Αυτοθυσία και μητρότητα, στο Tether

Tether, ένα νέο Sci-Fi horror game, που τολμά να αγγίξει θέματα «απαγορευμένα»

Tether, ένα νέο Sci-Fi horror game, που τολμά να αγγίξει θέματα «απαγορευμένα»

tether-3568406

Τα Sci-fi παιχνίδια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν από τα είδη παιχνιδιών που υπάρχουν από τότε που το gaming έκανε τα πρώτα του βήματα. Με σπουδαίους παλαιούς τίτλους όπως Galaga, Space Invaders, Asteroids, ανέκαθεν το συγκεκριμένο είδος είχε μια μεγαλύτερη κλίση προς τον τομέα του διαστήματος, λόγω των αμέτρητων δυνατοτήτων που προσέφερε. Η παράλληλη ανάπτυξη των γραφικών και των διαφόρων engine, έδωσε την δυνατότητα στο είδος των Sci-fi να περνάει πολύ ισχυρά συναισθήματα στον παίκτη, πράγμα που επέτρεψε την επέκταση του στον τομέα του τρόμου, φέρνοντας στον κόσμο τα horror Sci-fi παιχνίδια, ένα cult των ημερών μας.

Από τα τελευταία δημιουργήματα του είδους αυτού λοιπόν, είναι το Tether, προϊόν του developing στούντιο Freesphere Entertainment και ντεμπούτο τους στον κόσμο του gaming. Με τον πλανήτη Γη στο χείλος της παντελούς διάλυσης, λόγω της κατάρρευσης πολλών ηπείρων, που προκλήθηκε από την καταστροφή της Σελήνης, η ανθρωπότητα, υπό την αιγίδα της Ενωμένης Ομοσπονδίας Περιβάλλοντος, ψάχνει σωτηρία στον πιο κοντινό γείτονα, τον Άρη. Στην κατάσταση αυτή του πλανήτη, ο παίκτης υποδύεται την δίδα Lesleigh Hayes, μια ερευνήτρια στον χώρο της βιολογίας, στην πρώτη της διαστημική αποστολή.

Παρ’ότι όλο αυτό ακούγεται ως ένα πολύ κλασσικό Sci-fi σενάριο, η πρωτοτυπία του Tether βρίσκεται αλλού. Καθώς βρίσκεται στο Sonne, το διαστημόπλοιο της αποστολής, η Lesleigh ζει ξανά και ξανά τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με τα παιδιά της πριν την αποχώρηση. Καθώς μια σειρά από καταστροφικά γεγονότα εξελίσσονται στο Sonne, η ηρωίδα θα έρθει αντιμέτωπη με την πλήρη απομόνωση, και την αβάσταχτη ψυχολογική πίεση που συνοδεύεται από αυτήν, καθώς οι σκέψεις θα επιστρέψουν πίσω στον πλανήτη Γη. «Ποιες είναι οι συνέπειες της θυσίας μου, των επιλογών μου και πώς αυτές θα επηρεάσουν τα παιδιά μου» είναι τα ερωτήματα που θα πολιορκήσουν το μυαλό της Lesleigh. «Είμαι άραγε καλή μητέρα, ή παράδειγμα προς αποφυγήν;»

Μια πρώτη ματιά στο Tether μπορούμε να ρίξουμε στο νέο gameplay trailer του παιχνιδιού παρακάτω:

Οι developers του παιχνιδιού δήλωσαν πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού έχει οριστεί για το τρίτο τέταρτο του 2017, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ακόμα η τιμή του, καθώς το παιχνίδι βρίσκεται στο Steam Greenlight. Ελπίζουμε λοιπόν το Tether να μας προσφέρει πράγματι, όλα τα συναισθήματα τα οποία μας υπόσχεται και μέχρι να μπορέσουμε επιτέλους να το δοκιμάσουμε, Game On!