Saints Row: Gat out of Hell – Review

Το Saints Row: Gat out of Hell είναι το νέο παιχνίδι περιπέτειας και δράσης

Το Saints Row: Gat out of Hell είναι το νέο παιχνίδι περιπέτειας και δράσης, με open-world στοιχεία, των developers High Voltage Software και Volition, και αποτελεί ένα standalone expansion του Saints Row IV (2013). Το Gat out of Hell κυκλοφορεί σε ψηφιακή έκδοση για Pc, Ps3 και Xbox 360, και ως Re-Elected πακέτο (Saints Row IV και Saints Row: Gat out of Hell) για κονσόλες νέας γενιάς.

Hallelujah…

Τι κοινό έχουν ο τίτλος “Saints Row” και η λέξη “σοβαρότητα”;Μα απολύτως κανένα! Οι High Voltage Software και Volition, αν και δανείζονται διάφορα χαρακτηριστικά από βιντεοπαιχνίδια του ίδιου είδους (π.χ. Prototype, GTA) για την ανάπτυξη της σειράς Saints Row, πρωτοτυπούν στον τομέα της καφρίλας, κερδίζοντας έτσι το θρόνο για τους πιο “κάφρικους” τίτλους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Saints Row είναι μία σειρά παιχνιδιών δράσης και περιπέτειας, με open-world χαρακτηριστικά, κοντινά σε αυτά του GTA σύμφωνα με το gaming community (αυτό ίσως οφείλεται στο παρόμοιο design του χάρτη, αλλά και στο gameplay). Ο πρώτος τίτλος του Saints Row κυκλοφόρησε το 2006, αποκλειστικά για Xbox. Παρ’ όλα αυτά, εκεί που ξεχώρισε κατά πολύ η σειρά παιχνιδιών Saints Row είναι στο κομμάτι της καφρίλας, δίνοντας μία διαφορετική αίσθηση στον τίτλο, όπως επίσης και κάτι φρέσκο, προς την gaming κοινότητα. Με λίγα λόγια, το Saints Row δεν άργησε να γίνει μοναδικό στο είδος του, έχοντας πλέον κυκλοφορήσει πέντε τίτλους!

Το Gat out of Hell αποτελεί ίσως τη “μαμά” της καφρίλας, κι αυτό διότι έχει να σας προσφέρει μετρημένες μεν, αλλά ξεκαρδιστικές ώρες περιπέτειας στην κόλαση, την οποία θα θέλετε να επισκεφτείτε αφού τερματίσετε το παιχνίδι. Στο νέο standalone expansion θα συναντήσετε μεγάλες προσωπικότητες τις ιστορίας, όπως οι Μαυρογένης, Σαίξπηρ και Βλαντ Γ’ Τσέπες (Βλαντ ο Παλουκωτής), αλλά και θα δείτε ένα διαφορετικό προφίλ του Διαβόλου, πιο ξεκαρδιστικό κι από αυτό της ταινίας “Tenacious D in The Pick of Destiny” (Η πένα του πεπρωμένου).

saints_row__gat_out_of_hell_2014-1280x720

Περίπατος στον Κάτω Κόσμο…

Αν και το παιχνίδι είναι μικρής διάρκειας (γύρω στις 4 ώρες), η ιστορία του παιχνιδιού παραμένει το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι του τίτλου. Αυτό είναι έκδηλο μέσα από τη ξεχωριστή προσωπικότητα του Διαβόλου (μία κωμική έκδοση), τη φαντασμαγορική παρουσίαση του Κάτω Κόσμου, τις guest star εμφανίσεις και τα πέντε διαφορετικά endings, σε συνδυασμό με τα καλοδουλεμένα cutscenes, το έξυπνο και απρόβλεπτο σενάριο, δημιούργησαν μία εξαιρετική ιστορία.

Το Saints Row: Gat out of Hell ακολουθεί πιστά τους προγόνους του, έχοντας κι αυτό μία παλαβή ιστορία. Καθώς ξεκινάτε το παιχνίδι θα βρείτε τους “Αγίους” μαζεμένους στο πάρτι γενεθλίων της Kinzie (η Kinzie, πρώην πράκτορας του FBI, η οποία έκανε την εμφάνισή της στο Saints Row: The Third) να παίζουν μέ έναν πίνακα πνευμάτων (Ouija Board). Παρ’ όλα αυτά, ο συγκεκριμένος πίνακας δε βρέθηκε τυχαία στα χέρια των “Αγίων”…. Άμεσα, μία πύλη θα ανοίξει, μέσω του πίνακα πνευμάτων και θα απαγάγει τον αρχηγό σας, μεταφέροντάς τον στην κόλαση, ως υποψήφιο γαμπρό του Διαβόλου.

Καθώς οι “Άγιοι” πληροφορούνται για τα σχέδια του Διαβόλου -από τον πίνακα πνευμάτων-, ετοιμάζουν ένα σχέδιο διάσωσης, στέλνοντας τον Johnny Gat (τον γνωρίζουμε από το πρώτο Saints Row) και την Kinzie Kensington στα λημέρια του Κάτω Κόσμου, για να αντιμετωπίσουν αυτόν (Διάβολο) και τον στρατό του.

Το ξύλο βγήκε από την Κόλαση…

Σχετικά με τις νέες δυνατότητες, οι developers δεν φρόντισαν για αρκετό νέο υλικό…

Αρχικά, με το open-world στοιχείο, ο χάρτης του Saints Row: Gat out of Hell αποτελεί ένα αντίγραφο του Saints Row IV. Στο standalone expansion, η Κόλαση έχει μικρές διαστάσεις, αλλά και ίδιο design, με μοναδική αλλαγή το έντονο “σκοτεινό” χαρακτηριστικό, τις ψυχές των νεκρών και τους ποταμούς από λάβα.

Αξιοσημείωτη αναφόρα για τον τίτλο, αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει κυρίως αποστολές. Στο Saints Row: Gat out of Hell υπάρχουν μόνο δευτερεύουσες αποστολές. Παρ’ όλα αυτά, οι developers έδρασαν με έξυπνο τρόπο… Στη θέση των βασικών αποστολών, τοποθέτησαν μία “μπάρα”, την οποία πρέπει να γεμίσετε, ώστε να προσελκύσετε το Διάβολο. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις δευτερεύουσες αποστολές, θα έρχεστε όλο και πιο κοντά στην τελική αναμέτρηση με τον «Άρχοντα του Κάτω Κόσμου».

Στο Saints Row: Gat out of Hell θα διαλέξετε ανάμεσα στους Johnny και Kinzie ως playable χαρακτήρες (αφαίρεση επιλογής δημιουργίας χαρακτήρα). Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, δε θα επιρεάσει την πορεία σας στο παιχνίδι, μια και θα σας δίνετε η δυνατότητα να εναλλάξετε τον χαρακτήρα σας, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, σχετικά με τους διαθέσιμους προς χρήση χαρακτήρες, το Gat out of Hell διαθέτει co-op σύστημα, προσφέροντας τη δυνατότητα συνεργασίας.

Τέλος, σχετικά με τις νέες δυνατότητες οι developers δεν φρόντισαν για αρκετό νέο υλικό. Στις νέες προσθήκες του τίτλου θα εντάξουμε τα “φτερά του αγγέλου”, αλλά και την ικανότητα να δαμάζετε τέρατα. Όσον αφορά τα “αγγελικά φτερά”, πρόκειται για μία ευχάριστη προσθήκη, όπου θα σας δώσει τη δυνατότητα να πετάτε και να διανύετε μακρινές αποστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, η ικανότητα να καλείτε τέρατα στο πλευρό σας, κατά τη διάρκεια της μάχης, θα σας φανεί αρκετά χρήσιμη στις δύσκολες στιγμές. Συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε μικρά δαιμόνια (εδώ νοσταλγήσαμε το Overlord), “πύργους” και τη δαιμονική έκδοση του Hulk (Τιτάνες). Τέλος, πέρα από 2-3 εξαιρέσεις (όπως κάποια blast), οι υπόλοιπες ικανότητες είναι παρόμοιες με αυτές του Saints Row IV. Για παράδειγμα, εξακολουθείτε να έχετε την ικανότητα να τρέχετε σαν τον “Flash”, όπως και να κάνετε τεράστια άλματα (θυμίζουν πολύ από το Prototype).

gat2

Κόκκινο είναι το χρώμα του Διαβόλου…

Σχετικά με τα γραφικά του Saints Row: Gat out of Hell, ο τίτλος δεν έχει να προσφέρει πολλά. Τα animations όπως και τα textures είναι μεν ικανοποιητικά, αλλά δεν αρμόζουν σε παιχνίδι της νέας γενιάς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί την “Havoc Engine”, ίδια μηχανή που συναντήσαμε στο Saints Row: The Third του 2011. Επομένως, και η ανάλυση (1080p) χάνει λόγω της παλιάς μηχανής.

Παρ’ όλα αυτά, τα cutscenes ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τους κωμικούς διαλόγους, οι οποίοι δίνουν μία ζωντάνια στον τίτλο.

Από την άλλη, ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού δίνει ρεσιτάλ… Οι voice actors έκαναν εξαιρετική δουλειά, έχοντας εκπληκτικές ερμηνείες στο ρόλο του Διαβόλου (Travis Willingham) και της κόρης του (Kate Reinders). Στη μουσική, δεν τίθεται κάποιο θέμα, μια και ταιριάζουν με την επικρατούσα ατμόσφαιρα και κορυφώνονται στις σωστές στιγμές. Τέλος, σχετικά με τα υπόλοιπα effects -επάνω στο combat ή στα movements-, οι developers φρόντισαν να μην υπάρχουν τεχνικά θέματα. gat3

Η “καφρίλα” στο μεγαλείο της…

Το Saints Row: Gat out of Hell αποτελεί μία από τις μικρότερες μεν, αλλά αρκετά πετυχημένες δουλειές των High Voltage Software και Volition. Το κωμικό στοιχείο του τίτλου είναι μοναδικό στο είδος του (λόγω του συνδυασμού που προαναφέραμε σε παραπάνω παράγραφο), όπως επίσης και το σενάριό του. Στο gameplay, το παιχνίδι δανείζεται σε μεγάλα ποσοστά από άλλους τίτλους, όπως το GTA και το Prototype (στο design και gameplay), αλλά σε ορισμένα σημεία δεν διστάζει να πρωτοτυπήσει (στοιχείο καφρίλας).

Τέλος, ο γραφικός τομέας αν και μέτριος, δεν επιρεάζει τη συνολική “μοναδικότητα” του τίτλου. Το Gat out of Hell απευθύνεται κυρίως στους φαν της σειράς Saints Row -διότι σας βάζει στα «βαθιά», απότομα-, αλλά θα μπορούσε να είναι και μία καλή αρχή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι σύντομο, κάφρικο, με open-world στοιχεία.

Θετικά

  • Απίθανο Voice Acting
  • Μοναδικό στο είδος του (λόγω της αδιάκοπης καφρίλας)
  • Ενδιαφέρον σενάριο

Αρνητικά

  • Η Havoc Engine βρίσκεται «έξω» από τα νερά της
  • Ελάχιστες νέες προσθήκες
  • Μπαίνει στο ζουμί, χωρίς να δώσει βασικές πληροφορίες
  • Το open-world στοιχείο είναι περιορισμένο
Το Saints Row: Gat out of Hell είναι το νέο παιχνίδι περιπέτειας και δράσης, με open-world στοιχεία, των developers High Voltage Software και Volition, και αποτελεί ένα standalone expansion του Saints Row IV (2013). Το Gat out of Hell κυκλοφορεί σε ψηφιακή έκδοση για Pc, Ps3 και Xbox 360, και ως Re-Elected πακέτο (Saints Row IV και Saints Row: Gat out of Hell) για κονσόλες νέας γενιάς. Hallelujah… Τι κοινό έχουν ο τίτλος “Saints Row” και η λέξη “σοβαρότητα”;Μα απολύτως κανένα! Οι High Voltage Software και Volition, αν και δανείζονται διάφορα χαρακτηριστικά από βιντεοπαιχνίδια του ίδιου είδους (π.χ. Prototype, GTA) για την ανάπτυξη της σειράς Saints Row, πρωτοτυπούν στον τομέα της καφρίλας, κερδίζοντας έτσι το θρόνο για τους πιο “κάφρικους” τίτλους. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Saints Row είναι μία σειρά παιχνιδιών δράσης και περιπέτειας, με open-world χαρακτηριστικά, κοντινά σε αυτά του GTA σύμφωνα με το gaming community (αυτό ίσως οφείλεται στο παρόμοιο design του χάρτη, αλλά και στο gameplay). Ο πρώτος τίτλος του Saints Row κυκλοφόρησε το 2006, αποκλειστικά για Xbox. Παρ' όλα αυτά, εκεί που ξεχώρισε κατά πολύ η σειρά παιχνιδιών Saints Row είναι στο κομμάτι της καφρίλας, δίνοντας μία διαφορετική αίσθηση στον τίτλο, όπως επίσης και κάτι φρέσκο, προς την gaming κοινότητα. Με λίγα λόγια, το Saints Row δεν άργησε να γίνει μοναδικό στο είδος του, έχοντας πλέον κυκλοφορήσει πέντε τίτλους! Το Gat out of Hell αποτελεί ίσως τη “μαμά” της καφρίλας, κι αυτό διότι έχει να σας προσφέρει μετρημένες μεν, αλλά ξεκαρδιστικές ώρες περιπέτειας στην κόλαση, την οποία θα θέλετε να επισκεφτείτε αφού τερματίσετε το παιχνίδι. Στο νέο standalone expansion θα συναντήσετε μεγάλες προσωπικότητες τις ιστορίας, όπως οι Μαυρογένης, Σαίξπηρ και Βλαντ Γ’ Τσέπες (Βλαντ ο Παλουκωτής), αλλά και θα δείτε ένα διαφορετικό προφίλ του Διαβόλου, πιο ξεκαρδιστικό κι από αυτό της ταινίας “Tenacious D in The Pick of Destiny” (Η πένα του πεπρωμένου). Περίπατος στον Κάτω Κόσμο... Αν και το παιχνίδι είναι μικρής διάρκειας (γύρω στις 4 ώρες), η ιστορία του παιχνιδιού παραμένει το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι του τίτλου. Αυτό είναι έκδηλο μέσα από τη ξεχωριστή προσωπικότητα του Διαβόλου (μία κωμική έκδοση), τη φαντασμαγορική παρουσίαση του Κάτω Κόσμου, τις guest star εμφανίσεις και τα πέντε διαφορετικά endings, σε συνδυασμό με τα καλοδουλεμένα cutscenes, το έξυπνο και απρόβλεπτο σενάριο, δημιούργησαν μία εξαιρετική ιστορία. Το Saints Row: Gat out of Hell ακολουθεί πιστά τους προγόνους του, έχοντας κι αυτό μία παλαβή ιστορία. Καθώς ξεκινάτε το παιχνίδι θα βρείτε τους “Αγίους” μαζεμένους στο πάρτι γενεθλίων της Kinzie (η Kinzie, πρώην πράκτορας του FBI, η οποία έκανε την εμφάνισή της στο Saints Row: The Third) να παίζουν μέ έναν πίνακα πνευμάτων (Ouija Board). Παρ’ όλα αυτά, ο συγκεκριμένος πίνακας δε βρέθηκε τυχαία στα χέρια των “Αγίων”.... Άμεσα, μία πύλη θα ανοίξει, μέσω του πίνακα πνευμάτων και θα απαγάγει τον αρχηγό σας, μεταφέροντάς τον στην κόλαση, ως υποψήφιο γαμπρό του Διαβόλου. Καθώς οι “Άγιοι” πληροφορούνται για τα σχέδια του Διαβόλου -από τον πίνακα πνευμάτων-, ετοιμάζουν ένα σχέδιο διάσωσης, στέλνοντας τον Johnny Gat (τον γνωρίζουμε από το πρώτο Saints Row) και…

7.4

Καλό

Η “μαμά” της καφρίλας

Το Saints Row: Gat out of Hell αποτελεί μία ευχάριστη προσθήκη στη σειρά των Saints Row, οδηγώντας το κωμικό στοιχείο στις δόξες του.

Gameplay

7

Διάρκεια

6.5

Γραφικά

7

Ήχος

9

User Rating : 4.81 ( 1 votes)
7
Περισσότερα νέα για το Saints Row IV: Gat out of Hell