Νέο παιχνίδι από την Frogwares Studios

Πως ο Lovecraft έχει επηρεάσει την βιομηχανία του Gaming “Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn”. Αν είστε εξοικειωμένοι με αυτή την φράση, μάλλον ξέρετε προς τα που θα προχωρήσει αυτό το άρθρο. Αφορμή βέβαια για αυτό είναι το νέο παιχνίδι της ουκρανικής Frogwares ονόματι The Sinking City. Η εταιρία βρίσκεται στον χώρο του gaming τα τελευταία 16 χρόνια και μας έχει προσφέρει κατά κύριο λόγο adventure παιχνίδια με πρωταγωνιστή τον Sherlock Holmes. Μάλιστα ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τον επόμενο τίτλο με τον διάσημο ντετέκτιβ ο οποίος αναμένεται στις 27  Μαΐου για το PS4. Το The Sinking City θα προχωρήσει προς την ίδια […]

Platforms
 

Πως ο Lovecraft έχει επηρεάσει την βιομηχανία του Gaming

The sinking city

“Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn”. Αν είστε εξοικειωμένοι με αυτή την φράση, μάλλον ξέρετε προς τα που θα προχωρήσει αυτό το άρθρο. Αφορμή βέβαια για αυτό είναι το νέο παιχνίδι της ουκρανικής Frogwares ονόματι The Sinking City.

Η εταιρία βρίσκεται στον χώρο του gaming τα τελευταία 16 χρόνια και μας έχει προσφέρει κατά κύριο λόγο adventure παιχνίδια με πρωταγωνιστή τον Sherlock Holmes. Μάλιστα ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τον επόμενο τίτλο με τον διάσημο ντετέκτιβ ο οποίος αναμένεται στις 27  Μαΐου για το PS4.

Το The Sinking City θα προχωρήσει προς την ίδια κατεύθυνση μόνο που σύμφωνα με την εταιρία θα είναι open world, ένα αρκετά μεγαλεπήβολο σχέδιο για παιχνίδια του είδους. Το παιχνίδι θα λαμβάνει χώρα σε μια πόλη της Νέας Αγγλίας, το Όουκλαντ Μασσαχουσέτης, την δεκαετία του 20 με πρωταγωνιστή έναν ιδιωτικό ερευνητή. Η πόλη υποφέρει από μια πλημμύρα η οποία φαίνεται να έχει υπερφυσικά αίτια. Πότε θα κυκλοφορήσει ο τίτλος καθώς και σε ποιες πλατφόρμες δεν γνωρίζουμε ακόμα.

The sinking city 2

Όσον αφορά την πλοκή, η Frogwares στοχεύει να βασίσει το παιχνίδι της στο σύμπαν του συγγραφέα Howard Phillip Lovecraft. Ο εν λόγω συγγραφέας έχει δημιουργήσει τον Cthuhlu, το πλάσμα που απεικονίζεται λίγο πιο κάτω στο άρθρο, το οποίο ανήκει στους Greater Old Ones, κοσμικές οντότητες τις οποίες υπηρετούν διάφορες αιρέσεις στον κόσμο των ανθρώπων.

Στο λογοτεχνικό σύμπαν του Lovecraft κυριαρχεί το μοτίβο της σύγκρουσης ενός απλού ανθρώπου ή μιας μικρής ομάδας με υπερφυσικές και άγνωστες οντότητες και καταλήγει με την νίκη του κακού και την οδήγηση των πρωταγωνιστών στην παράνοια από τον τρόμο όταν συνειδητοποιούν την ύπαρξη τέτοιων δυνάμεων, κάτι που υποψιάζομαι πως θα συμβεί στον πρωταγωνιστή του Sinking City (δεν το μάθατε από εμένα).

the great cthuhlu

Φυσικά και αναρωτιέστε τι σας ενδιαφέρει η προηγούμενη παράγραφος. Ας δούμε λίγο το όνομα του συγγραφέα: Lovecraft. Love-craft. Σας θυμίζει μήπως κάποιος διάσημο Strategy αλλά και MMO παιχνίδι; Πολύ σωστά, μιλάω για το Warcraft.

Στο σύμπαν του Warcraft υπάρχουν οι Old Gods, φόρος τιμής στο έργο του Lovecraft. Επίσης έχετε ακουστά το όνομα Necronomicon; Ίσως να σας είναι γνωστό από το LoL ως Morellonomicon ή να έχετε δει κάποια από τις ταινίες Evil Dead.

Εδώ μπορείτε να δείτε πόσα ακόμα παιχνίδια, ταινίες, τραγούδια κλπ. έχει επιρρεάσει με το λογοτεχνικό του έργο, ο διάσημος αυτός συγγραφέας. Όντας με την σειρά μου μεγάλος οπαδός του, περιμένω με ανυπομονησία αυτόν τον τίτλο.

Εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο παιχνίδι επηρεασμένο από τον H. P. Lovecraft;