Νέο παιχνίδι απ’ τους δημιουργούς του Life is Strange

Πρώτες εικόνες από τον νέο τίτλο της DontNod Entertainment

Platforms
 

Πρώτες εικόνες από τον νέο τίτλο της DontNod Entertainment

Vampyr 1

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σας μιλάνε για το Life is Strange; Μια στιλιστικά όμορφη ιστορία που εκτυλίσσεται το 2013 με πρωταγωνίστρια μια κοπέλα, η οποία ανακαλύπτει πως έχει το χάρισμα να γυρνάει πίσω τον χρόνο και να αλλάζει την έκβαση διαφόρων γεγονότων. Σωστά; Οι δημιουργοί αυτού του τίτλου κάνουν στροφή 180 μοιρών και μας παρουσιάζουν το Vampyr, ένα RPG στην Αγγλία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία μαστίζεται όπως και ολόκληρη η υφήλιος εκείνη την περίοδο από την Ισπανική Γρίπη.

Vampyr 2

Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Jonathan E. Reid, ένας στρατιωτικός χειρούργος που επιστρέφει στην πατρίδα του από το μέτωπο, αφού τον έχει δαγκώσει ένα βαμπίρ. Ζώντας πλέον στο Λονδίνο ταλαντεύεται ανάμεσα στην διατήρηση του όρκου του ως γιατρός, να βοηθάει τους συνανθρώπους του, και την ακόρεστη δίψα του για αίμα όντας πλέον βρικόλακας. Η επιλογή των θυμάτων του γιατρού θα βρίσκεται ασφαλώς στα χέρια του παίκτη, αλλά θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο κάθε θάνατος θα επηρεάζει το πως θα εκτυλίσσεται η ιστορία. Πολλές φορές θα χρειαστεί να πολεμήσετε για να κατευνάσετε την αιμοβόρα φύση του πρωταγωνιστή, όχι μόνο με τα θύματα, αλλά και τα διάφορα υπερφυσικά πλάσματα, μαζί και με κυνηγούς βρικολάκων. Το παιχνίδι πρωτοτυπεί με το να συνδυάζει τους πόντους ζωής του παίκτη με τους πόντους ενέργειάς του. Αυτό σημαίνει πως ενώ ο Reid θα χρησιμοποιεί το αίμα του για να ενεργοποιήσει τις βαμπιρικές του δυνάμεις, θα χάνει την ζωτική του ενέργεια, κάτι που θα λειτουργεί ως δίκοπο μαχαίρι: από την μια θα παίρνει το προβάδισμα στην μάχη, από την άλλη θα είναι πιο ευάλωτος σε οποιαδήποτε επίθεση μπορεί να ακολουθήσει.

Vampyr 4

Από το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα crafting system, για το οποίο ο παίκτης θα μπορεί να μαζέψει τα υλικά από τα πτώματα που αφήνει πίσω του ή καθώς εξερευνεί τον κόσμο του παιχνιδιού, δημιουργώντας έτσι εργαλεία, όπλα και πυρομαχικά που θα εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των αντιπάλων του. Ο τίτλος δείχνει ιδιαίτερα σκοτεινός από τις φωτογραφίες και το βίντεο στην σελίδα του παιχνιδιού και αναμένεται κάπου στο 2017 με εκδότη την Focus Home Interactive.

Όμως ποια είναι η δική σας γνώμη; Θα καταφέρει η DontNod να μας παραδώσει έναν τίτλο αντάξιο των προσδοκιών που θέσαμε με παιχνίδια όπως το Vampire:The Masquerade ή θα το θυμόμαστε σαν το Twillight του gaming;

Περισσότερα νέα για το Vampyr