The International 2019 | Main Event # Day 4

Τι έφταιξε ακριβώς και οι EG αποκλείστηκαν; Ένα roster εμφανώς πιο βελτιωμένο από πέρσι που όμως πνίγηκε μέσα στα δικά του λάθη

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Photo της Valve

Τους ματιάσαμε; Τι έφταιξε ακριβώς και οι EG αποκλείστηκαν; Ένα  roster εμφανώς  πιο βελτιωμένο από πέρσι που όμως πνίγηκε μέσα στα δικά του λάθη. Καθώς αγωνίζεσαι να μπεις στην αρένα της τετράδας που θα κονταροχτυπηθούν για τον επερχόμενο τίτλο, δεν θα σου συγχωρεθούν τα λάθη.

(Σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως, για όσους περιμένατε άρθρο για το Day 3 εχθές, λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπόρεσα να ανεβάσω το ενημερωτικό δελτίο. Ωστόσο δεν χάσατε κάτι σημαντικό, οπότε προχωράμε παρακάτω!)

Πάμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα του Day 4 και τι περιμένουμε στο Day 5!

Lower bracket Round 3

Royal Never Give Up vs. Team Liquid

Winner: Liquid

  • Game one: RNG 15 – 25 Liquid
  • Game two: Liquid 52 – 35 RNG

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Οι Chinese Slayers, Liquid, όπως και στον τελικό του TI7, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ομάδων εκ Κίνας ορμώμενων. Η συνήθεια αυτή που έγινε λατρεία για τους fans των Ευρωπαίων Liquid δεν συνάντησε εμπόδια στην Mercedes-Benz Arena της Shanghai. Εύκολη επικράτηση 0 – 2 απέναντι στους άπειρους ακόμα RNG, των οποίων η πορεία και η όγδοη θέση στο TI, μπορούμε εύκολα να πούμε, μας εντυπωσίασε.

Το Game 1 βρήκε το κλασικό πλέον combo των Liquid, Io – Gyrocopter, και το πρώτο Night Stalker pick του τουρνουά. Στην μεριά των RNG είδαμε τις σταθερές επιλογές των Lifestealer και Ember Spirit. Τα πρώτα λεπτά ήταν θα έλεγε κανείς όχι και τόσο well-spended, μιας και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να αποφασίσουν σε ποια lanes ταιριάζουν καλύτερα, καταλήγοντας με αυτό τον τρόπο στα jugnle για farming. Παρόλα αυτά, δύσκολα θα στοιχημάτιζε κάποιος απέναντι στο πολυδοκιμασμένο Io – Gyro combo των Liquid, και καλά θα έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε προσπάθεια των RNG για gank, έβρισκε το relocate των Gh και Miracle στη καρδία του fight, μετατρέπωντας το εγχείρημα αυτό, σε μοιραία τραγωδία για τους RNG.

Στο Game 2 από την άλλη πλευρά μας έδειξε πολλά, αλλά λίγα είναι αυτά που κάποιος χρειάζεται να ακούσει για την υπόθεση του Late Game. Επομένως θα είμαστε όσο πιο λακωνικοί γίνεται. Οι RNG επέλεξαν την γρήγορη οδό του Lane Domination παίρνοντας Outworld Devourer και Enchantress περιανθισμένους με δυνατά supports. Οι Gh και Miracle επέλεξαν δύο signature picks, τον Rubick και το last pick Arc Warden για τον Miracle, ο οποίος  έκρινε σωστά, ότι το Magnetic Field θα δουλέψει πολύ καλά απέναντι στους range ήρωες των RNG. Ο Setsu με τον OD έχασε με διαφορά το lane από τον πιο έμπειρο Miralce. Τα mid game fights εξελίχθηκαν με τον Ancient Apparition του Kuroky να  έχει πρωταγωνιστικό και νικητήριο ρόλο. Ο OD εμφανίστηκε μετέπειτα με καλύτερα items και πλέον κοντράρει τους Liquid στα ίσα μαζί με την Enchantress και τον Gyrocopter στο πλάι του. Όμως το late game ανήκει στον Miracle και τον W33 ο ποίος φρόντισε να κάνει υπερβολικά καλή δουλειά παίρνοντας τουλάχιστον ένα  solo kill σε κάθε fight χάρη στο toss των κορμών δέντρου που πλέον χρησιμοποιεί πολύ ο ήρωας Tiny.

Οι RNG είναι πλουσιότεροι χρηματικά κατά $840.000 και αυτό είναι μονάχα η αρχή για την πορεία τους που διαγράφεται δυναμική.Οι συμπατριώτες φίλαθλοί τους τους αποθέωσαν στην αποχώρηση.

VOD στο Twitch


Infamous vs. Team Secret

Winner: Secret

  • Game one: Infamous 25 – 52 Secret
  • Game two: Secret 38 – 10 Infamous

Ο Puppey και η παρέα του περνάνε πλέον στον Round 4 του Lower Bracket αφήνοντας πίσω τους  Infamous στην 7η θέση, οι οποίοι επιστρέφουν στην Λατινική Αμερική, αποδεικνύοντας ότι και οι φήμες και το μίσος για τη «South America» και το Dota δεν ισχύουν. Μπορεί να μην είναι… «Dotoμάνα», αλλά μας έχει χαρίσει τρομερές ομάδες με πολύ καλές πορείες στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Η πρώτη σωστή επιλογή που έκαναν οι Secret ήδη από τα picks ήταν να κόψουν τις οδούς σε όλα τα comfort picks των Infamous, ενώ παράλληλα τα pick Miranna και Shadow Demon έδεναν εξαιρετικά με το Chronosphere του Void. Στην απέναντι όχθη, έχουμε άλλο ένα τρελό pick για τον επίσης τρελό και ριψοκίνδυνο – με την καλή έννοια – Chris Luck που παρεμπιπτόντως, λάτρεψα σε αυτό το τουρνουά, ενώ ο Κ1 επέλεξε τον Phantom Lancer για να αντιπροσωπεύσει την ομάδα του. Ο τρομακτικός Nisha και η απίστευτη αυτοπεποίθηση του όμως με τον Void είναι αρκετά ώστε να  σε κρατήσουν πίσω στις προσπάθειες. Οι Infamous, σχεδόν αποκομμένοι από το carry τους και με την διαφορά στα Net Worth να δείχνει την ανεπανόρθωτη πτώση που έχουν υποστεί στα match-ups, σήκωσαν λευκή σημαία όταν τα damage των Ευρωπαίων Secret έφτασαν στο κολοφώνα τους.

Ίδια λογική ακολούθησε ο Puppey στα Drafts του Game 2, δίνοντας ξανά στον Nisha τον Faceless Void, ενώ μαζί με τον Enigma και με το δικό του pick σε position 5, Witch Doctor, έφεραν το εύκολο 2 – 0 απέναντι στους Storm Spirit και Lifestealer. Ο Puppey ειδικά, κάνοντας ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια της καριέρας του ίσως – 12 kills, ηγήθηκε του early game παρέχοντας στην ομάδα του ό, τι ακριβώς χρειαζόταν για ένα γρήγορο close-up. Τα ξημερώματα του Σαββάτου οι Secret θα αντιμετωπίσουν τους Vici Gaming, όπου θα ανακηρυχθεί το ποιος θα μείνει στάσιμος στην 6η θέση και το ποιος θα προχωρήσει στον ημιτελικό του Lower Bracket.

VOD στο Twitch


Lower bracket round four

Evil Geniuses vs. Liquid

Winner: Liquid

  • Game one: Liquid 23 – 21 EG
  • Game two: Liquid 33 – 10 EG

Ο Fly κατάφερε ξανά και έγινε το τραγικό πρόσωπο του TI με τον αποκλεισμό των EG να του φέρνει μνήμες από την… καλή και κακή, περσινή του επιλογή να εγκαταλείψει την, πλέον, πρώην του ομάδα, OG, καθώς και τον φίλου του, Notail, 3 μήνες πριν την έναρξη του μεγάλου τουρνουά. Το σίγουρο είναι πως η μοίρα δεν τον ευνόησε για ακόμη μία φορά, πράγμα που θα πρέπει σιγά σιγά να τον βάλει σε σκέψεις.

Δεν ήταν όμως ο Notail και τα picks του αυτή τη φορά που  έφτασαν τους EG στο χείλος του γκρεμού και είχαν τον τελευταίο λόγο, αλλά ο Kuroky και οι πρωταθλητές του TI7. Οι OG βέβαια θα έλεγε κανείς πως συνέδραμαν στο να πέσουν οι EG στο Lower Bracket μετά την αποκαρδιωτική εμπειρία που τους προσέφεραν, αλλά δεν θα αναλωθούμε στα  ιστορικά «πως», αλλά στο γιατί, εν τέλει, δεν κατάφεραν να πάρουν έστω μία νίκη από τους Liquid.

Οι Liquid ευθύς ορμώμενοι από την αναμέτρηση με τους RNG και χωρίς σημάδια κούρασης ή εξάντλησης, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με πανέξυπνα picks που έκριναν τις  δύο ομάδες στις λεπτομέρειες. Σε αυτό το σημείο θα τολμήσουμε να πούμε ότι, τα Games αυτά κρίθηκαν στα picks και όχι στα skills. Με λίγα λόγια ο Fly έγινε Outdrafted από τον πεπειραμένο, πλέον, Leader, Kuroky. Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των Liquid εξ αρχής, αλλά όπως έχουμε αναφέρει δεν είναι ομάδα που λειτουργεί έτσι. Δεν μας έχουν συνηθίσει σε ένθερμες αντιδράσεις ή πολύ κακά plays αντλούμενα πλήρως από το θυμικό. Οι Liquid είναι ψυχροί νικητές και πολύ-πολύ-πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Η ανανέωση του W33 στο ρόλο του Matu έδωσε νέα πνοή στο hero pool και στα combos possibilities.

Όταν προσωπικά είδα το pick του Tinker για τα χέρια του W33 δεν ήθελα τίποτα άλλο μετά να δω σε picks. Ήταν σαν να μην είχε σημασία τι βρισκόταν στην απέναντι πλευρά. Ένιωσα απόλυτα σίγουρος για την ικανότητα του W33 να ελέγξει εξ ολοκλήρου το map και να κατευθύνει τις κινήσεις των EG προς όφελος των Liquid (το ίδιο αίσθημα προκαλεί και ο Sumail στον ρόλο του Storm Spirit). Έδωσε τον χρόνο στον Miracle, που είχε τον Faceless Void, να μελετήσει  κάθε του κίνηση και επιλογή στα items. Αυτό το bonus χάρισε το παιχνίδι στους Liquid αφήνοντας τους EG με αναπάντητα ερωτήματα. O Kunkka του  Sumail ήταν δυνατός, αλλά όχι αρκετά ώστε να σταματήσει την επέλαση των αντιπάλων του, ενώ τα λυτρωτικά Chronosphere του Miracle, έκτιζαν την πορεία προς τη βάση των EG, όπου και πνίγηκαν οι τελευταίοι στα λάθη των match-ups.

Παρόμοια ιστορία συναντάμε και  στο Game  2. Το Alchemist pick ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει στο TI,  και δυστυχώς  για τους  ΕG, δεν βρισκόταν στην δικιά τους πλευρά του χάρτη. Outplayed, λοιπόν από τα «αποδυτήρια» οι EG, αν και έτοιμοι για την ανατροπή, έψαχναν απαντήσεις ξανά, αυτή τη φορά στο τεράστιο πρόβλημα του Alchemist, ο οποίος στα χέρια του W33 είχε μία αδίστακτη αυτοπεποίθηση που έσπαγε ολοένα και περισσότερο το ηθικό των EG, όπως όταν κοίταγες τους αριθμούς του Net Worth του. Κανείς από την πλευρά των North Americans δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που θα συνέβαινε, καθώς έγινε γρήγορα και στυγερά.

Δεν ξέρουμε αν ο Sumail είναι χαρούμενος, μιας και γυρίζει στο σπίτι του κατά $1,186,772 πλουσιότερος, μιας και το χρηματικό θέμα είναι η εφαλτήριος δύναμη του ή εάν στενοχωρήθηκε που δεν δοκιμάστηκαν οι ικανότητές του στον τελικό. Το roster αυτό των EG είναι υπερβολικά δυνατό, αλλά φαίνεται πως κάτι του λείπει. Κάτι που ο ερχομός του Fly και του S4 σίγουρα δεν γιάτρεψε. Ίσως μάλιστα και να χειροτέρεψε. Όπως και αν έχουν τα πράγματα αγαπητό κοινό, η του χρόνου πορεία των EG θα μας δώσει τις απαντήσεις μας!

VOD στο Twitch

Περισσότερα νέα για το Dota 2