Πετυχημένο Kickstarter Campaign για το Banner Saga 3

Όταν στις 14 Ιανουαρίου 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο Banner Saga, η Stoic,

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Προετοιμασία για το τελευταίο μέρος της τριλογίας

Όταν στις 14 Ιανουαρίου 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο Banner Saga, η Stoic, η εταιρία πίσω από αυτό, δεν γνώριζε πως είχε στα χέρια της ένα τόσο πετυχημένο τίτλο, τόσο από άποψη οικονομική όσο και από άποψη βραβείων. Τρία χρόνια μετά πλησιάζει το τέλος της σειράς, καθώς εξ’ αρχής ήταν γνωστό ότι θα είναι τριλογία και όχι franchise που θα συνεχίσει επ’ αόριστον. Για όσους μαθαίνουν τώρα την ύπαρξή του, το Banner Saga είναι ένα tactical RPG, βαριά επηρεασμένο από την νορβηγική μυθολογία. Το παιχνίδι ξεκινάει με τους θεούς του κόσμου να έχουν πεθάνει και τον ήλιο να έχει σταματήσει να κινείται. Ταυτόχρονα εμφανίζονται τέρατα που μέχρι εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στη σφαίρα του φανταστικού, αναγκάζοντάς σας να οδηγήσετε την φατρία σας σε ένα ασφαλές μέρος.Το τρίτο μέρος του παιχνιδιού θα σας στείλει στην πλέον σκοτεινή πλευρά του κόσμου, όπου ο ήλιος δεν ρίχνει τις ακτίνες του, με σκοπό να ανακαλύψετε τα βαθύτερα αίτια της καταστροφής που συμβαίνει και ίσως να βρείτε μια λύση.

Πέρα από την πρωτότυπη ιστορία, το Banner Saga 3, όπως και οι προηγούμενοι τίτλοι, δεν βασίζεται μόνο εκεί. Όπως λένε και οι δημιουργοί του, το παιχνίδι βασίζεται στην θεμελίωση φιλιών με κάθε επιλογή σας να έχει επιπτώσεις στις σχέσεις σας με τους υπόλοιπους χαρακτήρες και όχι σε εξωφρενική βία και σεξουαλικές σκηνές για να δείξει ώριμο περιεχόμενο. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κατά κύριο λόγο ζωγραφισμένα στο χέρι, στοχεύοντας στο να μοιάζουν ακριβώς με αυτά της χρυσής εποχής του animation. Κάθε κίνηση των χαρακτήρων του παιχνιδιού γίνεται με την τεχνική rotoscope, καταγράφοντας καρέ προς καρέ πραγματικούς ανθρώπους με σκοπό την όσο δυνατόν πιο ρεαλιστική κίνηση.

Τεχνικά το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει την καμπάνια του στο Kickstarter, αλλά έχει ξεπεράσει το αρχικό ποσό των $200.000, έχοντας αυτή την στιγμή πάνω από $300.000. Το Banner Saga 3 αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2018.