Ότι γνωρίζουμε για το Dying Light

Όλες οι πληροφορίες μας μέχρι τώρα για το Dying Light.

Όλες οι πληροφορίες μας μέχρι τώρα για το Dying Light.

dying-light_1

Η Techland επρόκειτο σε λίγο χρονικό διάστημα να κυκλοφορήσει το νέο first-person action survival-horror παιχνίδι της. Το Dying Light, που μας θυμίζει μία μίξη από Left 4 Dead και Mirror’s Edge, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει για PC, Ps4 και Xbox One στις 27 Ιανουαρίου 2015. Μιάς και το νέο έτος κοντεύει στο τέλος του, κι αρκετές νέες κυκλοφορίες ετοιμάζονται να κάνουν την «grand» αφιξή τους, στο gamespace μαζέψαμε όλες της πληροφορίες για το Dying Light, αφήνοντας εσάς να κρίνετε αν το game αξίζει από το budget σας. Στο παρακάτω κείμενο, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το περιεχόμενο του Dying Light.

Αρχικά, στο Dying Light θα έχετε το ρόλο του Kyle Crane, ενός μυστικού πράκτορα κάτω από υπηρεσία των ανωτέρων του, και έχετε ως στόχο να εισέλθετε στη ζώνη απομόνωσης της πόλης Harran και να παρακολουθήσετε τις συνωμοσίες που συμβαίνουν, καθώς η πόλη καταρρέει από έναν εξαπλωμένο ιό. Καθώς, λοιπόν, φθάνεται στην Harran, θα δείτε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο τραγίκη από τι σας έχουν πληροφορήσει. Σύντομα, αντιλαμβάνεστε ότι η αποστολή σας δεν θα είναι εύκολη. Ο εξοπλισμένος αντίπαλος στρατός θα σας εμποδίσει, random επίζοντες θα χρειαστούν την βοήθεια σας, ψυχοπαθείς θα βρεθούν στο δρόμο σας, αλλά πέρα από αυτά τα δευτερεύοντα, θα βρεθείτε αντίπαλοι από ένα σμήνος ζωντανών νεκρών.

Σχετικά με το gameplay κομμάτι, όσο ακόμη ο ήλιος είναι ολοστρόγγυλος και φωτεινός, πρέπει να εξερευνήσετε το αστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε, αναζητώντας προμήθειες για τους επίζωντες αλλά και υλικά αγαθά για να κάνετε χειροτεχνίες (crafting weapons) που θα σας φανούν χρήσιμα στο να αντικρούσετε τα χαμηλής νοημοσύνης σαρκοβόρα όντα.

dyinglight2

Το βράδυ όμως, όταν ο αστέρας Ήλιος δώσει την θέση του στη Σελήνη, τα ζόμπι μετατρέπονται σε «πολεμικές μηχανές», αποκτώντας βελτιωμένες ικανότητες, όπως αυξημένη δύναμη, επιθετικότητα, συν ένα καλύτερο επίπεδο νοημοσύνης. Συνοπτικά, εξελίσονται σε ικανότατοι predators. Επίσης, το βράδυ θα έχετε να αντιμετωπίσετε πέρα από τα normal ζόμπι, και την «ζόμπι έκδοση του Hulk», στην οποία όνομα δεν έχει δωθεί, οπότε θα την βαφτίσουμε έτσι. Ιδού και το «Good Night. Good Luck.», για τις βραδυνές σας βολτούλες.

Το Dying Light, θα παρέχει open world στοιχεία στο gameplay του, τα οποία θα συνοδεύονται ένα parkour λειτουργικό (παρόμοιο με αυτο του Mirror’s Edge), κάνοντας το free running στο παιχνίδι πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό. Το combat στο νέο τίτλο δεν θα διαφέρει αρκετά από άλλους ζόμπι τίτλους (όπως το Dead Island). Δηλαδή τα ζόμπι θα έχουν health bar, και σε εσάς θα υπάρχει ποικιλία από weapons, όπου θα μπορείτε να αυξήσετε το damage τους κάνοντας crafting. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να δούλεψετε πάνω σε πολλούς τύπους παγίδων, ώστε να εξολοθρεύσετε τα ζόμπι ευκολότερα ή να τους αποσπάσετε την προσοχή. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ρεαλιστικό γραφικό τομέα, που έχει δώσει η Techland στο τίτλο της (Directx 11, Chrome Engine 6) δίνουν στο παιχνίδι ένα ακόμη plus στοιχείο. Τέλος, πέρα από τα main missions, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία κι από side missions που θα σας κρατήσουν εύχαριστη συντροφιά για ένα χρονικό διάστημα.

DyingLight3

Σχετικά με το multiplayer κομμάτι, το Dying Light θα παρέχει 4 players co-op mode. Επίσης, εάν κάνετε pre-order τον τίτλο, θα σας δωθεί το πακέτο «be the zombie» όπου θα σας επιτραπεί να παίξετε με το ρόλο του ζόμπι και να βρεθείτε σε άλλους «παράλληλους κόσμους» όπου θα συναντήσετε άλλους παίχτες.

Για να κλείσουμε, έχοντας αναλύσει από το story  μέχρι το γραφικό τομέα, σας αφήνουμε να κρίνετε εάν το Dying Light σας αρμόζει σαν τίτλος για το 2015 collection σας.

Το Dying Light, είναι ένα first person action survival horror παιχνίδι, που θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιανουαρίου 2015 για PC, Ps4 και Xbox One.

Δείτε το intro trailer που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες:

Περισσότερα νέα για το Dying Light