Σήμερα το Main Event | The International 2018

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace, «Ra1n» εδώ! Εχθές δεν δημοσίευσα άρθρο γιατί ήταν ημέρα διαλείμματος για όλες τις ομάδες οπότε πήρα και γω με την σειρά μου τον χρόνο που χρειαζόμουν για να βάλω τα δεδομένα κάτω και να σκεφτώ. Ας ξεκινήσουμε από τα αποτελέσματα στα ξημερώματα του Σαββάτου της τρίτης μέρας παιχνιδιών: NEWBEE – VGJ.S = 1 – 1 TNC – SERENITY = 1 – 1 SECRET – OPTIC = 2 – 0 PAIN – VP = 1 – 1 EG – LIQUID = 0 – 2 IG – PSG.LGD = 0 – 2 OG – VGJ.T = 2 […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace, «Ra1n» εδώ!
Εχθές δεν δημοσίευσα άρθρο γιατί ήταν ημέρα διαλείμματος για όλες τις ομάδες οπότε πήρα και γω με την σειρά μου τον χρόνο που χρειαζόμουν για να βάλω τα δεδομένα κάτω και να σκεφτώ.
Ας ξεκινήσουμε από τα αποτελέσματα στα ξημερώματα του Σαββάτου της τρίτης μέρας παιχνιδιών:

NEWBEE – VGJ.S = 1 – 1
TNC – SERENITY = 1 – 1
SECRET – OPTIC = 2 – 0
PAIN – VP = 1 – 1
EG – LIQUID = 0 – 2
IG – PSG.LGD = 0 – 2
OG – VGJ.T = 2 – 0
FNATIC – WSTRIKE =1 – 1

Τι ξεχωρίσαμε; EG vs Liquid. Ένα παιχνίδι που το περιμέναμε και μας αντάμειψε. Ο πολύ δυνατός Miracle στο mid με Clinkz εναντίον του Sumail ο οποίος σε αυτό το TI έχει ξεχωρίσει για τα plays του με Tiny όπου είχε συνεργαστεί σε προηγούμενο παιχνίδι με τον Tusk χαρίζοντας μας κάποια από τα καλύτερα underdog engages. Ο Miracle πολύ aggressive με τον Clinkz στα χέρια του και με Unstoppable στο ένατο λεπτό είχε εξασφαλίσει ξεκάθαρο leading στο net worth με την αξία του. Στο match 1 ακόμα συναντάμε Matumbaman με Venomancer, Mind Control στο ρόλο της Drow, GH στο ρόλο της Venge και Kuroky στο ρόλο του Phoenix. Είδαμε missplays κυρίως από πλευράς Drow όπου δεν νομίζω πως ταιριάζει στα χέρια του Mind Control, του καλύτερο Nature Prophet της ιστορίας του DotA 2, αλλά το πράγμα εξισορροπήθηκε. Στο off lane η Drow είναι δύσκολος ήρωας ειδικά όταν απέναντι σου βρίσκεται ο Rtz με Spectre και ο Fly με Lich. Ωστόσο δεν επήλθε feed και στάθηκαν στο ύψος τους. Δεν δόθηκε μεγάλη βάση στο farm του Rtz και στα rotation απέναντί του γιατί συνολικά είχαν απενεργοποιήσει τους υπόλοιπους ρόλους και το xp γινόταν ομαδικά από πλευράς Liquid. Είδαμε πολύ καλά rotation Mid και Top από τον Matumbaman. Και ειδικά στο top όπου βρίσκονταν S4 με Ursa και Cr1t με Rubbick. Τα ganks ήταν εύκολη υπόθεση και δυστυχώς για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι η ομάδα που έχει τον Ursa ηττάται. Δεν μπορώ να κρίνω στα σίγουρα γιατί συμβαίνει αυτό αλλά το έχω παρατηρήσει και με τον Alchemist στο φετινό TI. Ενώ ο ήρωας αξιοποιείται από πλευράς net worth, η εξέλιξη του παιχνιδιού μας δίνει την εντύπωση πως καμία ομάδα δεν κολλάει μαζί του. Κάπως έτσι νιώθω και τον Ursa φέτος, και μάλιστα τα ποσοστά νίκης με αυτόν τον ήρωα είναι εξαιρετικά χαμηλά, ανεξαρτήτου παίχτη που τον ελέγχει. Μου θυμίζει την δική μου προκατάληψη απέναντι στην Lina στο mid. Πιστεύω ότι η ομάδα που θα πάρει Lina θα ηττηθεί. Anyway, η μόνη μου απόδειξη είναι το χαμηλό win rate αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν αποδεικνύει κάτι. Ας επιστρέψουμε στο match 1 όμως. Στο mid game μετά το 15ο λεπτό ο Tiny αρχίζει και βρίσκει πατήματα και αποπνέει τον φόβο που πρέπει στην αντίπαλη ομάδα. Αλλά και αυτό δεν διαρκεί πολύ. Το μεγάλο fight στο tier 2 των Liquid ενώ ξεκίνησε με προοπτικές τελικά λόγω position και target calling γύρισε από τους Liquid και ζωντανός έμεινε μόνο ο Fly. Με το momentum στην μεριά τους λοιπόν οι Liquid κατάφεραν και πήραν τον αέρα του παιχνιδιού και τα πράγματα μετά αποτέλεσαν εύκολα προς το core των EG. Όπως και αποδείχθηκε.
Συμπέρασμα; Πρέπει να παίξεις τους Liquid με καλύτερο mobility in game γιατί είναι ομάδα που στα rotation είναι εξαιρετικά γρήγορη. Ο αργός ursa στο offlane των eg και το αργό farm της spectre δεν είναι αρκετά. Ο tiny άργησε να αντιδράσει στα items και να βγάλει το blink που χρειαζόταν, ενώ rubbick και lich ήταν κατά βάση κλειδωμένοι στα lane τους ώστε να βοηθήσουν τα position 1 και 2 των EG. Αυτό δεν άφησε πολλά περιθώρια κινήσεων, και δημιουργούσε χώρους επέλασης και ganks από τους Liquid, όπου κέρδισαν κατά την γνώμη μου καθαρά λόγω των picks. Ουσιαστικά στο draft έγινε outplayed ο Fly από τον Kuroky. Ωστόσο τίποτα δεν είχε χαθεί και με το ίδιο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε και το Match 2.
Στο match 2 είχαμε τους EG με Cr1t στο ρόλο του io, RTZ στο ρόλο του necrophos, Sumail με tiny, S4 με mirana και Fly με Crystal Maiden να αντιμετωπίζουν τους Mind Control με τον επιθετικό weaver, τον εξαιρετικό GH με earth spirit, τον Kuroky στο ρόλο του Wraith King τον Matumbaman στον ρόλο του Ursa… και φυσικά… τον Miracle στον αγαπημένο μας ρόλο – Invoker! Να κάτι που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε! Τον καλύτερο Invoker του κόσμου. Φοβερά predictions στο Sunstrike και δεν χωράνε πολλά να πούμε. Έχει αποδείξει το skill του o Miracle με αυτόν τον ήρωα πάμπολλες φορές. Είδαμε επίσης: Early Roshing κοντά στο ένατο λεπτό από Matumbaman και Kuroky με Ursa και WK, ωστόσο η θέση τους αποκαλύφθηκε και ο Ursa κατέληξε νεκρός από το scythe του Necro. Αργότερα το 1 level Rosh εφαρμόστηκε με Ursa και WK και από τους Newbee, sneaky και επιτυχώς. Να πως μπορείς να εμπνευστείς και να διορθώσεις λάθη άλλων υπέρ σου. Κατά τ’ άλλα ο weaver αντιμετώπισε την mirana πολύ όμορφα στο bot lane δίνοντας πατήματα για sunstrike λόγω του burst dmg που μπορούσε να προκαλέσει με τον weaver. Ο Sumail αντιμετώπισε προβλήματα στο mid lane λόγω τον aggressive rotation που επιτυχημένα έκανε ο GH με earth spirit. Πάλι το mobility κέρδισε στο early phase του παιχνιδιού, ενώ στο mid phase οι EG συσπειρώθηκαν καταφέρνοντας κάποια kills και μία καλή ανάσα από την πίεση που είχαν δεχθεί. Ωστόσο στο εικοστό λεπτό η κυριαρχία των Liquid αποκαταστάθηκε και οι EG άρχισαν να συνειδητοποιούν πως οι προσπάθειες είναι μάταιες. Ωστόσο δεν θα τα παράταγαν προφανώς τόσο εύκολα. Μία μεγάλη ομάδα ξέρει πότε χάνει και πότε πρέπει να κάνει Concede και αυτό καθορίζει άλλωστε και το πόσο καλά ξέρει το παιχνίδι. Οι eg μας έχουν συνηθίσει σε ωραίες ανατροπές και οι ίδιοι γνώριζαν πως μπορούσαν να παλέψουν την τότε κατάσταση. Αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ήθελαν. Το godlike του M-God Invoker σφράγιζε την απελπισία έξω από το Tier 3 των EG, αλλά όπως είπαμε οι EG είναι μεγάλη ομάδα και δεν ηττάται έτσι εύκολα. Το καλό fight positioning απώθησε τους liquid και τελικά έδωσε στους EG το momentum. Ωστόσο ήθελαν παραπάνω από ένα κερδισμένο fight για να γυρίσουν ολόκληρο το παιχνίδι. Δεν διατήρησαν την προσοχή τους και ένα χωρίς λόγο επιτηδευμένο fight στο bot lane απέδωσε team wipe στους EG. Δύο fights αργότερα κάλεσαν gg και έδωσαν στους Liquid το πολυπόθητο 2 – 0.
Συμπέρασμα; Μην βεβιάζεις δεύτερη φορά ένα pick που δεν σου βγήκε την πρώτη φορά. Θεωρώ τον tiny στο δεύτερο game λίγο πιεσμένη απόφαση, του ύφους «αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε, η προηγούμενη ήταν στραβοπάτημα». Υπάρχει λόγος που οι Liquid δεν επιλέγουν κατά πολύ μεγάλο βαθμό τα τετριμμένα picks του φετινού TI. Και αυτό γιατί παίρνουν ήρωες με τους οποίους νιώθουν σιγουριά και ξέρουν ότι θα πετύχουν. Αν ο Fly κατάφερνε να εξασφαλίσει έναν Storm Spirit για τον Sumail, τότε οι Liquid θα είχαν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Ένα game ανάμεσα σε τέτοια μεγαθήρια και σε 2 πρωταθλητές του TI, δεν θα κριθεί τόσο πολύ από τα skills των παιχτών, μιας και όλοι κυμαίνονται στο ίδιο σημείο πάνω κάτω. Θα κριθεί από τα picks, το line up και το lane up. Oι EG πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτό όταν θα ξανά αντιμετωπίσουν μεγάλη ομάδα. Απολαύστε:

Λοιπόν, τι άλλο είδαμε; Τα ξημερώματα του Σαββάτου τίποτα το καταπληκτικό.
Το απόγευμα όμως του Σαββάτου και το βράδυ καθώς και τα ξημερώματα της Κυριακής όπου καταστάλαξαν οι βαθμολογίες είδαμε ωραία match:

VG – VP = 2 – 0
PAIN – OPTIC = 0 – 2
SERENITY – VGJ.S = 0 – 2
SECRET – TNC = 2 – 0
PSG.LGD – MSKI = 2 – 0
LIQUID – VGJ.T = 2 – 0
EG – FNATIC = 2 – 0
OG – WSTRIKE = 1 – 1
NEWBEE – SECRET = 2 – 0
VP – VGJ.S = 2 – 0
VG – OPTIC = 0 – 2
PAIN – SERENITY = 0 – 2
WSTRIKE – IG = 2 – 0
NEWBEE – OPTIC = 0 – 1
NEWBEE – SECRET = 0 – 1

Στο τέλος όλων των αγώνων τα ξημερώματα της Κυριακής, καθορίστηκαν απ’ τα seeds των group A και Β τα Upper και Lower Brackets των 16 ομάδων για το Main Event. Οι ομάδες τελείωσαν με τις εξής βαθμολογίες:
(Αριστερά το Group A και δεξιά το Group B)

Οι Invictus Gaming από το Α και οι Pain από το B δεν κατάφεραν να περάσουν στους 16 του TI.
Στα παιχνίδια που οι Newbee αντιμετώπισαν τους Secret απολαύσαμε ένα φοβερό game 80 λεπτών το οποίο ξεκίνησε με Roshan level 1 από WK και Ursa, και Sccc με Lina στο mid. Όλη μου η προκατάληψη σκορπισμένη στα picks των Newbee και παρόλα αυτά οι τελευταίοι κατάφεραν και βγήκαν νικητές από όλο αυτό, με τους Secret ουσιαστικά να χαρίζουν το momentum που είχαν εύκολα κερδίσει στο mid phase. Στο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ τους οι Newbee καθάρισαν με μεγαλύτερη ευκολία. Απολαύστε τα Highlights του πρώτου παιχνιδιού στο παρακάτω βίντεο:

Οι δύο ομάδες όμως ξανασυναντήθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι τα ξημερώματα της Κυριακής μετά τα Tiebrakers Best-of-1 παιχνίδια των Newbee, Optic Gaming, και Team Secret που καθορίζουν ποιος εκ των τριών ομάδων λόγω ισοβαθμίας (και οι τρεις είχαν 8 νίκες και 8 ήττες) θα πήγαινε στο Lower Bracket όπου τα παιχνίδια είναι Bo1 και συνεπώς πιο αμφίρροπα ακόμα και για τα φαβορί. Τελικά Optic και Secret εξασφάλισαν την θέση τους, ενώ οι Newbee πήγαν Lower. Το τελευταίο λοιπόν game μεταξύ Newbee και Secret ήταν ίσως ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια DotA2 που έχω παρακολουθήσει. Στο Last Pick μας εξέπληξε ο Puppey με την επιλογή του Meepo όπου δόθηκε στον Ace. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα παιχνίδι με Meepo είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, εάν δεν εξιτάρεσαι από σοβαρές στρατηγικές, συνεχή push και αμυντικά παιχνίδια, τότε θα σου συνιστούσα να μην το δεις. Εάν όμως είσαι λάτρης αυτού τότε θα λατρέψεις και αυτό το παιχνίδι. Ένα μόνο πρέπει να πούμε πριν παρακολουθήσετε το βίντεο – Δεν έγινε κανένα fight επί της ουσίας. Παρακολουθούσα το game με τον αδερφό μου και το μόνο που βλέπαμε ήταν συγκεκριμένα out of position kill picks και kills στις άμυνες στα Tier 3. Τότε είπα στον αδερφό μου το εξής: «Σε αυτό το παιχνίδι, θα γίνει ένα σοβαρό fight όλο κ’ όλο. Ο νικητής από αυτό το fight θα κερδίσει μαζί και το παιχνίδι». Έτσι κ’ έγινε. Στο 42′ οι Team Secret προσέγγισαν το Tier 3 στο bot lane και αφάνισαν σιγά σιγά τους Newbee οι οποίοι δεν είχαν απαντήσεις στο push. Η ιστορία εν τέλει έγραψε 1 – 0 υπέρ των Secret. Ο Puppey έκανε outdraft τους Newbee και με τον meepo έδωσε την νίκη στην ομάδα του.
Συμπέρασμα; Always be prepared.

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά. Είδαμε casual αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα brackets των 16 θα καθορίσουν και θα ξεσκαρτάρουν 8 ομάδες. Τα παιχνίδια στο Upper Bracket είναι αυτά:  
Ενώ του Lower Bracket είναι αυτά:
Που θα δώσουμε μεγαλύτερη βάση; Στο EG – Secret, VP – PSG.LGD για Upper Bracket, και για Lower στους Fnatic – Serenity καθώς περιμένω πολλά από τους μικρούς με το καλό πρόσωπο που έχουν δείξει, και στους TNC – Mineski, γιατί θέλω να δω ποια από τις δύο χειρότερες κατά τη γνώμη μου ομάδες θα περάσει στην επόμενη φάση.
Οι προβλέψεις οι δικές μου, όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να ξέρω τα picks των κάθε ομάδων και την έκβαση των παιχνιδιών είναι οι εξής: Οι Liquid θα καθαρίσουν τους Optic με ευκολία και αν από τον Xinq περιμένω ωραία παιχνίδια. Οι VP πιστεύω θα περάσουν τους PSG οι οποίοι ακόμα χρειάζονται πολύ δουλειά. Οι OG υπάρχει περίπτωση να χάσουν μονάχα από τον Resolution και να μην περάσουν. Το θεωρώ πολύ πιθανόν καθώς οι πορεία τους μέχρι τώρα είναι απογοητευτική (P.S. Δώστε στον Ana το Mid… για τον θεό δηλαδή!). Οι Eg θα περάσουν τους Secret, γιατί συνολικά η εικόνα τους είναι πολύ καλύτερη αυτής των Secret, οι οποίοι δεν τα πάνε άσχημα μιας και έχουν βρει τα πατήματα τους σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, αλλά χρειάζεται να δώσουν το κάτι παραπάνω για να νικήσουν τον Sumail και την παρέα του. Οι Fnatic βάση λογικής θα περάσουν τους Serenity, οι TNC τους Mineski (και σε αυτό το σημείο προβλέπω ότι ο Mushi μετά από αυτό το TI8 θα αναζητήσει άλλη ομάδα – mark my word), οι Newbee εκτός απροόπτου τους Winstrike και τέλος οι VG τους Thunder, σε ενα παιχνίδι που σίγουρα θα είναι αμφίρροπο.
Αναμένουμε και βλέπουμε. Ως τότε καλή απόλαυση!

Περισσότερα νέα για το Dota 2