Spider-Man | Review

Παρόλο που το Spider-Man 2 για το PS2 αποτελούσε ένα από τα πιο δημοφιλή superhero παιχνίδια για αρκετά χρόνια

Platform
 

Παρόλο που το Spider-Man 2 για το PS2 αποτελούσε ένα από τα πιο δημοφιλή superhero παιχνίδια για αρκετά χρόνια, η Insomniac κατάφερε να δημιουργήσει ένα προσεγμένο Spider-Man game πολύ κοντά στα δεδομένα της σημερινής εποχής. Μάλιστα, πολλές φορές διακρίνουμε και διάφορα στοιχεία εμπνευσμένα από άλλους γνωστούς τίτλους παιχνιδιών.

Οσόν αφορά την ιστορία του game, ο 23χρονος Peter Parker έχει χάσει ήδη τον θείο του Ben. O Peter είναι ήδη εξοικιωμένος με τις υπερδυνάμεις του, καθώς, όπως γνωρίζουμε, είναι για αρκετά χρόνια Spider-Man. Ο ενθουσιασμός του να υπερασπίζεται πάντα το δίκαιο αλλά και το καυστικό του χιούμορ που απαλύνει την δυσκολία των καταστάσεων, με τις οποίες έρχεται συχνά αντιμέτωπος, είναι τα κύρια στοιχεία που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ήρωα. Μεταξύ άλλων, ο νεαρός προσπαθεί να ισορροπήσει τις υποχρεώσεις του και την προσωπική του ζωή. Εμπόδιο στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ωστόσο, στέκονται οι πολυάριθμοι βασικοί του εχθροί.

Πρώτος villain που αντιμετωπίζει είναι ο Kingpin, ο οποίος αποτελεί τον »βασιλιά» της αμερικάνικης Mafia. Άλλα αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην απειλή του Mr.Negative, ο οποίος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταστρέψει την Ν.Υόρκη. Εκεί όπου όλα βαίνουν ομαλά για την ιστορία του Spider-Man, ξαφνικά τα καθιερωμένα αλλάζουν, καθώς η Mary Jane παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος και η στολή του πρωταγωνιστή αλλάζει από ένα γνωστό πρόσωπο της σειράς. Παρόλο που το story mode έχει τρομερό ενδιαφέρον, τελειώνει αρκετά απότομα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στο παιχνίδι διατηρούνται βασικά στοιχεία των κόμικ τόσο στον χαρακτήρα του ήρωα, όσο και στις κινήσεις και τις στολές των εχθρών. Αναμφίβολα, αυτό που καθιστά το παιχνίδι πραγματικά ξεχωριστό είναι το ομαλό »ταξίδι» στον open-world χάρτη με τον παραδοσιακό τρόπο του Spider-Man, καθώς το web-slinging και το parkour είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα. Το τελευταίο, φυσικά, θα λέγαμε ότι καθιστά περιττό το feature του fast travel.

Τα abilities και τα animations του ήρωα φαίνονται πάντοτε όμορφα, καθώς τα γραφικά και τα visuals, σε γενικές γραμμές, είναι θεαματικά. Αν και στην E3 είδαμε το game αρκετά μέτριο όσον αφορά τα visuals, ύστερα πραγματοποίηθηκαν αλλαγές έτσι ώστε ο φωτισμός του παιχνιδιού να βελτιωθεί και να είναι σε μεγάλο βαθμό ρεαλιστικός.

Το combat system διαθέτει όμορφες σκηνές και animations, ενώ ο ήρωας, κατά τη διάρκεια της μάχης, χρησιμοποιεί ακόμα και το environment προς όφελος του. Το combat θα χαρακτηριζόταν, στην αρχή, κάπως δύσκολο (μόνο στο spectacular mode φυσικά), αλλά όταν προσαρμοστείς γίνεται εύκολο. Πρέπει, μάλιστα, να τονιστεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που το επίπεδο των αρχηγών είναι ίσως και πιο εύκολο από ένα »κύμα» απλών κακών.

Ο open-world χάρτης παρέχει ποικίλες δυνατότητες στους παίχτες, κρατώντας τους απασχολημένους για αρκετές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, τα side-quests είναι ενδιαφέροντα, καθώς αυτά συχνά οδηγούν και σε κάποιον μικρό boss, ενώ στον χάρτη υπάρχουν πολυάριθμα collectibles, χάρη στα οποία έχεις τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις skins και equipment. Τόσο τα side quests, όσο και τα διάφορα collectibles σου παρέχουν experience points και έτσι μπορείς να βελτιώσεις το gear και τα skills του χαρακτήρα, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό πιο εύκολο το story mode στη συνέχεια.

Χωρίς αμφιβολία, μεταξύ όλων των superhero games που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, το νέο αυτό Spider-Man αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκεκριμένου είδους παιχνιδιών και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσει κανείς.

Πλεονεκτήματα:

  • Όμορφα graphics και visuals
  • Ενδιαφέρον story mode
  • Πολλές δυνατότητες στον open-world χάρτη

Μειονεκτήματα:

  • Απότομο τέλος στο story mode
  • Εύκολα boss fights

Βαθμολογία: 9/10