Έμπνευση από το Grand Theft Auto

Μετά την τεράστια επιτυχία του Grand Theft Auto 3, οι προγραμματιστές παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου χρησιμοποιώντας αυτό το στύλ προσθέτουν νέες ιδέες

Μετά την τεράστια επιτυχία του Grand Theft Auto 3, οι προγραμματιστές παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου χρησιμοποιώντας αυτό το στύλ, προσθέτουν νέες ιδέες.

Μετά την τεράστια επιτυχία του Grand Theft Auto 3, τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου πέρασαν γρήγορα από την καινοτομία στα κλισέ. Ορισμένοι προγραμματιστές το ξεπέρασαν, προσθέτοντας νέα πράγματα με αυτόν τον τύπο, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.

Saints Row 2

wZWXx9Gl

Η Voilition δεν πρόσθεσε τίποτα παραπάνω στην φόρμουλα του Grand Theft Auto με το Saints Row 2, αλλά έβαλε πολλές μικρές λεπτομέρειες που το έκαναν να ξεχωρίζει. Κάνοντας τον πρωταγωνιστή να είναι αρχηγός συμμορίας, έφερε μερικά νέα επίπεδα για gameplay πάνω από τον εκτεταμένο χαρακτήρα, το όχημα και την τροποποίηση του εσωτερικού, και διαφορετικές σκηνές μάχης. Η κυκλοφορία του παιχνιδιού ήρθε σε σωστή χρονική στιγμή – το Grand Theft Auto είχε παρουσιάσει το GTA 4 – που δεν είχε γίνει δεκτό από όλους με ανοιχτές αγκάλες.

Ο γάντζος και το αλεξίπτωτο του Ρίκο Ροντρίγκεζ (Just Cause 2)

twv4cV7l

Με το Just Cause 2, η Avalanche studios εφηύρε ένα πραγματικά διασκεδαστικό τρόπο για να κυκλοφορείς. Με το ποικιλόμορφο τοπίο του Panau να φαίνεται τόσο υπέροχο από ψηλά, γλιστρώντας γύρω με ένα αναδιπλούμενο αλεξίπτωτο είναι κάτι που δεν θα ζήσετε σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι ανοικτού κόσμου. Η προσθήκη ενός γάντζου με τον οποίο ο Ρίκο μπορεί να πεταχτεί σαν σφεντόνα προς τα εμπρός ενώ είναι με το αλεξίπτωτο, φαίνεται να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επείγουσας μεταφοράς. Επιπλέον, είναι πάντα διασκεδαστικό να παρασύρεις τους εχθρούς σου σε μια μοιραία πτώση.

Wild West (Red Dead Redemption)

OKPkps0l

Είναι πολύ δίκαιο να πείτε ότι το Red Dead Redemption θα μπορούσε να ονομαζόταν Grand Theft Horse, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Η Rockstar θα μπορούσε να έχει βγάλει προς τα έξω το ένα Grand Theft Auto μετά το άλλο, αλλά αντ ‘αυτού επέλεξαν να πειραματιστούν. Το RDR ήταν η πρώτη φορά που η Rockstar Games είχαν εναποθέσει πραγματικά την πίστη τους σε κάτι άλλο εκτός του GTA, οπότε ήταν πολύ φυσικό για αυτούς να συνεχίσουν με το ύφος που λειτουργούσε καλύτερα, ενώ εξακολουθούσαν να προσπαθούν να αλλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Παρά τις προφανείς ομοιότητες με το Grand Theft Auto, η δοκιμασμένη μηχανή σε συνδυασμό με την αφήγηση, την εκτέλεση και την ικανότητα να δημιουργήσουν σωστό βάθος, ήταν που ανέδειξε αυτή την πραγματικά φοβερή Wild West εμπειρία της Rockstar.

Kung Fu (Sleeping Dogs)

vs9FDUZl

Το να μεταφέρεις 10 πυροβόλα όπλα σε μια μαγική τσέπη αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν μειώνει την πρόκληση ενός παιχνιδιού αλλά την πάει στα ύψη, το οποίο θεωρείται τεράστιο μείον όταν μιλάμε για παιχνίδι της Square – Enix. Αφαιρώντας τελείως τις αποθήκες όπλων από το Sleeping Dogs και εστιάζοντας στις μάχες κυρίως σώμα με σώμα, όχι μόνο βοήθησε να ξεχωρίζει το πολύ λιγότερο ανεκτικό στα όπλα Χονγκ Κονγκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έκανε επίσης οποιαδήποτε πιστολίδι που τύχαινε στην ροή του παιχνιδιού να είναι πολύ πιο συναρπαστικό (ειδικά με το partial bullet-time) και φρόντισε η μάχη να παραμένει αρκετά δύσκολη ώστε να είναι διασκεδαστική, ακόμα και αργότερα μέσα στο παιχνίδι.

Biker gang (GTA 4: Lost and Damned)

qqK5pfEl

Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Rockstar, αυτό αφορά το ότι πειραματίζεται και προσπαθεί να οδηγήσει μια συνταγή επιτυχίας σε νέα ύψη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια που προσπαθούν το ίδιο, αλλά λαμβάνοντας το ίδιο παιχνίδι (GTA 4) και κάνοντάς το κάτι άλλο με το Lost & Damned, είναι κάτι για το οποίο η Rockstar αξίζει μια μόνιμη επευφημία. Αν το δει κανείς αναλυτικά, το μόνο που έκαναν ήταν να θέσουν το GTA 4 σε μια προοπτική ενός άλλου χαρακτήρα και να έχουν τις μοτοσικλέτες ως το κύριο μέσο μεταφοράς, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι πάρα πολύ πετυχημένο.

Περισσότερα νέα για το GTA V

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.