνει στην αγορά των Mechanical Keyboard και το νέο της δημιούργημα είναι πολλά υποσχόμενο

Η αγορά στα μηχανικά Keyboard είναι πλέον τεράστια και οι επιλογές πάρα πολλές. Ωστόσο είναι ωραίο να βλέπεις ακόμα μία εταιρία να μπαίνει δυναμικά στην αγορά αυτή, αλλά στοχευμένα και όχι με γενικότητες.

Design-wise | The Compact Way

Ας ξεκινήσουμε από το design και το σχεδιασμό του alloy fps. Πρώτα απ’όλα όσον αφορά το compact στοιχείο, το μήκος του keyboard είναι μόλις 44.2 εκατοστά, όχι το μικρότερο αλλά σίγουρα ένα από αυτά. Το βάρος του είναι 1.05 κιλά, αρκετά ελαφρύ αν σκεφτούμε πως η πάνω πλευρά (κάτω από τα πλήκτρα) είναι μεταλλική. Η κάτω πλευρά είναι βέβαια πλαστική. Τα keys είναι εργονομικά τοποθετημένα με σωστές αποστάσεις μεταξύ τους ενώ τα πλήκτρα από το 1 έως 4 έχουν κόκκινο μεταλλικό χρώμα. Στο ίδιο style με τραχιά όμως επιφάνεια, είναι και τα πλήκτρα WASD. Βέβαια, μέσα στην συσκευασία υπάρχουν και σε μαύρα, πιο πρακτικά για αυτούς που πληκτρολογούν περισσότερο απ’ότι παίζουν. Το καλώδιο είναι αποσπώμενο, μήκους 1.8μ (πλεκτή μόνωση σε κόκκινο-μαύρο χρώμα), ενώ δίπλα ακριβώς στη σύνδεση του καλωδίου υπάρχει και ένα USB Charging Port. Το πληκτρολόγιο δεν διαθέτει μαξιλαράκι για τους καρπούς, πράγμα που ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Συνολικά η κατασκευή είναι από τις πιο αξιόλογες που έχουμε δει, στιβαρή με πολλές αντοχές. Μέσα στην συσκευασία θα βρείτε και μία υφασμάτινη θήκη μεταφοράς, σε μαύρο χρώμα και ένα εργαλείο για να αφαιρείτε τα keycaps.

Φωτισμός & Multimedia

Το keys του Alloy FPS φωτίζονται στο κόκκινο χρώμα της HyperX, ενώ μπορείτε χωρίς software να παραμετροποιήσετε την ένταση αλλά και το εφέ. Παρατηρήσαμε πως και σε αυτό το πληκτρολόγιο τα πλήκτρα τείνουν να φωτίζονται περισσότερο στο επάνω μέρος απ’ότι στο κάτω μέρος. Για παράδειγμα, στο κουμπί F7, το διακριτικό F7 είναι σωστά φωτισμένο, ενώ το εικονίδιο του Play/Pause δεν φωτίζεται το ίδιο. Multimedia και Macro πλήκτρα δεν υπάρχουν σαν έξτρα, εκτός από τις κλασσικές συντομεύσεις στα Function Keys. Επίσης το Alloy FPS διαθέτει Gaming Mode το οποίο απενεργοποιεί το Windows Button.

Σελίδες:

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga