Αποσύρεται το Dragon Age: Inquisition από την Ινδία

Λόγο του νόμου περί προσβλητικού περιεχομένου

Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Λόγο του νόμου περί προσβλητικού περιεχομένου

gs-dragon-age
Τον επερχόμενο τίτλο της Bioware απέσυρε η ΕΑ από την αγορά της Ινδίας, διότι έρχεται σε αντίθεση με τους τοπικούς νόμους περί προσβλητικού περιεχομένου. Η γνωστή σειρά Dragon Age περιέχει ομοφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές και θα περίμενε κανείς πως αυτός θα ήταν ο λόγος για τον οποίον η εκδότρια εταιρία του Dragon Age: Inquisition προέβηκε σε αυτήν την πράξη, όμως σύμφωνα με δήλωση αντιπροσώπου της εταιρίας στο Kotaku δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Με σκοπό την αποφυγή παράβασης των τοπικών νόμων προσβλητικών περιεχομένων, η ΕΑ απέσυρε το Dragon  Age: Inquisition από την αγορά της Ινδίας και το παιχνίδι δεν είναι πλέον διαθέσιμο για  προ-παραγγελία. Οι πελάτες που προ-παρήγγειλαν το παιχνίδια θα ενημερωθούν και θα αποζημιωθούν στο ακέραιο» λέει ο αντιπρόσωπος και συνεχίζει λέγοντας πως «Η απόφαση σχετίζεται με τους νόμους περί προσβλητικών περιεχομένων, αλλά όχι συγκεκριμένα με για τις ομοφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές».

Σύμφωνα με το Kotaku, ο ορισμός του προσβλητικού περιεχομένου στην Ινδία είναι αρκετά ασαφής (σας θυμίζει κάτι;) οπότε μάλλον η ΕΑ θέλει να είναι σίγουρη πως δεν θα υπάρξουν προστριβές με την Ινδική κυβέρνηση. Μια άλλη δήλωση της Milestone Interactive (διανομέα του Dragon Age: Inguisition στην Ινδία) στο NDTV Gadgets λέει πως η απόσυρση του τίτλου ισχύει επίσης στο Πακιστάν και το Μπανγκλαντές,  καθώς επίσης πως ο λόγος είναι όντος το ιδιαίτερο σεξουαλικό περιεχόμενο του παιχνιδιού. Στις δύο αυτές χώρες είναι πολύ πιθανόν να ισχύει, αλλά στην περίπτωση της Ινδίας  πιθανότατα να έχει να κάνει με την πρόσφατη αναθεώρηση του σχετικού νόμου, αφού τίτλοι όπως το Mass Effect και Dragon Age κυκλοφορούν κανονικά εκεί και δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση που πήρε η ΕΑ.

Αξίζει να θυμίσουμε πως  και στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ινδία, με την σειρά Fallout στην οποία υπάρχουν οι δικέφαλες αγελάδες, ένα ζώο που στην Ινδουιστική θρησκεία θεωρείται ιερό.

Το Dragon Age: Inquisition θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου για PC, PS3, PS4, Xbox 360 και Xbox One.

Περισσότερα νέα για το Dragon Age: Inquisition