Το σύστημα προόδου και τροποποιήσεων στο DOOM

Το γνωρίζετε, το DOOM είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία του gaming.

Platforms
 

Πανοπλίες, hack modules και πάνω από 125 taunts στο multiplayer του παιχνιδιού

DOOM

Το γνωρίζετε, το DOOM είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία του gaming. Είναι φυσικό επόμενο από τότε που ανακοινώθηκε το reboot της σειράς, όλοι να περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού και το τι θα έχουν στα χέρια τους όταν φτάσει αυτή η μέρα (πλέον 13 Μαΐου). Η Bethesda ξέροντας πως το multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού είναι το πιο σημαντικό αποφάσισε να βγάλει αρκετές πληροφορίες στην δημοσιότητα για αυτό τον τελευταίο καιρό. Μόλις πριν λίγες μέρες δημοσίευσαν μάλιστα ολόκληρο το σύστημα προόδου καθώς και τις επιλογές που μπορεί να έχει ο παίκτης στην τροποποίηση του χαρακτήρα του. Ανεβαίνοντας επίπεδα θα ξεκλειδώνετε και νέες επιλογές για τον χαρακτήρα σας. Όσον αφορά το σύστημα πόντων εμπειρίας, στο τέλος κάθε παρτίδας οι μισοί πόντοι εμπειρίας θα είναι καθαρά από την συμμετοχή στο παιχνίδι, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι από κλασσικά κριτήρια όπως πόσα kills έχετε κάνει, αν νικήσετε ή χάσετε, αν είστε ο MVP του παιχνιδιού κλπ. Με το που φτάσετε στο επίπεδο 50 για πρώτη φορά, θα πάρετε το πρώτο σας Echelon. Τότε το επίπεδό σας επιστρέφει στο 1 και θα είστε πλέον Echelon 1, Level 1. Αν σκεφτείτε πως υπάρχουν 10 βαθμίδες Echelon (και 50 επίπεδα ανά Echelon) θα έχετε πολλή δουλειά μέχρι να φτάσετε στην ανώτατη βαθμίδα.

DOOM1

Για την δημιουργία της πανοπλία σας θα έχετε στην διάθεσή σας 5 βασικά θέματα (UAC, Demonic, Bounty Hunter, Templar and Utilitarian) με περίπου 300 κομμάτια για να διαλέξετε για κάθε μέρος της ξεχωριστά (πόδια, δεξί και αριστερό χέρι, κορμός, κεφάλι) καθώς και 90 βασικά και δευτερεύοντα χρώματα μαζί με πάνω από 50 σχέδια. Τα όπλα δεν μένουν πίσω με 96 χρώματα και 60 σχέδια για να σκοτώσετε τους αντιπάλους σας με στυλ. Σε πολλά multiplayer παιχνίδια υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαφόρων ειδικών ικανοτήτων, τα οποία εδώ βρίσκονται υπό το όνομα Hack Modules. Μπορείτε να διαλέξετε μέχρι και 4 που θα έχετε μαζί σας ανά παρτίδα για να αποκτήσετε το προβάδισμα όταν το χρειαστείτε. Με την ενεργοποίησή τους μπορείτε μεταξύ άλλων είτε να έχετε μια προσωρινή ενίσχυση στην ταχύτητά σας είτε να ενημερώνεστε για τυχόν εχθρούς που βρίσκονται κοντά σας. Αυτό συμβαίνει και με τα όπλα τα οποία μπορείτε να έχετε μαζί σας. Αντί για την κλασσική χειροβομβίδα μπορείτε να διαλέξετε την καινούρια Siphon Grenade η οποία κατά την έκρηξή της απορροφάει το health και το armor των αντιπάλων που χτυπάει και το μεταφέρει σε εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως και πιο τακτικά αντικείμενα όπως το Shield Wall που σταματάει όχι μόνο τις σφαίρες αλλά και τους αντίπαλους, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα χρήσιμο στο μπλοκάρισμα στρατηγικών σημείων.

DOOM armors

Από το multiplayer κομμάτι δεν θα μπορούσε να λείψει μια μακριά παράδοση χλευασμού των αντιπάλων που ξεκίνησε με το κλασσικό «tea-bagging» πάνω από τα πτώματα των εχθρών σας σε παιχνίδια όπως το Halo και το Call of Duty. Τα 125 taunts θα σας αφήσουν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους. Έχετε στην διάθεσή σας 4 ανά παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να προσέχετε μιας και όταν χρησιμοποιείτε ένα taunt, είστε πλήρως ευάλωτος προς τους αντιπάλους σας, οι οποίοι μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία και να σας σκοτώσουν (κάτι που θα είναι αρκετά ντροπιαστικό).

Σε περίπτωση που σας τράβηξε την προσοχή, υπάρχει και ένα βίντεο ακριβώς από κάτω:

Περισσότερα νέα για το DOOM