Σκιαγραφώντας τους αντιπάλους του PAO AC esports στο EU Masters

Ποιο το προφίλ των ομάδων που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι «πράσινοι»;   

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ποιο το προφίλ των ομάδων που θα συναντήσουν στο δρόμο τους οι «πράσινοι»;

Dom1nant, Paris, Delitto, Bananitoo και Raxxo σηκώνουν ψηλά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης το βαρύτιμο τρόπαιο του League of Legends Greek Championship Season 4. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Παναθηναϊκού ολοκληρώνει και τυπικά όχι μόνο ένα απόλυτα επιτυχημένο split αλλά εξασφαλίζει και το εισιτήριο για το Group Stage του EU Masters. Ένα εισιτήριο που την οδηγεί στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων -20 στον αριθμό- και που τη ρίχνει στην μάχη για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Αυτού του υπέρτατου κυρίαρχου στην Ευρώπη, «παρέα» μ’ ένα μέρος από το prize pool των… 150.000 €.

Οι «πράσινοι» που κληρώθηκαν στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης θα τεθούν αντιμέτωποι με τις: D Lions E.C., Team Atlantis και Szata Maga. Με τον χρόνο λοιπόν να κυλά αντίστροφα για  τον πρώτο αγώνα (φάση των ομίλων, 17 Σεπτεμβρίου) το GameSpace.gr σκιαγραφεί το προφίλ  των δύο πρωταθλητριών και της δευτεραθλήτριας αντίστοιχα, που αναμένεται (;) να βάλουν δύσκολα στο «τριφύλλι».

MAD Lions – Superliga Orange

Oι πρωταθλητές Ισπανίας, έρχονται για να πάρουν «εκδίκηση» αφού η τέταρτη θέση της Spring edition δεν τους άφησε ικανοποιημένους. Το ταξίδι τους με προορισμό τα ευρωπαϊκά σαλόνια περιλαμβάνει μια μέτρια regular season στην Superliga, η οποία όμως ήταν αρκετή για να τους ανεβάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Απ’ τις εμφανίσεις τους ξεχωρίζουμε αυτές απέναντι στους παραδοσιακά εθνικούς τους αντιπάλους, Movistar Riders. Τελικοί με την Vodafone Giants, σε μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα για την κατάκτηση και τυπικά της πρώτης θέσης.

Τα «λιοντάρια» με «όπλο» τους το δυνατό early game θέλουν να ελέγξουν το παιχνίδι απ’ την αρχή κι όλας βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για ένα πιο σταθερό mid game που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν. Σκοτώνοντας αργά και βασανιστικά τον αντίπαλό τους, προτιμούν compositions που θα επιτρέψουν στο ADC τους να φτάσει στο peak του. Το μόνο που πρέπει να προσέξουν οι Ισπανοί είναι το teamfighting πλάνο τους. Κάποιες φορές «χάνονται» μέσα σ’ αυτό επιτρέποντας έτσι στην αντίπαλη ομάδα να πάρει προβάδισμα σε kills.

Όσο για τους πρωταγωνιστές; Ο βετεράνος στο top lane, Werlyb -με την υπογραφή του Jax- και ο προπονητής Araneae είναι οι «ηγέτες» της πιο επιτυχημένης ομάδας αυτή την στιγμή στην Ισπανία. Την τριάδα συμπληρώνει ο Selfmade. H πολωνική ζούγκλα ξέρει καλά πως να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή δημιουργώντας απ’ το πουθενά προβλήματα στους αντιπάλους.

Το ρόστερ τους:

– Top lane: Werlyb

-Jungle: Selfmade

-Mid lane: Nemesis

-Bot lane: Crownshot

-Support: Falco

Team Atlantis –  Nordic Championship

 

Προερχόμενη απ’ το Σκανδιναβικό Πρωτάθλημα, η Team Atlantis έχει μια περίπλοκη -θα μπορούσαμε να πούμε- σχέση με τους junglers. Mετά την ενδέκατη θέση στο ΕU Masters Spring και την αποχώρηση του Aesthetic, οι Δανοί αναδιοργανώθηκαν πλήρως. Τη θέση του πήρε ο Kronos απ’ την αντίπαλη σουηδική PPK. Ο νέος της αυτός jungler, παρέα με τους p1noy, Wendelbo, Darlik, Lvsyan, την οδήγησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της regular season και φυσικά στην κατάκτηση του τροπαίου σε έναν φανταστικό τελικό απέναντι στην NiP (3-2).

H Atlantis ξεχωρίζει σαν ομάδα για τον τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι και την στρατηγική που ακολουθεί. Τα πάντα γι’ αυτήν περιστρέφονται γύρω απ’ το bot lane της. Όχι όμως έτσι όπως -πιθανώς- φαντάζεστε. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες, δεν προχωρούν σε επανειλημμένα gank ή dive στο αντίπαλο duo lane αλλά προτιμούν να πιέζουν στα solo lanes. Mε αυτόν τον τρόπο, το bot lane τους μένει τελείως απομονωμένο και ο p1noy με τον Wendelbo μπορούν ελεύθερα να πάνε σε 2 vs 2. Επιπλέον, ο Darlik στο top φαίνεται “πολύ σκληρός για να πεθάνει”, έτοιμος για δυνατά matchups οποιαδήποτε στιγμή.

Όλα αυτά βέβαια… μέχρι πριν λίγο καιρό. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος ο Kronos αποχώρησε από την ομάδα, με τους Δανούς πρωταθλητές να αναπληρώνουν το δύσκολο αυτό κενό με τον Shadow. Θα καταφέρει άραγε ο νέος τους αυτός παίκτης να φανεί αντάξιος του Σουηδού; Με την απάντηση να βρίσκεται εντός Summoner’s Rift, oι υπόλοιποι τέσσερις έρχονται έτοιμοι τόσο για να αδράξουν την ευκαιρία αποδεικνύοντας την αξία τους όσο και για να βάλουν τους Σκανδιναβούς στον πίνακα των καλύτερων παικτών, «εκεί όπου αξίζουν να είναι» σύμφωνα με τους ίδιους.

Το ρόστερ τους:

-Top lane: Darlik

-Jungle: Shadow

-Mid lane: Lvsyan

-Bot lane: p1noy

-Support : Wendelbo

 Szata Maga – ESL Mistrzostwa Polski

Μια ομάδα απρόβλεπτη, δυναμική που τερμάτισε δεύτερη στο πολωνικό πρωτάθλημα. Το σχέδιο της εντός του χάρτη; Απλό. Ο jungler της, Τ4nky, «ριζώνοντας» στην μεσαία λωρίδα gank-άρει επανειλημμένα δημιουργώντας χώρους στον Roison προκειμένου να εξαφανίσει τον αντίπαλο πιο εύκολα. Σαν άλλος Bjergsen, ο Roison αποτελεί το επίκεντρο της ομάδας. Κερδίζει το lane του, δεν επιτρέπει ποτέ στον αντίπαλο mid laner να παίξει και τον πιέζει συνεχώς. «Fear his Vladimir» λένε στην Πολωνία με τον συγκεκριμένο champion να αποτελεί απειλή για κάθε παιχνίδι όταν βρεθεί στα χέρια του.

Και από τον Roison, στον Agresivoo και το top. Οι Πολωνοί εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα solo lanes τους. Αυτό περιλαμβάνει και τον Agresivoo. Όπως δηλώνει και το όνομά του είναι ένας επιθετικός παίκτης που προσπαθεί να τραβήξει το παιχνίδι πάνω του. Προτιμώντας το συγκεκριμένο «στυλ» ασκούν όσο το δυνατόν περισσότερες πιέσεις στους αντιπάλους τους τόσο στο early game όσο και στο mid game κρατώντας πάντα για το late game έναν άσσο στο μανίκι τους.

Aδύναμο σημείο τους; Η κάτω λωρίδα. Στο bot οι defles και Erdote μπορεί να μπαίνουν δυναμικά στο φαράγγι, στην πορεία ωστόσο αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν να κρατήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού τους.

Το ρόστερ τους:

-Top lane: Agresivoo

-Jungle: t4nky

-Mid lane: Roison

-Bot lane: defles

-Support: Erdote

Εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα, θα καταφέρει άραγε ο Παναθηναϊκός να κάνει γι’ άλλη μια φορά την έκπληξη; Ίδωμεν…

Περισσότερα νέα για το League of Legends