Injustice 2 Legendary Edition | Review

Το δεύτερο μέρος της σειράς, Injustice 2, διαδραματίζεται λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με το καθεστώς του Superman να έχει καταρρεύσει

Πριν ξεκινήσουμε για τα επιπλέον features που διαθέτει το legendary edition του παιχνιδιού, ας θυμηθούμε λίγα πράγματα για το gameplay και το storyline του.

Το δεύτερο μέρος της σειράς, Injustice 2, διαδραματίζεται λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με το καθεστώς του Superman να έχει καταρρεύσει και ο ίδιος να βρίσκεται στη φυλακή Red Sun. Το παιχνίδι ξεκινάει από τον πλανήτη Krypton με την Supergirl λίγο πριν φύγει με διαστημόπλοιο και χαθεί στο διάστημα. Η Supergirl καθυστερεί να φτάσει στη γη με αποτέλεσμα ο Superman να μην μπορεί να καθησυχαστεί.

Την κατάσταση θα προσπαθήσει να διορθώσει ο Batman με τη βοήθεια ενός υπερυπολογιστή. Στη συνέχεια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα κακοποιών του Gorilla Grodd. Στην προσπάθεια απελευθέρωσης του Superman βοηθούν και η Wonder Woman μαζί με τον Black Adam και την Supergirl. Το tutorial καλύπτει όλες τις απορίες ενός παίκτη, ξεκινώντας από τα βασικά, όπως την κίνηση και τα απλά combos, προχωρώντας στην άμυνα και ύστερα σε πιο προχωρημένους μηχανισμούς, όπως το juggling, τα cancels, αλλά και τα combos.

Το registration των combos και των ειδικών επιθέσεων απέχει πάρα πολύ από το κλασσικό, αφού το κύριο συστατικό του δεν είναι το timing, αλλά τα γρήγορα inputs. Επιπλέον, στο movelist, υπάρχουν τα frame data για κάθε κίνηση, δίνοντας έτσι μια πληθώρα πληροφοριών για βοήθεια. Κάθε χαρακτήρας με τα δικά του special moves, χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο με αποτέλεσμα ο καθένας να έχει ξεχωριστά θετικά και τρωτά σημεία. Η πραγματοποίηση των special moves είναι αρκετά εύκολες να απομνημονευτούν και να εφαρμοσθούν, χωρίς να αγοίγετε συχνά το move list.

Σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια του ίδιου είδους, οι πίστες του Injustice 2 κρύβουν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, κατά τη διάρκεια της μάχης, με διαφορέτικο, βέβαια, τρόπο απο τον κάθε χαρακτήρα. Όπως σε κάθε νέο παιχνίδι, έτσι και στο Injustice 2 υπάρχουν τα loot boxes. Αυτά είναι πολύ εύκολο να τα αποκτήσει κάποιος μέσα από rewards αποστολών σε single player και multiplayer modes, ενώ μπορεί και να τα αγοράσει.

Η διάρκειά του story mode δεν ξεπερνάει τις τέσσερις ώρες με cutscenes σωστής διάρκειας, difficulty spikes εκεί που πρέπει και φυσικά μάχες ανάμεσα σε αγαπημένους χαρακτήρες. Σχετικά με την αισθητική του εκάστοτε χαρακτήρα, δεν υπάρχουν έτοιμα κοστούμια, παρά μόνο skins, που αλλάζουν τελείως την ταυτότητά του. Αυτά τα φτιάχνετε μόνοι σας, έχοντας στη διάθεση σας μια σειρά από διαφορετικά αξεσουάρ και παλέτες χρωμάτων, που μεταξύ άλλων, τροποποιούν και τα στατιστικά του χαρακτήρα.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά το gameplay και γενικά για το απλό edition του παιχνιδιού δείτε εδώ.

Σε αυτό το σημείο ακριβώς το legendary edition κάνει τη διαφορά από το απλό edition του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, η έκδοση αυτή συμπεριλαμβάνει μια πληθώρα νέων features, που αφορούν ως επί το πλείστον το customization του χαρακτήρα, αλλά και παρέχει μια γκάμα από νέους χαρακτήρες. Το pack προσθέτει, δηλαδή, τον Red Hood, τον Starfire, τον Black Manta, τον Hellboy, τον Atom, την Enchantress, τους Teenage Mutant Ninja Turtles (γνωστά και ως χελωνονιτζάκια), καθώς και τους Raiden και Sub-zero από το Mortal Kombat. Σαφώς, μπορείτε να ανεβάζετε το level των παραπάνω χαρακτήρων καθώς και να ξεκλειδώνετε νέα gears και augmentations, γεγονός το οποίο μπορεί να σας δώσει ώθηση σε σύγκριση με αυτούς που προμηθεύτηκαν την απλή έκδοση του παιχνιδιού.

Το legendary edition συμπεριλαμβάνει επίσης 5 premier skins. Βάζοντας αυτά τα skins σε έναν χαρακτήρα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή τους σε έναν εντελώς διαφορετικό με νέους διαλόγους και φυσικά νέο look. Reverse flash, Power Girl, Black Lightning Premier skin, που αφορά τον Raiden, αλλά και John Stewart Green Lantern και Grid αποτελούν τα Premier Skins, που παρέχονται.

Οι DLC χαρακτήρες, που ξεχωρίζουν είναι φυσικά ο Hellboy και οι Teenage Mutant Ninja Turtles. Τα intros του Hellboy, καθώς και οι ιδιαίτερες κινήσεις του (animations) πραγματικά τον καθιστούν έναν απο τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες του παιχνιδιού, παρά το σχετικά slow-paced στυλ που έχει. Από την άλλη, όσον αφορά τα χελωνονιτζάκια, έχετε την επιλογή να παίξετε και με τους 4. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της μάχης, δίνεται η δυνατότητα να πάρετε βοήθεια και από τους υπόλοιπους με συγκεκριμένα combos, κάτι το οποίο είναι αρκετά »overpowered» αυτή τη στιγμή.

Η έκδοση αυτή, μεταξύ άλλων, διαθέτει και ποικιλία για περαιτέρω customization σε όσους αρέσει να προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στυλ στον αγαπημένο τους χαρακτήρα. Αυτή τη δυνατότητα βέβαια, τη δίνουν τα god και demon shaders packs. Αυτά είναι skins που μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλους ανεξαιρέτως τους χαρακτήρες, προσδίδοντάς τους είτε ένα »good look» , είτε ένα »evil look», ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Πιθανότατα το πιο σημαντικό feature του edition αυτού είναι η προσθήκη του Learn hub, που ουσιαστικά συμπληρώνει το απλό tutorial  και πληροφορεί τους παίκτες για τα frames και τα combos. Το συγκεκριμένο σύστημα, δηλαδή, αποτελεί μια σημαντική βοήθεια, όχι μόνο για τους αρχάριους, αλλά και για τους veterans. Πέρα από αυτό, χάρη σε αυτή την ειδική έκδοση προστίθενται 10 ακομα levels και νέα gear, οπότε το maximum level, που μπορεί να φτάσει κάθε χαρακτήρας ειναι 30.

Όλες αυτές οι προσθήκες του legendary edition σίγουρα μετατρέπουν το παιχνίδι προς το καλύτερο. Αναμφίβολα, για έναν μεγάλο fan των fighting games και του κόσμου της DC, αυτή η έκδοση θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Περισσότερα νέα για το Injustice 2