Έξι εκατομμύρια αντίτυπα σε έξι εβδομάδες πούλησε το The Witcher 3

Η CD Projekt σπάει τα ταμεία καθώς το The Witcher 3 πούλησε ήδη έξι εκατομμύρια αντίτυπα

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η CD Projekt σπάει τα ταμεία καθώς το The Witcher 3 πούλησε ήδη έξι εκατομμύρια αντίτυπα

KLLecCoJtDtW.878x0.Z-Z96KYq

Σε περίπτωση που υπήρχε κάποιος που θα αμφισβητούσε ποτέ την επιτυχία του The Witcher 3: Hild Hunt, η CD Projekt ανακοίνωσε σήμερα πως το RPG έχει πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα στις πρώτες έξι εβδομάδες κυκλοφορίας, ανεβάζοντας τον πήχυ, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και θέτοντας νέα ρεκόρ στη βιομηχανία του gaming. Επίσης είναι θετικό για την εταιρεία ότι ένα εκατομμύριο αντίτυπα ενεργοποιήθηκαν στην GOG, μια home-grown πλατφόρμα ψηφιακής διανομής, η οποία ανέφερε επίσης ρεκόρ πωλήσεων.

«Λόγω της κυκλοφορίας του The Witcher 3, τα έσοδα στον τομέα του videogame developing ήταν 7,5 φορές περισσότερα απ’ ό,τι τα αντίστοιχα έσοδα κατά την περίοδο κυκλοφορίας του The Witcher 2», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CD Projekt, Piotr Nielubowicz, σε περίληψη των οικονομικών αποτελεσμάτων. «Το καθαρό κέρδος του τομέα videogame development ήταν 54% φέτος, το οποίο σηματοδοτεί την πρόσφατη κυκλοφορία όχι μόνο ως τη μεγαλύτερη, αλλά και την πιο επιτυχημένη επιχείρηση της CD Projekt».

Η CD Projekt δημοσίευσε επίσης μια λιγότερο επαγγελματική δήλωση, συζητώντας τι σημαίνει η επιτυχία του The Witcher 3 για τους ανθρώπους που το έφτιαξαν: «Όλοι εδώ στη CD Projekt RED είναι πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και στο πώς εσείς, οι gamers, την αντιλαμβάνεστε. Η Red είναι γεμάτη καλλιτέχνες, ανθρώπους που ονειρεύονται και είναι τρελοί γι’ αυτό που κάνουν (και μερικές φορές απλά τρελοί)», είπε ο επικεφαλής του Studio, Adam Badowski. «Χάνουμε τον ύπνο μας για εκείνο το συγκεκριμένο χρώμα που έχει ο ήλιος καθώς δύει πάνω από τη Velen, και μαλώνουμε για τη διαρρύθμιση των επίπλων σε ένα σπίτι το οποίο κατα πάσα πιθανότητα δε θα δει καν η πλειοψηφία των gamers. Είμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν ικανοποιούνται εύκολα και πάντα παλεύουμε για κάτι καλύτερο. Θα ήθελα να το ξέρετε αυτό».

«Ναι, έξι εκατομμύρια αντίγραφα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για μια εταιρεία που φτιάχνει RPGs, αλλά αυτή η επιχείρηση δεν αφορά μόνο σε αυτό», συνέχισε. «Αν τα παιχνίδια μας είναι μια γκαλερί ήχου, εικόνας, και κειμένου, εσείς είστε οι επισκέπτες αυτής της γκαλερί. Για έναν καλλιτέχνη δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπει ανθρώπους να απολαμβάνουν τη δουλειά του. Γι’ αυτό, εκ μέρους όλων των developers στο studio, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς».

Το τελευταίο από τα 16 κομμάτια του δωρεάν Witcher 3 DLC, το New Game+ mode, κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά απομένουν δύο full-on expansion, το Hearts of Stone τον Οκτώβριο, και έπειτα το Blood and Wine στις αρχές του 2016.

Πηγή: PC Gamer

Περισσότερα νέα για το Witcher 3 Wild Hunt

Beep Bloop Blop Bleep Bloop.