WildPanda και Frost μιλάνε στον Δριμζάκα χωρίς αναστολές

Όταν ο Δήμος για πρώτη φορά μίλησε έξω από τα δόντια!

Genre
 

Ήταν δυο γνωστοί έγιναν δύο συμπαίκτες και πλέον είναι δύο φίλοι. Ο λόγος για τους Δήμο «WildPanda» Δημητριάδη και Νίκο «Frost» Ψωμά.

Και οι δύο είναι πολύ γνωστοί στην ελληνική σκηνή του League of Legends τόσο για το ταλέντο τους, όσο και για τις επιτυχίες τους. Πρόσφατα έκαναν μαζί ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με όσα είπαν, κατάλαβαν πως είναι να παίζεις στο εξωτερικό. Οι δύο παίκτες μίλησαν στην “M” για το ταξίδι τους , για το μέλλον τους , αλλά και για την Ελλάδα .

F1

Ποιες εμπειρίες σου έχουν μείνει αξέχαστες από την ελληνική σκηνή τον καιρό που πρωταγωνιστούσες σε αυτή;

Δήμος: “Η αλήθεια είναι ότι μου έχουν μείνει πολλές εμπειρίες αξέχαστες, κυρίως όταν παίζαμε στην αρχή των Different Dimension. Είχαν πέσει οι Reason gaming από το LCS και έμπαιναν στα go4lol, υπήρχε μεγάλη κόντρα . Για Ελλάδα, ωραία ανάμνηση ήταν το Greek Legends και τα balkans εναντίον των VG (Ρουμανία , Βουδαπέστη), ωραία games.

Αρνητική εμπειρία οι ώρες που περιμέναμε για τα επόμενα games σε κάθε τουρνουά και ότι δεν σηκώσαμε πoτέ ΔΕΘ . Είχαμε κερδίσει ό,τι τουρνουά υπήρχε εντός και εκτός συνόρων, αλλά ποτέ το μεγαλύτερο τουρνουά που γίνεται στην Θεσσαλονίκη”.

Αν δεν επιστρέψεις Τουρκία, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σου ;

Δήμος:Αν δεν πάμε Τουρκία δεν θα επιστρέψω ξανά Ελλάδα. Ήδη υπάρχουν προτάσεις για το εξωτερικό (challenger series), αλλά κυρίως δίνω σημασία στο soloq για κάτι ακόμα καλύτερο.

Πιστεύεις ότι οι ελληνικοί οργανισμοί είναι σε θέση να ξεφύγουν από την “μιζέρια” της Ελλάδας και να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε διοργανώσεις όπως το challenger series ή το LCS;

Δήμος:Δεν θα πω τι λείπει από έναν ελληνικό οργανισμό γιατί δεν είναι αρμοδιότητα μου . Εγώ κοιτάω μόνο το παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχουν παίκτες και κίνητρο για κάτι μεγαλύτερο εκτός συνόρων”.

Νίκος:Ας ξεκινήσουμε με το ότι πρώτα από όλα λείπουν παίχτες με θέληση να δουλέψουν και να αφιερώσουν τόσες πολλές ώρες στο παιχνίδι. Το επίπεδο στην Ελλάδα υπάρχει .Δυστυχώς το μυαλό δεν υπάρχει. Άμα βρεθεί ένας οργανισμός που θα δίνει ένα ποσό για τους παίκτες και θα τους παρέχει ό,τι θελήσουν σε κανονικά πλαίσια, εκεί ίσως οι παίχτες σκέφτονταν αλλιώς.

Το ταλέντο στην Ελλάδα υπάρχει, το μυαλό δεν υπάρχει, δυστυχώς”.

f3

Όταν ο Δήμος για πρώτη φορά μίλησε έξω από τα δόντια!

Αγωνίστηκες για μεγάλο χρονικό διάστημα στους DD. Ποιοι ήταν οι λόγοι που αποχώρησες; Πώς βλέπεις τώρα την ομάδα, σκέφτεσαι να γυρίσεις στο μέλλον ;

Δήμος:Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που έφυγα από τους DD. Έφυγα απλά γιατί ήθελα να προχωρήσω και να πάω κάπου έξω,γιατί έβλεπα ότι αντί το gaming να ανεβαίνει στην Ελλάδα, έπεφτε συνέχεια.

Για τους DD έχω να πω ότι ο loleros όταν έπρεπε να παίξει τότε στο expansion και να κερδίσουμε (κάναμε 3 bans στο αντίπαλο mid και έπαιρνε το τέταρτο pick και πάλι feedare και δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα σε σημείο να κουβαλάει το αντίπαλο mid το game) και ενώ είχε σταματήσει να παίζει ,θυμήθηκε μετά από 2 χρόνια να αρχίσει να παίζει ξανά σε αυτό το επίπεδο. Για μένα είναι «σκουπίδι».

Τώρα οι DD χάνουν από άγνωστες ομάδες στο go4lol και μόλις κερδίσουν ένα τουρνουά από αυτή την σειρά γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν :“Ελπίζω το επόμενο go4lol να είναι πιο ανταγωνιστικό”.

Και δεν σταματάει εκεί το πράγμα .Έφτασαν σε σημείο να προσπαθούν να πάρουν τα παιχνίδια στα χαρτιά, όπως στο efood με τους onTop και χάσανε 2-0, ενώ εμείς περιμέναμε ώρες σε τουρνουά για το next round. Για μένα απλά χαλάνε το όνομα της ομάδας.

Αυτός είναι και ένας λόγος που θα με οδηγούσε στην απόφαση να μην γυρίσω ποτέ ξανά στην Ελλάδα για να παίξω . Θα προτιμούσα να σταματήσω, παρά να ξαναπαίξω. Δεν νομίζω να υπάρξει για πολύ ακόμα competitive scene , αν σκεφτούμε ότι από την στιγμή που σταματήσαμε(εγώ, Φόρης) ούτε τουρνουά δεν κάνουν στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν ομάδες”.

Πρέπει οι διοργανωτές να φέρονται πιο ώριμα και σωστά με τα τουρνουά.

Τον τελευταίο καιρό πολλοί παίκτες (WarriorLady,Forg1ven Metrosport κ.α) πήραν δημόσια θέση για τα κακώς κείμενα της ελληνικής σκηνής Ποια είναι η δικιά σου άποψη στο συγκεκριμένο θέμα ;

Νίκος:Μάλλον το κάνανε αυτό για να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να φέρονται πιο ώριμα και σωστά με τα τουρνουά και με τις παραλαβές χρημάτων τα οποία μερικές φορές περνούσαν μέχρι και επτά μήνες για να έρθουν. Ο WarriorLady τα λέει «καλά».Απλά τα είπε έξω από τα δόντια και καλά έκανε μπορώ να πω. Όσο για τον destiny για το post που ανέβασε στο fb δεν έχει άδικο, αλλά υπάρχει και η άλλη μεριά που μπορεί να πει ο καθένας ότι θέλει και να κρίνει όπως βλέπει”.

Δήμος:Εγώ θα συμφωνήσω με τους παραπάνω παίχτες. Γενικά η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε πολλά πράγματα, πόσο μάλλον στο χώρο των eSports. Ας ξεκινήσουμε από το βασικό(ομάδας). Δεν υπάρχουν καλοί Έλληνες παίχτες. Όσο διάστημα ήμουν στους DD (δύο και πλέον χρόνια) από την αρχή από όταν κατεβήκαμε στο πρώτο τουρνουά (helexpo magnum) μέχρι σήμερα υπάρχουν σχεδόν οι ίδιοι παίχτες και με 10-15 καινούριους. Το πρόβλημα έλλειψης καλών παικτών το βιώσαμε και στους DD .Πάντα είχαμε πρόβλημα με jungle ad. Αλλάζαμε συνέχεια χωρίς πάλι να καταλήγουμε κάπου.

Τώρα ας περάσουμε στο θέμα τουρνουά(αν πούμε ότι έχει φτιαχτεί ένα δυνατό team) .Στην Ελλάδα πάντα γινόντουσαν 2-3 μεγάλα lan κάθε χρόνο (1 χειμώνα περίπου Δεκέμβριο – Ιανουάριο,1 τέλη καλοκαιριού Σεπτέμβριος στη ΔΕΘ και ένα αρχές καλοκαιριού στην καλύτερη)Από την στιγμή που αυτά τα βασικά τουρνουά μείωναν κάθε χρόνο το έπαθλο τους αντί να το αυξάνουν και αντί να γίνονται περισσότερα τουρνουά , δηλαδή από τα 2-3 να πάμε στα 5-6, παραμένουμε στα ίδια και δεν ξέρουμε αν θα γίνουν κιόλας,τι μπορείς να περιμένεις Χωρίς μεγάλα τουρνουά πώς μπορείς να παραμείνεις επαγγελματίας παίκτης στην Ελλάδα”;

Πιστεύεις ότι ευθύνονται συγκεκριμένα άτομα για αυτή την κατάσταση ;

Δήμος:Δεν κατηγορώ κανέναν . Ίσα ίσα πιστεύω πως όλοι όσοι δούλεψαν πάνω στον συγκεκριμένο τομέα προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό. Απλά έκαναν πολλά λάθη που πλέον νομίζω το κακό έχει γίνει. Πλέον υπάρχει αναξιοπιστία Πας σε ένα τουρνουά και δεν ξέρεις πότε και αν θα πάρεις τα λεφτά. Σε σημείο σχεδόν να “παρακαλάς” να πάρεις τα λεφτά που κέρδισες . Αλλά ακόμα και αν όλα αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν, αν υπήρχε μια καλή ομάδα και αρκετά τουρνουά δεν θα ήταν αρκετό Χρειάζεσαι και άλλα πράγματα, όπως σπόνσορες κάτι το όποιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ας πούμε όμως ότι λύνουμε και αυτό το πρόβλημα και ότι βρίσκεται κάποιος και θέλει να κάνει κάτι καινούργιο και δοκιμάσει, μάλλον θα καταλήξει κάπως σαν εμάς(DD)

Πριν περίπου 6 μήνες κάναμε συμφωνία με έναν χορηγό να μας δώσει 5 κινητά τηλέφωνα. Ακόμα περιμένουμε..

Kλείνοντας, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. 2,5 χρόνια τώρα πάντα με τις ίδιες ομάδες,2-3 μαζί με μας, και πάντα τελικό οι ίδιες ομάδες (DD,VG)”.

f4

Πιστεύεις πως γι αυτά έχει ευθύνη το community της χώρας;

Δήμος: “Πιστεύω ότι το community μας σαν Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά. Τι εννοώ; Όλοι ζηλεύουν ο ένας τον άλλον και ποτέ κανείς δεν θα πει καλό λόγο για τον άλλον .Το community παίζει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη μιας competitive scene και αν δεν υπάρχει ,δεν μπορεί να γίνει τίποτα”.

“Στην Τουρκία δεν προσπαθεί να εμπλακεί ο ένας στην δουλειά του άλλου και να το παίξει ξερόλας

Έκατσες δύο βδομάδες στην Τουρκία. Πώς λειτουργούσε εκεί η ομάδα – οργανισμός ;

Δήμος: «Στο οργανωτικό κομμάτι πιστεύω ότι πραγματικά είδα πως είναι να είσαι σε επαγγελματική ομάδα και σε ένα πραγματικό οργανισμό .Υπήρχαν άτομα συγκεκριμένα για κάθε πράγμα. Όχι όπως στην Ελλάδα που ο καθένας προσπαθούσε να μπει στην δουλειά του άλλου να το παίξε “ξερόλας” και στην τελική τα έκανε χειρότερα. Π.χ. Μόλις πήγαμε, ήρθαν μας παρέλαβαν από το αεροδρόμιο ,μας κάνανε ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη και το βράδυ μας πήγαν στο gaming house. Την επόμενη μέρα βγάλαμε πρόγραμμα (ύπνου, παιχνιδιού και ελεύθερου χρόνου) και όλοι το τηρούσαν.»

Πώς πέρασες αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα στην γείτονα χώρα; Πώς ήταν η καθημερινότητά σας και τι σου έκανε εντύπωση;

Νίκος: «Μπορώ να πω ότι ζήσαμε 2 πολύ όμορφες εβδομάδες. Τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά από τα “ελληνικά”, καμία σχέση. Υπάρχει κανονικό πρόγραμμα ,πότε θα ξυπνάς, πόση ώρα θα παίζεις solo και μετά ήταν η προπόνηση που πήγαινε μέχρι το βράδυ . Περνούσε όμορφα και γρήγορα η μέρα. Βέβαια είχες και τον ελεύθερο χρόνο σου μέσα στην μέρα. Η Κωνσταντινούπολη είναι πανέμορφη και μου άρεσε πάρα πολύ!»

f5

Για ποιους λόγους φύγατε από την Τουρκία;

Νίκος:Ο λόγος της αποχώρησης από την ομάδα για μένα ήταν ότι με τον coach της ομάδας δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα .Όχι προσωπικά, αλλά προβλήματα στη διάρκεια του παιχνιδιού .Προσπαθούσαμε 4 άτομα να του περάσουμε άλλο νόημα και δεν δεχόταν τίποτα, δεν μας άφηνε, σαν να θέλαμε το κακό τις ομάδας. Επίσης με έναν συμπαίκτη μου υπήρξε μια διαμάχη με τον Δήμο και δεν θα ήταν τόσο καλό το κλίμα μετά από όλο αυτό”.

Ποιο θα είναι το μέλλον σας;

Νίκος:Είμαστε μέλη των SAW τώρα. Είναι ένα καινούργιο δυναμικό org που ξεκινάει στην Τουρκία και μας πλησίασαν κατευθείαν μετά την αποχώρηση από τους RedFlag. Δεν έχουμε πει κάτι ακόμα 100% ,γιατί βάλαμε κάποιους όρους για να ξεκινήσουμε να παίζουμε. Είπαμε στην ομάδα ότι αν θέλουν να γίνει κάτι πολύ δυνατό και σοβαρό, να βρουν 3 Τούρκους σε υψηλό επίπεδο ώστε να μπορούνε να μας ακολουθήσουν στα προγράμματα των προπονήσεων για να είναι η ομάδα πολύ πιο δυνατή από την προηγουμένη. Άμα δεν γίνει δεκτός αυτός ο όρος και δεν τους βρούνε, δεν νομίζω να παίξουμε για αυτή την ομάδα”.

Πηγή: Εφημερίδα Metrosport (φύλο Τρίτης 22/3/2016)

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Gamer since: 1983