Το Elder Scrolls: Oblivion έγινε 10 ετών

Στις 20 Μαρτίου 2006, κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι το οποίο έθεσε νέα πρότυπα για τα RPG

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 

Γιατί παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια

oblivion

Στις 20 Μαρτίου 2006, κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι το οποίο έθεσε νέα πρότυπα για τα RPG και δημιούργησε ένα τεράστιο αριθμό οπαδών, οι οποίοι ακολούθησαν και στον επόμενο τίτλο της σειράς, το Skyrim. Προσωπικά το παιχνίδι το έμαθα όταν βγήκε το Skyrim, αλλά τότε δεν είχα τόσο δυνατό υπολογιστή για να το παίξω, οπότε αποφάσισα να δοκιμάσω τον προκάτοχό του. Δεν το μετάνιωσα. Όντας ένα από τα πρώτα μεγάλα RPG που έχω παίξει και έχοντας αισίως πατήσει τα 10 χρόνια, νιώθω υποχρεωμένος να γράψω κάτι για το παιχνίδι που μου έχει προσφέρει τόσες ώρες διασκέδασης, αλλά και μου έμαθε να εκτιμάω περισσότερο παράγοντες σε παιχνίδια όπως σενάριο και μουσική επένδυση.

oblivion 4

Ο τίτλος λαμβάνει χώρα στο Cyrodiil, όπου ο πρωταγωνιστής μας είναι φυλακισμένος για έναν άγνωστο λόγο. Αυτό αλλάζει όταν ο αυτοκράτορας έρχεται με τους σωματοφύλακές του, τους Blades, στο κελί του πρωταγωνιστή, το οποίο έχει κρυμμένο ένα μυστικό πέρασμα. Ο λόγος που χρειάζεται να το χρησιμοποιήσει, είναι για να ξεφύγει από μια οργάνωση που ήδη έχει δολοφονήσει τους τρεις γιους του και κυνηγάνε πλέον τον ίδιο. Αφού ισχυριστεί πως έχει δει τον παίκτη στα όνειρά του, του δίνει χάρη και του ζητάει να τον ακολουθήσει στους υπονόμους. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό μιας και δέχονται επίθεση από τους δολοφόνους. Έτσι ο αυτοκράτορας αποκαλύπτει στον παίκτη ότι ξέρει μέσα από τα όνειρά του πως θα πεθάνει εκεί και του ζητάει να παραδώσει το Amulet of the Kings στον αρχηγό των Blades, ο οποίος βρίσκεται στο Weynon Priory. Με τον θάνατο του αυτοκράτορα και χωρίς κάποιον διάδοχο, ξεκινάνε να εμφανίζονται στον κόσμο Oblivion Gates, πύλες από τον κόσμο των δαιμόνων, καθώς και η εισβολή τους σε ολόκληρη την ήπειρο του Tamriel. Αφού καταφέρει και φτάσει στο Weynon Priory, ο παίκτης μαθαίνει πως υπάρχει ένας νόθος γιος, ο οποίος έχοντας αυτοκρατορικό αίμα, μπορεί να κλείσει τις πύλες με το Amulet of the Kings.

oblivion 2

Από εκεί ξεκινάει μια περιπέτεια σε έναν αχανέστατο κόσμο με πολλά μέρη για να ανακαλύψεις και ακόμα περισσότερες ιστορίες για να μάθεις. Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις που σίγουρα θα χαθείς στην προσπάθειά σου να ολοκληρώσεις όσα περισσότερα μπορείς (αν όχι όλα). Υπάρχουν επιπλέον οργανώσεις στις οποίες μπορείς να γίνεις μέλος με πιο ενδιαφέρουσες το Thieves Guild και το Dark Brotherhood. Οι αναρίθμητες αποστολές σού προσφέρουν επιπλέον ώρες ενασχόλησης και εξερεύνησης τοπίων, που εν έτει 2016 έχουν χάσει την γοητεία τους, αλλά τότε είχε τα καλύτερα γραφικά για την εποχή του. Και αν αυτά δεν σας φαίνονται αρκετά, δοκιμάστε να διαβάσετε τα βιβλία που βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι, τα οποία αποκαλύπτουν πολλές λεπτομέρειες για τον κόσμο του παιχνιδιού, δίνοντάς του έτσι έναν πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα.

Αν και πλέον έχει περάσει μια δεκαετία από την κυκλοφορία του, το Oblivion ακόμα και σήμερα μπορεί να θεωρηθεί ένα αριστούργημα, που πρέπει να παίξει οποιοσδήποτε θεωρεί τον εαυτό του οπαδό των RPG.