The International 2019 | Main Event # Day 5

Αν έπρεπε αναγκαστικά ο τίτλος της σημερινής ημέρας να εστιάσει κάπου θα ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξουμε το που

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Photo by Valve

Αν έπρεπε αναγκαστικά ο τίτλος της σημερινής ημέρας να εστιάσει κάπου θα ήταν πολύ δύσκολο να  επιλέξουμε το που· ότι αποκλείστηκαν  οι Team Secret από τους Liquid; Ότι οι OG έριξαν στο Lower Bracket τους PSG.LGD με τον ίδιο τρόπο με πέρσι; Ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Πάμε να δούμε τι μας επιφύλασσε το Day 5 του φετινού ΤΙ λίγο αναλυτικότερα. Αρχικά όπως πάντα κάνουμε, θα παραθέσουμε την καρτέλα των αποτελεσμάτων και το πως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής:

 

Photo by Liquipedia

Lower bracket Round 4

Vici Gaming vs. Team Secret

Winner: Secret

  • Game one: VG 5 – 23 Secret
  • Game two: Secret 20 – 8 VG

Αποκαρδιοτικό δεν είναι  να χάνεις μετά από πολύ προσπάθεια ή ένα δύσκολο, αλλά χορταστικό, Late Game παιχνίδι. Το αποκαρδιοτικό είναι να χάνεις 2 – 0 μέσα σε δύο εικοσάλεπτα παιχνίδια. Αυτό ακριβώς συνέβη στους Vici Gaming. Εστίασαν την προσοχή τους σε ένα ισχυρό teamfight lineup γύρω από τον Leshrac και τον Tidehunter, όσο οι Team Secret επικεντρώνονταν στο magic damage  του Gyro και του Elder Titan. Ο Io ήταν το κερασάκι στη τούρτα του Game 1, όπου οι Secert σαν άλλοι OG, εδραίωσαν από πολύ νωρίς την κυριαρχία τους  με το trilane Io pick. Οι Vici έχασαν γρήγορα έδαφος ανάπτυξης και εστίασαν σε επιτηδευμένα teamfights, μήπως και γύρει προς τους Secret η δυσμενής κατάσταση. Το αποτέλεσμα όμως τους διέψευσε και όλα τα υπόλοιπα ανήκουν πλέον στην ιστορία.

Το Game 2 θέλει τους Vici Gaming στην πεπατημένη οδό του Alchemist pick στα χέρια του Paparazzi και του Centaur Warrunner στα χέρια του Yang. Oι Secret απάντησαν με το Bristleback carry στα έμπιστα, για τους Secret, χέρια του Nisha. Τα πράγματα για τους Vici δεν πήγαιναν όπως τα ήθελαν. Όλοι έτρεχαν να προστατέψουν τον Alchemist δίνοντας του χώρο και χρόνο να ξετυλίξει το ταλέντο  του, όμως όταν δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοια gameplay και δεν είναι χαρακτηριστικό της ομάδας σου να ακολουθείς τέτοια τακτική, όπως οι Liquid, δύσκολα θα τη φέρεις εις πέρας. Ο Alchemist αναγκαζόταν συνεχώς να οπισθοχωρεί, καθώς οι Secret σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα έσφιγγαν το κλοιό. Δεν κατάφεραν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και το προβάδισμα βρισκόταν αμείωτα στα χέρια των Secret, κάνοντας το πολυπόθητο 2 – 0 απέναντι στην Κινέζικη ομάδα και αφήνοντας πλέον μέσα στο τουρνουά μόνο τους LGD να υπερασπιστούν τα εδάφη της Shanghai.

VOD στο Twitch


Upper bracket final
PSG.LGD vs. OG

Winner: OG

  • Game one: OG 20 – 27 LGD
  • Game two: LGD 9 – 23 OG
  • Game three: OG 22 – 29 LGD

Είναι τρομακτικό το πως επαναλαμβάνεται η ιστορία. Οι OG υπερασπίστηκαν τον τίτλο ως TI Champions απέναντι στην ομάδα με την οποία πέρσι βρισκόντουσαν ακριβώς στο ίδιο σημείο των Brackets, και τους νίκησαν, ξανά με τον ίδιο τρόπο. Οι OG είναι πλέον κάτι σαν νέμεσις για τους PSG.LGD. Προχωράμε παρακάτω για να δούμε πως εξοφλήθηκε το μεταξύ τους 2 – 1.

Ο Zeus και ο Nature Prophet είναι σίγουρα γνωστά picks των OG για τους PSG.LGD, καθώς ο Zeus βρισκόταν στα χέρια του Topson πέρσι το καλοκαίρι σε ένα εκ των παιχνιδιών αναμέτρησης τους στον τελικό του TI8. Οι LGD επέλεξαν τα Burst carries Ember Spirit και Gyrocopter στο Game 1. Το υψηλό mobility και τα γρήγορα global rotations του Prophet, κατοχύρωσαν την ηγεσία των OG στο Early Game. Το κοινό ζητωκραύγαζε, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση των LGD, προσπαθώντας παράλληλα να ρίξει την ψυχολογία των OG. Το Farming Stage των LGD βελτιώθηκε σταδιακά. Ο Ame πήρε solo kill τον Ceb φέρνοντας σε έξαλλη κατάσταση το στάδιο και βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Ήταν λες και η ψυχολογία των OG, όντως, από εκείνο το σημείο και μετά, έπεσε. Άρχισαν τα πιο γερά push από πλευράς LGD και τα λάθη από πλευράς OG.  Όπως χαρακτηριστικά έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο, σε αυτό το ανταγωνιστικά υψηλότατο επίπεδο, το οποιοδήποτε λάθος μπορεί να σου κοστίσει ολόκληρο το παιχνίδι. Σε ένα Roshan Fight γύρω από το Roshan’s pit, ο Ana πέθανε και έκανε buyback ώστε να επιστρέψει στη μάχη.  Τότε ήταν που πιάστηκε ξανά και πέθανε χωρίς να έχει την ευκαιρία του buyback, αφήνοντας την ομάδα του χωρίς το πολύτιμο Chronosphere. Το push των LGD ήταν ασταμάτητο και το GG Call έγινε πραγματικότητα, δίνοντας στους LGD το 1 – 0.

Μπαίνουμε γρήγορα στο Game 2 με τον Ana στο χαρακτηριστικό του ρόλο, Alchemist, μαζί με τον επίσης χαρακτηριστικό ρόλο του Notail, Chen. Οι LGD απάντησαν με Sven και Dragon Knight. Όταν ένα Alchemist pick σε πιάνει στον ύπνο, τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά για την ομάδα σου. Ο Ana ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε τρομερά στιγμιότυπα με τον συγκεκριμένο ήρωα, έκανε πάλι το θαύμα του. Το δυνατό build των OG γύρω από τον Alchemist του επέτρεψε το Jungle Farm χωρίς δυσκολία, εμφανιζόμενος στο δέκατο λεπτό με Radiance. Αυτό, 9 / 10 φορές σημαίνει GG για την αντίπαλη ομάδα. Το  παιχνίδι αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση και οι OG μπαίνουν στο Game 3 με το 1 – 1 και με πολύ καλή ψυχολογία.

Εκεί «χάθηκε η μπάλα» για τους LGD. Στο Game 3 βλέπουμε ξανά Alchemist και Chen στην όχθη των OG. Θαρρείς πως έχουν κάτι στο μυαλό τους οι LGD και πως έχουν έτοιμη κάποια Counter στρατηγική. Κάτι τέτοιο όμως απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Οι αντιδράσεις τους απέναντι στην τακτική του Alchemist ήταν εμφανώς καλύτερες σε αυτό το Game, όχι όμως και αρκετές. Το Radiance βρισκόταν στα χέρια του Alchemist στο δέκατο πέμπτο αντί για το δέκατο λεπτό της προηγούμενης αναμέτρησης, και τα πράγματα ξέφυγαν πολύ πριν ελεγχθούν από τους LGD. Οι αναπάντεχες προσπάθειες να «πέσει» ο Alchemist ήταν ολέθριες για τους LGD, οι οποίοι σημείωναν Deaths ο ένας μετά τον άλλον σε μία κατάσταση εμφανώς τραγική και μη αναστρέψιμη.

Ο κύριος Ceb που βλέπεται στην παραπάνω εικόνα, έκανε την εν λόγω χαρακτηριστική κίνηση, όταν μετά το 2 – 1, οι φωνές και οι κραυγές των φιλάθλων, στη πλειοψηφία τους Κινέζοι, δεν φώναζαν πια υπέρ των LGD και επικρατούσε νεκρική σιγή στην αρένα της Shanghai.

VOD στο Twitch


Lower bracket round five

Team Liquid vs. Team Secret

Winner: Liquid

  • Game one: Liquid 26 – 8 Secret
  • Game two: Secret 10 – 24 Liquid

Kuroky, Kuroky και πάλι Kuroky! Τα Outdrafting διλήμματα και mind-games στα οποία έθεσε τον Puppey στο Drafting Stage ήταν εξαιρετικά για οποιονδήποτε Liquid φαν εκεί έξω. Ποιος θα το πίστευε πως ο «επιθανάτιος ρόγχος» της πορείας των Secret για το φετινό TI, δεν θα περιελάμβανε ούτε μία νίκη απέναντι στους Liquid. Μάλλον δεν ήταν όσο προετοιμασμένοι έδειχναν και μάλλον δεν έπρεπε να η πορεία τους προς τον τελικό να γίνει από το Lower Bracket αλλά από το Upper, ώστε να έχουν στο μανίκι την δεύτερη ευκαιρία όταν θα την χρειαστούν, μιας και το άγχος στο Lower Bracket, όπως και η κούραση, είναι πολύ μεγαλύτερο και σε ακολουθεί πιστά μέχρι το τέλος του τουρνουά.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν, για μένα και τις φτωχές γνώσεις μου, θέμα κυριαρχίας στην αρχή του παιχνιδιού. Και οι δύο ομάδες δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που εύκολα  χάνουν το προβάδισμα,  και αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων των δυνατών συλλόγων. «Τι είναι αυτό που σου δίνει το Early Game  και την ψυχολογία που θες;» σκέφτηκε ο Kuroky. «Τα Drafts». Κάνε ένα δυνατό ανορθόδοξο Draft, βάλε τους αντιπάλους σου σε σκέψεις και κλείδωσε στο Background τα Comfort Picks που θες η ομάδα σου να έχει. Ακολουθώντας πιστά το παραπάνω μοτίβο, ο θρυλικός αρχηγός Kuroky απέναντι στον θρυλικό αρχηγό Puppey έκανε το εξής: Έδωσε στον W33 το pick της καριέρας του, τον Meepo. Ο Meepo είναι το δυνατότερο pick του Dota 2, γιαυτό είναι και ο δυσκολότερος ήρωας του παιχνιδιού. Κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού μετρούνται αυτοί που ξέρουν να παίζουν σε επίπεδο επαγγελματικού ανταγωνισμού τον Meepo. Ε λοιπόν, ο W33 είναι ο καλύτερος εξ αυτών, αναγνωρισμένος από όλους τους παίχτες του  Professional Dota 2. Επομένως δεν είναι θεμιτό να τον αφήσεις να παίξει Meepo, όσο σίγουρος και αν είσαι πως τα picks σου μπορούν να του κάνουν counter. O Puppey δεν το συνειδητοποίησε αυτό όσο γρήγορα έπρεπε, και εξέθεσε την ομάδα του σε αυτή την επικίνδυνη  κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι πως το πλήρωσε ακριβά.

Περνώντας στο Game 2, ο Kuroky εξασφάλισε στον W33 τον Alchemist, ο οποίος δουλεύει μηχανικά στο ίδιο μοτίβο με τον Meepo. Οπότε έπρεπε απλά να τον προστατέψει χτίζοντας όλα τα picks γύρω του. Ο W33 είναι παίχτης που του ταιριάζει αυτό το lineup και οι Liquid ήταν συνηθισμένοι σε αυτή τη στρατηγική, αφού την εφαρμόζουν για χρόνια στον Miracle. Ξεκίνησε λοιπόν η μάχη του Farm, έχοντας στην μία πλευρά τον Alchemist και στην άλλη τον Wraith King στα χέρια του όχι και τόσο λαμπερού πλέον Nisha. Η φρενίτιδα του Alchemist είναι ασταμάτητη. Τίποτα δεν μπορεί να τον κρατήσει όσο αυξάνει τα λεφτά και τα Items που φοράει, κάνοντας τον και μόνο στην όψη να φαίνεται τρομακτικός και να σου μειώνει την αυτοπεποίθηση. Σίγουρα δεν θέλεις στο matchup που καθορίζει το αν «μένεις ή φεύγεις» να αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα σε αγχώσει ακόμα περισσότερο, σε μία χρονιά που όλοι σε θεωρούν φαβορί και όλοι ποντάρουν πάνω σου. Κι όμως η αναπάντεχη αυτή δυσμενής συνθήκη ήταν γεγονός μη αναστρέψιμο και οι Secret δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν κάτι για αυτό.

Βγαίνοντας από το booth, οι δύο μεγάλοι αρχηγοί και πριν πολλών ετών συμπαίχτες, Kuroky και Puppey στάθηκαν και αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον ως ένδειξη αδιαμφισβήτητου σεβασμού που ο ένας τρέφει για τον άλλον.

VOD στο Twitch

Περισσότερα νέα για το Dota 2