The International 2019 | Main Event # Day 1

Αν θέλετε να διαβάσετε τι γίνεται στο επονομαζόμενο TI (The International) τότε καθίστε αναπαυτικά καθώς θα αναλύουμε καθημερινά τις μέρες του Main Event!

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Αγαπητό κοινό του Gamespace.gr και του DotA 2, με πολύ μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω και γω την αργοπορημένη από πλευράς μου έναρξη αυτής της μεγάλης γιορτής των eSports, που κάθε χρόνο ανεβάζει τον χρηματικό και ποιοτικό πήχη των διοργανώσεων πολύ ψηλά, και σας καλωσορίζω επίσης, σε αυτήν εδώ την μικρή γωνία κάλυψης των γεγονότων. Είμαι ο Γιάννης «Ra1n» Καλλιγέρης και αν έχετε εσκεμμένα μπει να διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο, τότε μπορείτε να συμμεριστείτε τη χαρά μου και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, μιας και την ίδια κάλυψη προσφέραμε, από αυτή εδώ την πλατφόρμα, πέρσι, για το ίδιο τουρνουά! Αν πάλι θέλατε απλά να διαβάσετε τι γίνεται στο επονομαζόμενο TI (The International) τότε καθίστε αναπαυτικά καθώς θα αναλύουμε καθημερινά τις μέρες του Main Event!

Ίσως να έπρεπε, ίσως να ήθελα και γω, αλλά δεν θα καταφέρω τελικά όπως πέρσι να κάνω μία εκτενή κάλυψη των Group Stage, καθώς οι ώρες προβολής των matches είναι ήδη εξωφρενικές για τα ωράρια μας εδώ (οι προβολές ξεκινάνε στις 6 το πρωί). Θα πω μονάχα κάποια συνοπτικά πράγματα που νομίζω θα καταφέρουν να «μαζέψουν» τα όσα είδαμε, σε 2 γραμμές:

 • Η Mirana είναι «σπασμένη», 33 παιχνίδια με 64% win rate και το μεγαλύτερο KDA των group στα 8.47.
 • Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τους Shadow Demon και Elder Titan ως 5άρια Hard Support, κάτι που θα συνεχίσει ως το τέλος του τουρνουά.
 • Ευχαριστηθήκαμε εκείνα τα 2 mega creeps comebacks (τουλάχιστον τόσα θυμάμαι εγώ).
 • Όσα rampage και αν κάνει με τον Meepo ο Ace, οι NIP φέτος με απογοήτευσαν καθώς περίμενα πολύ καλύτερη πορεία από αυτό που αντίκρισα.

Τέλος τα Group Stage, πάμε στα σημαντικά – τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας:

Upper bracket

PSG.LGD vs. Virtus Pro

Winner: PSG.LGD

 • Game 1: LGD 22 – 12 VP
 • Game 2: VP 15 – 27 LGD

Κλειδωμένος συνεχώς ως target ο RAMZES666 με τον Morphling ήταν αδύνατον να βρει σωστά positions σε κάθε fight. Οι PSG.LGD με την γνωστή τακτική του Sven στα χέρια του Ame και τον Chalise σε ρόλο Tidehunter,  αποκοτούσαν όσο χρόνο ήθελαν όσο οι VP έριχναν όλα τους τα βλέμματα στον Gyrocopter, με αποτέλεσμα να δούμε 2 initiations φαινόμενα και πλήρως υπολογισμένα από τον Tidehunter και στη συνέχεια από τον Sven, χωρίς φυσικά οι VP να μπορούν να απαντήσουν.

Όσον αφορά το δεύτερο παιχνίδι, οι VP στηρίχτηκαν στον παλιό κλασικό RAMZES666 στον ρόλο του Terrorblade, signature ήρωα για τον RAMZES. Εκεί λοιπόν που περιμένεις τον Terrorblade, έπειτα από πολλά λεπτά solo farming, να καταφέρει να βρει απαντήσεις και να δημιουργήσει χώρους και ευκαιρίες για τους VP – απέναντι στην Phantom Assassin του Ame που τους ταλαιπωρεί ασταμάτητα και στον Kunkka (στα χέρια του Somnus) που έδωσε αρκετό χρόνο στην PA να αναπτυχθεί μιας και είχε radiace στα 17 λεπτά – κάνει κάτι που κοστίζει στους VP ολόκληρο το παιχνίδι, και ίσως και ταλανίζει και την θέση του στην ίδια την ομάδα που αδιαμφισβήτητα θέλει ανανέωση… Σε κατάσταση πολιορκίας των Bottom Rax και με το πλήθος να είναι ηλεκτρισμένο από το pick του rapier που έκανε οι PA, ο Terrorblade, που φαίνεται να βηματίζει μετέωρα και όχι σταθερά κοντά στα δέντρα -περιμένοντας ένα κακό missclick ή κάποιο κακό initiation από τους PSG.LGD- ξαφνικά αποκαλύπτει τη θέση του! Η Mirana τον παίρνει χαμπάρι και δεν χάνει την ευκαιρία ενός arrow-stun, κάνοντας τον lock στη θέση που βρίσκεται και δίνοντας όλο τον χρόνο στους VP να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό ήταν το τέλος. Κάπως έτσι οι VP βρίσκονται στο Lower Bracket απέναντι στους RNGU.

Το ανάλογο VOD στο Twitch

Terror’s Fault

Vici Gaming vs. TNC Predator

Winner: Vici Gaming

 • Game 1: TNC 48 – 38 VG
 • Game 2: TNC 25 – 30 VG
 • Game 3: TNC 6 – 24 VG

Το εξαντλητικό game 1 διήρκεσε 76 λεπτά και έχρησε νικητές τους TNC οι οποίοι γενικότερα παρουσιάζονται πιο δυνατοί στα late game παιχνίδια.  Ως Tiny και Sand King οι Tims και Kuku κουβαλούσαν μαζί τους τον εξαιρετικά farmed Gabbi στον ρόλο του Lifestealer, όπου σκορπούσε τον τρόμο στην όχθη των Dire χωρίς να βρίσκει αντικρούσεις. Το παιχνίδι κερδήθηκε χάρης την μεθοδική πίεση των TNC χωρίς βιασύνη και βεβιασμένες μάχες και κινήσεις – εξ ου και τα 76 λεπτά συνολικής διάρκειας.

Το κόλπο του Lifestealer θέλησαν να παίξουν ως χαρτί οι VG στο game 2 δίπλα στο κλασικό πλέον και διάσημο δίδυμο Kunkka και Tidehunter. Ο Gabbi απ’ την άλλη μεριά διάλεξε τον Bristleback, έναν αγαπημένο του ήρωα, όπου μαζί με τον Razor ως counter του Lifestealer δημιούργησαν ένα ισχυρό core, ώστε να έχουν φέρουν εις πέρας το mid-game line up τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν ίσχυε καθώς οι late game γραμμές των VG ήταν αρκετές ώστε στείλουν τις δύο ομάδες στο καθοριστικό τρίτο ματς.

Το αποκαρδιοτικό του game 3 ήταν πόσο άδοξα έληξε το συγκεκριμένο BO3 για τους TNC. Η επιλογή της Broodmother στο mid κατακρεουργήθηκε από έναν επιθετικό Centaur Warrunner, που φρόντιζε οι μικρές αράχνες της Brood να φαίνονται άχρηστα μπροστά του. Έδωσε, έτσι, τον απαραίτητο τόπο και χρόνο στην Medusa να διαγράψει ανενόχλητη το νικητήριο build-up χωρίς να μπορεί κανείς να κάνει κάτι γιαυτό – εκεί κολλάει το «άδοξα» που ανέφερα εξ αρχής. Όταν χάθηκε το mid τόσο γρήγορα, οι TNC γνώριζαν πως παίζουν ένα τελειωμένο παιχνίδι.

Το ανάλογο VOD στο Twitch

Lower bracket

Alliance vs. Royal Never Give Up

Winner: RNG

 • Game 1: RNG 21 – 24 Alliance

Αν ο Loda (Alliance’s Coach) πίστεψε έστω και μία φορά ότι θα κέρδιζε με αυτό το line up στα σημερινά DotA Match-Ups είναι θα πρέπει να παραδώσει την θέση του σε έναν Coach νεώτερης γενιάς. Ο Loda όπως και πολύ άλλοι παίχτες ανήκουν στην παλιά κατηγορία του DotA, όταν ο πληθυσμός στο παιχνίδι – έτσι και ο ανταγωνισμός και η αντίληψη του παιχνιδιού – ήταν εμφανώς μικρότερος. Το line up του Loda, καταστρεφόταν παντελώς από έναν Antimage, και από ένα δυνατό anti – mage και με υψηλό mobility ήρωα στο mid. Έτσι και έγινε! Στα ικανά χέρια, όπως έχουν αποδειχθεί, του Monet τοποθετήθηκε ο Anti-mage και στον Setsu δόθηκε ο Ember Spirit. Τα πράγματα ακολούθησαν μια πορεία προδιαγεγραμμένη, καθώς η κακή τύχη των Alliance σε συνδυασμό με το άγχος τους έκανε να πάρουν τον Gyrocopter – που κανονικά υπολόγιζαν να κάνουν ban – επειδή τελείωσε ο χρόνος. Τέτοια λάθη δυστυχώς δεν έχουν συγχωρεθεί ποτέ στην ιστορία του TI.

Το ανάλογο VOD στο Twitch

Fnatic vs. Team Liquid

Winner: Liquid

 • Game 1: Liquid 25 – 16 Fnatic

Io και Gyrocopter στα χέρια των Liquid. Τι μπορεί να πάει στραβά; Προφανώς τίποτα. Αυτά τα comfort picks χάρισαν το TI7 στους Chinese Slayers και οι Gh και Miracle δοκίμασαν ξανά την ίδια συνταγή, αυτή τη φορά απέναντι στους Fnatic. Οι τελευταίοι υπερβολικά στηριγμένοι στα Black Holes του Enigma δεν μπορούσαν να βρουν ανοίγματα, πόσο μάλλον να κερδίσουν κάποιο fight χωρίς αυτόν, πράγμα που έκανε την δουλειά των Liquid πιο εύκολη. Όμως και πάλι ο λόγος που οι Fntatic δεν πλησίασαν ούτε λίγο, στο να βρουν τις απαντήσεις που έψαχναν εντός παιχνιδιού, ήταν τα picks. Μπορεί ο Iceiceice να παίζει για ογδοηκοστή φορά σε τουρνουά στον ρόλο του Timbersaw, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να είσαι carry και tank μαζί. Στο late game καλώς ή κακώς οι ρόλοι θα διαχωριστούν και εσείς Fnatic που δεν είχατε άλλον front liner εκτός του Timbersaw, όταν ο τελευταίος έμενε κλειδωμένος στη θέση του από τα CC (Crowd Control) οι υπόλοιποι δεν είχατε από που να στηριχτείτε. Ο Iceiceice είναι επίσης, ένας από τους παλιούς παίχτες που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την νέα γρηγορότερη ιδέα του παιχνιδιού, των πολλών στρατηγικών και του variability. Και είναι ένας από τους πολλούς λόγους, αυτός, που όπως και ο Mushi, ολοένα απομακρύνονται από τους τίτλους, αντί, λόγω εμπειρίας, να τους πλησιάζουν.

Το ανάλογο VOD στο Twitch

Infamous vs. Keen Gaming

Winner: Infamous

 • Game 1: Keen 13 – 21 Infamous

Για τους πολυαγαπημένους μου Underdogs του φετινού International – τους Infamous,  όπως και στο προηγούμενο game των Liquid, δεν χωράει ιδιαίτερη ανάλυση. Ένα κλασικό παιχνίδι BO1 με τις εντάσεις που απαιτούνται και τους ήρωες που θέλουμε να βλέπουμε. Τα βαριά ονόματα των Phantom Assassin και Templar Αssassin είχαν πολύ καιρό (αν δεν κάνω λάθος) να έρθουν αντιμέτωπα στην ίδια αρένα. Η PA δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει το Networth της Templar και του Wraithking. Προσπαθούσαν μέχρι τα μέσα του παιχνιδιού να εξάγουν δυσμενείς συμπεριφορές από τους Infamous. Ο WraithKing όμως κρατούσε γερά τα ινία της ομάδας του, δίνοντας συνήθως στην άλλη μεριά του Map, στην TA, τον χώρο που χρειαζόταν ώστε να εμφανιστεί λίγο αργότερα, και να βάλει ένα τέλος στην φετινή πορεία των Keen προς τον πολυπόθητο τίτλο.

Το ανάλογο VOD στο Twitch

Mineski vs. Natus Vincere

Winner: Mineski

 • Game 1: Na’Vi 20 – 25 Mineski

Όταν δεν τελειώνεις το παιχνίδι όταν πρέπει να το τελειώσεις, όταν δεν του δώσεις τον χρόνο που χρειάζεται ώστε το ένα και μοναδικό push που θα κάνεις να είναι αρκετό ώστε να σφραγίσεις μία νίκη, τότε μην το κάνεις καθόλου, γιατί αν το κάνεις μπορεί να βρεθείς στην θέση των Na’Vi. Ήταν ανυπόμονη και τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από το τουρνουά. Στο σχεδόν 1 ώρας παιχνίδι οι Sniper, Sven, Earth Spirit, Beastmaster και Warlock κάνοντας εξαιρετικό targeting και positioning έφτασαν με ένα μόνο push το Fountain των Mineski στο μισό HealthPool. Η μανία των Na’Vi ωστόσο να λήξουν το παιχνίδι μια και καλή δεν απέδωσε. Τα απανωτά buybacks έφεραν τους NaVi σε μία κατάσταση ανεξέλεγκτη καθώς έπρεπε να έχουν οπισθοχωρήσει στο πρώτο buyback των Mineski. Αυτό  δεν έγινε και έτσι ο Sniper πέθανε και έμεινε παραπάνω από ένα λεπτό εκτός παιχνιδιού. Ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για τους Mineski να γλύψουν τις πληγές τους και να ανακάμψουν.

Sniper’s Death

Η καθοδική πορεία των Na’Vi ξεκίνησε. Οι Mineski πήραν το momentum και με τους WraithKing, Lina, Enigma, Shadow Demon και Ogre, διεκδίκησαν όσα δικαιωματικά άξιζαν με την πειθαρχία που έδειξαν όταν οι πλάτη τους βρισκόταν κολλημένη στο τοίχο. Θα απολαύσουν τα κεκτημένα τους άραγε απέναντι στον χαμένο των Upper Bracket; Θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες!

Το ανάλογο VOD στο Twitch

Περισσότερα νέα για το Dota 2