Θέλεις να είσαι «τα πάντα»; Μπορείς

Έρχεται το «Everything» ένα παιχνίδι στο οποίο μπορείς να είσαι… οτιδήποτε μπορείς να δεις

Platforms
 
Genres
,  

Έρχεται το «Everything» ένα παιχνίδι στο οποίο μπορείς να είσαι… οτιδήποτε μπορείς να δεις

25486503125_9568b73136_o

Στα περισσότερα παιχνίδια έχουμε συνηθίσει να υποδυόμαστε πολύ δυνατούς χαρακτήρες που σκοτώνουν κακούς. Σε άλλα πάλι είμαστε απλοί άνθρωποι, αδύναμοι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε δύσκολα περιβάλλοντα. Αλλά ο David O’Reilly μας απέδειξε στο παρελθόν ότι δεν είναι ιδιαίτερα fan των συνηθισμένων ιδεών.

Όταν στη 1 Ιουλίου 2014 κυκλοφόρησε το Mountain, οι περισσότεροι το χαρακτήρισαν ως ένα απλό χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Σύντομα όμως πολλά reviews για το παιχνίδι έδειξαν, ότι η ιδιαίτερη αυτή ιδέα του David O’Reilly ήταν μάλλον πιο ενδιαφέρουσα από όσο πίστευαν οι κριτές. Στο παιχνίδι αυτό, ο παίκτης υποδύεται… ένα βουνό. Ο ίδιος o developer το περιέγραψε ως ένα παιχνίδι που δεν ελέγχεται, παρά μόνο με ένα διακόπτη για τον ήχο, στο οποίο ο χρόνος προχωράει, πράγματα γεννιούνται, πράγματα πεθαίνουν και η φύση εκφράζεται ελεύθερα.

Σχεδόν δυο χρόνια αργότερα, ο O’Reilly επιστρέφει με μια πιο γενική ιδέα. Αυτή τη φορά ο παίκτης δεν θα περιορίζεται στο να παίζει μόνο ως ένα βουνό, αλλά ως κυριολεκτικά, τα πάντα. Στο Everything, ο,τι μπορείς να δεις μπορείς να είσαι. Το παιχνίδι αυτό θα σου επιτρέπει να βιώσεις το σύμπαν από την οπτική γωνία χιλιάδων πραγμάτων, δίνοντας στο παίκτη πάρα πολλές εμπειρίες, καθώς το κάθε πράγμα αλληλεπιδρά με το σύμπαν με τελείως ξεχωριστό τρόπο. Όπως λέει ο O’Reilly, το Everything είναι ένα παιχνίδι για το πως βλέπουμε τον κόσμο, το πόσο διαφορετική πραγματικότητα βιώνει το καθετί στον κόσμο αυτό, και επιδιώκει να ξεχωρίσει την πραγματικότητα αυτή ανάλογα με το τι επιλέγεις να είσαι την κάθε φόρα.

O David O’Reilly δήλωσε πως το Everything θα κυκλοφορήσει «όταν θα είναι έτοιμο», χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες για το πότε θα είναι αυτό. Στην ανακοίνωση του στο playstation blog, o Developer δήλωσε επίσης πως αρχικά το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικά για το PS4, αλλά θα κυκλοφορήσει μεταγενέστερα και σε PC. Μαζί με την ανακοίνωση του Everything ανέβηκε στο YouTube και  το announcement trailer του παιχνιδιού.

Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να παίξουμε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι ελπίζοντας να μας προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία παιχνιδιού, και μέχρι τότε Game On!