Πρώτη μέρα στο Main Event | The International 2018

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace! «Ra1n» εδώ, εξαιρετικά χαρούμενος και λυπημένος που ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του TI. Χαρούμενος γιατί μας γέμισε για άλλη μία φορά με έντονα συναισθήματα, φοβερές ανατροπές και παιχνίδια βεβαρημένου κάλλους. Λυπημένος γιατί έγινε το πρώτο βήμα προς την τελική ευθεία, και σίγουρα θα θέλαμε να κρατήσει λίγο ακόμα. Όμως όλα τα όμορφα έχουν ένα τέλος έτσι και το TI. Πριν όμως έρθει αυτό το τέλος, θα έχουμε αναλύσει και σχολιάσει το μέγιστο για τα παιχνίδια που παρακολουθούμε και μας έκαναν εντύπωση. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας επιφύλαξε η χθεσινοβραδινή βεγγέρα των πρωταθλητών. Ας ξεκινήσουμε […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace! «Ra1n» εδώ, εξαιρετικά χαρούμενος και λυπημένος που ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του TI. Χαρούμενος γιατί μας γέμισε για άλλη μία φορά με έντονα συναισθήματα, φοβερές ανατροπές και παιχνίδια βεβαρημένου κάλλους. Λυπημένος γιατί έγινε το πρώτο βήμα προς την τελική ευθεία, και σίγουρα θα θέλαμε να κρατήσει λίγο ακόμα.
Όμως όλα τα όμορφα έχουν ένα τέλος έτσι και το TI. Πριν όμως έρθει αυτό το τέλος, θα έχουμε αναλύσει και σχολιάσει το μέγιστο για τα παιχνίδια που παρακολουθούμε και μας έκαναν εντύπωση. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας επιφύλαξε η χθεσινοβραδινή βεγγέρα των πρωταθλητών. Ας ξεκινήσουμε με τα αποτελέσματα του Upper Bracket

Team Liquid – Optic Gaming | Παρίσια υπεροχή 
Η χθεσινή μας πρόβλεψη ήταν σωστή και χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανέναν, οι Liquid παρουσιάζονται ως η καλύτερα φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο παρέα με τους EG και λόγω αυτού οι Optic έπρεπε να δείξουν στοιχεία περισσότερης αυτοπεποίθησης και δημιουργικότητας στα picks. Οι κλασικές επιλογές πρέπουν για κλασικές ομάδες, όχι για τους πρωτοπόρους του χώρου. Οι Liquid είναι πρωτοπόροι, και ένας off lane Abaddon δεν θα τους προκαλούσε μεγάλη ζημιά. Ο Miracle είχε το ρόλο του Alchemist. Στο χθεσινό άρθρο μου, ανέφερα την προκατάληψη μου απέναντι σε αυτό το pick για το συγκεκριμένο ΤΙ, αλλά προφανώς ο Miracle ήταν εκεί για να με διαψεύσει έτι μία ακόμη φορά. Κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό το παιδί. Το playstyle δίδαξε σε όλους τους προκατόχους του συγκεκριμένου ήρωα «πως γίνεται». Το Farm του ήταν εξαιρετικά insane και εμείς από μεριά μας απολαύσαμε -επιτέλους!- έναν Alchemist που πετσόκοβε ότι κινούταν. Ένα εύκολο πρώτο παιχνίδι με 25 – 12 kills υπέρ των Liquid και ένα επίσης εύκολο δεύτερο παιχνίδι με 39 – 9 kills επίσης υπέρ των Liquid. Το δεύτερο αυτό παιχνίδι φάνταζε περισσότερο ως παράδοση όπλων παρά μάχη από πλευράς Optic. Ίσως να σκέφτηκαν ότι στο Lower Bracket τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ο χρόνος θα δείξει. Απολαύστε την υπεροχή του Kuroky και της παρέας του στο παρακάτω βίντεο:

Virtus Pro – PSG.LGD | Bait στο Black Hole σημαίνει νίκη
Τι να πει κανείς για αυτό το πρώτο παιχνίδι. Η ξεκάθαρη υπεροχή των βαπό την αρχή του παιχνιδιού, έγινε αμφίρροπη μετά από μία σειρά missplays στο 15′. Τα engage και τα swaps της Vengeful Spirit δεν έδειχναν σωστά και οι VP μοιράστηκαν τα αγχωμένα δάχτυλα του FY και δεν έχασαν στιγμή για την επέλαση τους. Ο Ramzes666 με τον τρομακτικό Visage και τα πολύ καλά του positions έστρεψε την κλεψύδρα της νίκης στη μεριά των VP. Όμως εκεί βρισκόταν ο Somnus, όπου στο εξαιρετικό Draft τους οι LGD κατάφεραν να του εξασφαλίσουν αυτό που οι Casters εχθές έλεγαν συνεχώς «He is more like a Storm Spirit guy». Ο Somnus λοιπόν με τον Storm Spirit ανέβαζε την ψυχολογία των LGD κάνοντας ελάχιστα λάθη και προκαλώντας αναστάτωση στα καρέ των VP. Ώσπου έγινε το μοιραίο. όταν όλα φαινόντουσαν να έχουν τελειώσει για τους LGD, o Somnus έκανε ένα εξαιρετικό bait στην Black Hole του Pasha, καθώς την βεβίασε και την απέφυγε. Τότε κρύος ιδρώτας έλουσε τα πρόσωπα των VP και οι LGD βλέποντας την ισχυρότερη Ultimate να λείπει από το παιχνίδι, έκαναν ένα δυνατό engage. Σαν έτοιμοι από καιρό οι LGD πέθαναν όλοι σχεδόν μέσα στο fight και σε αυτό το σημείο, δεν ξέρουμε αν ήταν προσχεδιασμένο ή όχι, αλλά ένα ταυτόχρονο BuyBack έγινε από όλους όπου έσπευσαν ξανά στην μάχη πριν προλάβουν οι VP να φύγουν, και τους σκότωσαν όλους. Και τα carry των VP μένουν νεκρά… χωρίς λεφτά για BuyBack. Ο Storm Spirit πήρε άλλα δύο Kills και σπάσανε το Tier 3 στο Mid Lane και κατευθύνθηκαν προς το Core και… «GG was called». Ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη. Οι LGD είχαν πάνω από 20 λεπτά να κερδίσουν fight και το πόσο γρήγορα έγιναν όλα δεν μπορεί κανείς να το αποδώσει. Τα Kills ήταν 29 – 17, αλλά η ιστορία έγραψε PSG-LGD. Ο εκνευρισμός που επικρατησε στο θάλαμο των VP ήταν χαρακτηριστικός. Δεν μπορούσαν να σηκωθούν από τις καρέκλες τους όταν το game τελείωσε και ο ένας απευθυνόταν έντονα στον άλλον.
Δεν έπρεπε όμως να το βάλουν κάτω. Έπρεπε στο game 2 να επιστρέψουν καλύτεροι. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Θέλετε γιατί το ηθικό των LGD ήταν ανεβασμένο; Θέλετε γιατί οι VP δεν είχαν συνέλθει από την προηγούμενη ήττα; Δεν είμαστε σίγουροι για τον λόγο που έχασαν, αλλά είμαστε σίγουροι για το πόσο καλό Vision Game με Wards και Sentry έκαναν οι LGD. Ο Fy ήταν ένας εξαιρετικός Tusk, ίσως από τους καλύτερους που έχω δει στο Turnament. Προκάλεσε μεγάλο φόβο στα πατήματα και στα engage των VP οι οποίοι έδειχναν μαγκωμένοι και ενοχλημένοι στο Game 2. Τα picks σε γενικές γραμμές έγερναν προς τους VP αλλά λόγω των missplays για άλλη μία φορά βγήκαν οι χαμένοι της υπόθεσης. Μπορείτε να δείτε και να κρίνετε και μόνοι σας:

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε το Upper Bracket της χθεσινής βραδιάς. Ακολούθησαν τα Elimination Bo1 Matches του Lower Bracket:

Fnatic – Team Serenity | Υπομονή και επιμονή
Πως να μην μιλήσεις με όμορφα λόγια για αυτήν την ομάδα που έχει δώσει τα πάντα στο φετινό TI. Οι αξιοπρεπείς της εμφανίσεις είναι ζηλευτές και από τις μεγαλύτερες ομάδες. Και με υπομονή και επιμονή κατάφεραν και πέρασαν τους Fnatic αποκλείοντας τους από το τουρνουά με 19 – 36 Kills. Η εμφάνιση των Fnatic δεν ήταν άσχημη αλλά δεν ήταν και αρκετή. Περιμένεις κάτι περισσότερο από μία ομάδα που κουβαλάει το λογότυπο των Fnatic. Το αξιοσημείωτο στήσιμο των Serenity, η ελεγχόμενη επιθετικότητα, και οι συνολικές παρά ατομικές ενέργειες τους χάρισαν την νίκη. Οι αποδιοργανωμένοι Fnatic κράτησαν με πολύ καλά defences τη βάση τους υπό την εμπειρία του Universe και του Eternal Envy, αλλά πάλι δεν ήταν αρκετό για να καλύψει την γιγαντιαία διαφορά που είχε δημιουργηθεί στο Net Worth. Το αξιομνημόνευτο αυτού του παιχνιδιού ήταν δεν ήταν ότι οι Fnatic έχασαν από τους Serenity, αλλά ότι οι Serenity νίκησαν τους Fnatic. Η διατύπωση παίζει μεγάλο ρόλο. Απολαύστε και τον πολλά υποσχόμενο XinQ:

TNC – MINESKI | Tears of Kuku
Ο ορισμός του Early Game και του Late Game. Το game αυτό είναι σαν να βλέπεις ένα Aggro Deck να αντιμετωπίζει ένα Late Game Deck στο Hearthstone. Αν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις και να αποτρέψεις το Early Game, τότε ο αντίπαλος σου δεν έχει ελπίδα. Έτσι και έγινε. Οι TNC έψαχνα παραθυράκια για γρήγορα picks off και γρήγορα push. Pugna και Clinkz ανέλαβαν τα push και το damage και ο Kuku στον ρόλο του Silencer αποτελούσε το μυαλό των TNC, βοηθώντας ουσιαστικά τους συμπαίχτες του τις κατάλληλες στιγμές με το Global Silence. Και σε αυτό το σημείο να πούμε ότι δεν απέτυχε ούτε μία στιγμή. Αυτό που απέτυχε ήταν η συνολική τακτική. Όσο ο χρόνος πέρναγε, το μπλοκάκι έγραφε Mineski. Απέναντι σε Farmαρισμένους και φορμαρισμένους Spectre και Shadow Fiend, δύσκολα κερδίζεις ένα Late Game. Και στο 48′ το GG έγινε called και οι Mineski πέρασαν στον επόμενο γύρω! Οι αγκαλιές μεταξύ των αντιπάλων στο τέλος του παιχνιδιού, ήταν κάτι που σίγουρα θα μας μείνει. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά Mineski αγκάλιασαν τους μικρότερους ηλικιακά TNC παρηγορώντας τους και εκπέμποντας σε εμάς, εικόνες σεβασμού και ειλικρίνειας. Τα δάκρυα του νέου αρχηγού Kuku όταν το παιχνίδι τελείωσε και κατάλαβε πως είχαν αποκλειστεί, μου θύμισε ότι η έντονη συναισθηματική διάδραση των παιχτών σε αυτό το MOBA με κρατούσε ξύπνιο στις 5 το πρωί. Ευχόμαστε στους  ΤΝC καλή επιτυχία στα επόμενα Τουρνουά. Μακάρι να ξαναβρούν τα πατήματά τους!

NEWBEE – WINSTRIKE TEAM | Iceberg και Αυθορμητισμός
Η δεύτερη στη σειρά έκπληξη της βραδιάς πάλι από μικρή ομάδα των Stage. Παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό aggressive style παιχνιδιού από τον φασαριόζο Iceberg στο ρόλο του Tiny. Ο αυθορμητισμός αυτού του παιδιού, η μανία του να κερδίσει και η θετική του ενέργεια είναι τόσο δυνατή που εκπέμπεται μέσα στο παιχνίδι. Φαντάζει λες και τίποτα δεν μπορεί και δεν το αφήνει ο ίδιος να τον σταματήσει. Στο πλευρό του είχε τον Silent στο ρόλο του Phantom Lancer αν και sloppy στην αρχή, συγχρόνισε τα δάχτυλα του μετέπειτα. Παρακολουθήσαμε επιτυχή smoke roations από τους Wstrike με πρωτοπόρο τον Iceberg και επικίνδυνα στησίματα. Βλέποντας τις κινήσεις του Iceberg ένα πράγμα τριγύρναγε μονάχα στο μυαλό μου. Αυτό το gameplay ή θα βγει πάρα πολύ σωστό ή θα κάψει την ομάδα του σε δευτερόλεπτα. Ο Tiny ήταν σε mode High Risk – High Reward. Το θέμα είναι πως μπορούσε να ακολουθήσει και άλλο δρόμο, αλλά ο καθείς έχει το δικό του τρόπο σκέψης και εκτέλεσης in game, οπότε δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για κάτι. Άλλωστε αποδείχθηκε ο σωστός. Μετά από έντονα fights οι Winstrike επικράτησαν των Newbee με 40 – 41, και οι τελευταίοι είδαν την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν από τη σκοπιά του Φιναλίστ, αλλά από το γύρω των 16, απέναντι σε ένα outsider του Τουρνουά. Όλα τα χαμένα fight των Newbee και τα κερδισμένα momentum των Wstrike γράφτηκαν γύρω από το Roshan Pit όπου συνεχώς οι Newbee έπεφταν στα νεόδμητα traps των Wstrike. Ο Nongrata στο ρόλο του Clockwerk έκανε τα αδύνατα δυνατά με τα Hookshot του δημιουργώντας χώρους για σωστά place από τους Wstrike και εγκλωβίζοντας ουκ ολίγες φορές τον δύσμοιρο Moogy. Ο τελευταίος έκανε στην κυριολεξία ότι μπορούσε να κάνει, και μάλιστα ορισμένες φορές έστρεφε τον κλήρο της νίκης στους Newbee. Αλλά το συνεχόμενο 3Κ Leading στο Net Worth ήταν αρκετό για τους Winstrike να βρίσκονται συνεχώς ένα βήμα μπροστά στα Builds τους. Η ιστορία έγραψε τους Winstrike και διέγραψε τους Newbee. Φυσικά ήταν λυπητερή η εικόνα του Sccc που έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι και αυτό το TI χάθηκε. Θα ήθελα όμως ειλικρινά να τους ξαναδώ στον τελικό, γιατί πέρσι δεν έδωσαν ούτε στο ελάχιστον αυτό που μπορούσαν απέναντι στους Liquid. Αναμένουμε περισσότερο και από αυτούς! Απολαύστε τους:

VGJ.THUNDER – VICI GAMING | Δεν θα πω ψέματα
Όντως δεν θα πω ψέματα. Ζητώ συγγνώμη από το αναγνωστικό κοινό του Gamespace.gr αλλά δεν κατάφερα να μείνω ξύπνιος για να το παρακολουθήσω. Το ρολόι έγραφε κοντά 6 τα ξημερώματα και ήξερα πως σε αυτό το σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι έχουμε πολλά να δούμε. Προτίμησα λοιπόν για να διατηρήσω την κρίση μου σωστή, να μην το δω live, αλλά να το παρακολουθήσω την επόμενη μέρα -δηλαδή σήμερα-. Το Game κράτησε 45 λεπτά, και έληξε με νικητές τους Vici Gaming όπως και προβλέψαμε στο προηγούμενο άρθρο. Ο Sylar με Terrorblade διατήρησε πρωτιά στο Net Worth για τους Thunder, κάτι που ήταν ανεπαρκές στο να δώσει την νίκη στους Thunder, καθώς τον ακολουθούσαν οι Eleven, Ori και Paparazi των Vici Gaming με τις εκνευριστικές push τακτικές τους. Σας αφήνω να κρίνεται μόνοι σας αν έπρεπε να πάρουν την νίκη ή όχι:

Τέλος Μέρας Πρώτης

Σήμερα στο Upper Bracket έχουμε να παρακολουθήσουμε τους Storm εναντίον των OG και τους EG εναντίον των Team Secret. Η πρόβλεψη που μπορούμε να κάνουμε εδώ είναι Storm λόγω Resolut1on και EG λόγω συνόλου. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε! Στα Elimination Matches του Lower Bracket έχουμε OpticTeam Serenity, Virtus ProMineski και Wstrike με To-Be-Announced ομάδα, παρομοίως και οι Vici Gaming. Τι επιλέγουμε εδώ; Team Serenity λόγω θέλησης και Virtus Pro λόγω δύναμης. Αναμένουμε. Καλή απόλαυση στα σημερινά παιχνίδια!

Περισσότερα νέα για το Dota 2