Μια μέρα στη ζωή ενός επαγγελματία παίκτη

Η καθημερινότητα ενός competitive player δεν είναι όπως πολλοί θα περίμεναν. Απαιτεί προσήλωση, δουλειά, υπομονή και μεγάλη επιμονή

Έχετε αναρωτηθεί άραγε πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η καθημερινή ζωή ενός επαγγελματία παίκτη; Τι πρέπει να κάνει και τον τρόπο που προπονείται για να βρίσκεται σε top επίπεδο;

Παρακάτω θα δούμε πως κυλάει μία μέρα στο σπίτι των Cloud 9 και συγκεκριμένα στο League of Legends team.

Η μέρα τους ξεκινάει στις 10 το πρωί, όταν όλοι ξυπνάνε και μαζεύονται για πρωινό. Η Cloud 9 τους παρέχει δικό τους chef που ετοιμάζει συγκεκριμένα μενού για το πρώτο τους γεύμα.

Οι παίκτες χαλαρώνουν απολαμβάνοντας το γεύμα τους και στη συνέχεια παίρνουν τις θέσεις τους προκειμένου να ξεκινήσουν οι προπονήσεις/scrims.

Στις 11 λοιπόν, ξεκινάει το πρώτο τους scrim. Στο champion selection, οι παίκτες είναι χαλαροί και συζητούν μαζί με τον προπονητή τους για το draft.

Αφού ο Reapered (προπονητής της ομάδας) τους δώσει κάποιες οδηγίες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, τότε φεύγει από το χώρο που γίνεται το scrim, κάτι που συμβαίνει και σε επίσημα παιχνίδια άλλωστε.

Το προπονητικό επιτελείο παρακολουθεί την έκβαση του αγώνα και σημειώνει ό,τι είναι απαραίτητο και θα χρειαστεί να πει στους παίκτες προκειμένου να το βελτιώσουν.

Το scrim δεν πήγε τόσο καλά, ωστόσο η Cloud 9 κέρδισε. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές μεταφέρθηκαν σε ένα συγκεκριμένο χώρο, όπου συζήτησαν για το παιχνίδι.

Ο Reapered τους έδειξε στιγμές που έπαιξαν καλά, ενώ σχολίασε έντονα τα λάθη τους, εξηγώντας τους πως πρέπει να τα βελτιώσουν και τι έπρεπε να κάνουν μέσα στο παιχνίδι, ζητώντας παράλληλα και την άποψη των παικτών.

Το παράδοξο ήταν, ότι ο προπονητής είχε τοποθετήσει ένα χρονόμετρο για να δει πόση ώρα απαιτείται για να συζητήσουν για το παιχνίδι.

Στις 12:40 ξεκινάει το δεύτερο scrim και συμβαίνει ακριβώς ότι έγινε και πριν.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ακολουθεί ο σχολιασμός και η συζήτηση μεταξύ της ομάδας για όσα έγιναν στο ματς.

Στις 2 είναι η ώρα του μεσημεριανού φαγητού. Όλη η Cloud 9 φεύγει από το σπίτι και βγαίνει έξω για να γευματίσει και να χαλαρώσει.

Μία ώρα αργότερα η ομάδα επιστρέφει στο σπίτι και ετοιμάζεται για ακόμη μία σειρά προπονήσεων. Αυτή τη φορά υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική και στόχος για το scrim, που τους εξηγεί ο Reapered.

Όλα κύλησαν όπως ήθελε ο προπονητής και εκείνος έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή ανάλυση του παιχνιδιού και συζήτηση, όπως έγινε και στα προηγούμενα ματς.

Κάπου εκεί τελείωσε η προπόνηση της ημέρας και η ομάδα αποφάσισε να παρακολουθήσει παιχνίδια από το Mid Season Invitational (MSI), που διεξήχθη στην Ευρώπη.

Περίπου στις 7 τελείωσε το review του παιχνιδιού που διάλεξαν να δουν και πλέον όλοι είναι ελεύθεροι να χαλαρώσουν και να κάνουν ό,τι θέλουν.

Πηγή και φωτογραφίες: Invenglobal.com

Περισσότερα νέα για το League of Legends
Tags

Κολλημένος με τα video games από πιτσιρικάς και κατά τη διάρκεια των χρόνων αγάπησα πολλά παιχνίδια (CS, Wow, Hearthstone, League of Legends). Μεγάλη τρέλα και αρρώστια με το competitive scene, όπου ακόμη και τώρα είναι η καψούρα μου. Πάντα μου άρεσε να ενημερώνω και να ενημερώνομαι σχετικά με το gaming και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω.