Acer Predator Helios 300 – Review | Unboxing

Η Acer συνεχίζει να επεκτείνει το Gaming «οπλοστάσιό» της με νέες επιλογές. Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε το Acer Predator Helios 300

Η Acer συνεχίζει να επεκτείνει το Gaming «οπλοστάσιό» της με νέες επιλογές. Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε το Acer Predator Helios 300 ,το οποίο έρχεται σε δύο διαφορειτκά μεγέθη των 15,6 και 17,3 ιντσών

Ανανεωμένο design αλλά και καλύτερη απόδοση στα games σε συνδυασμό με μειωμένη τιμή, δημιουργούν ένα πραγματικό «κτήνος» για Gaming Laptop.

Το Laptop είναι εξοπλισμένο με την Nvidia GeForce GTX 1060 GPU και με τον επεξεργαστή Intel Core i7-7700HQ. Αρκετά μικρότερο προφίλ από τα προηγούμενα μοντέλα, κοντράρει και ίσως ξεπερνάει τον ανταγωνισμό.

Πρόκειται σίγουρα για ένα Laptop που πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα των επιλογών σας αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα. Ακόμα, το customer support της Acer, γνωστό για την ποιότητα υπηρεσιών του, θα σας βοηθήσει σε οτιδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει. Παρακάτω θα διαβάσετε μία αναλυτική παρουσίαση ως προς τον σχεδιασμό, τεχνικά χαρακτηριστικά, συνδεσιμότητα και τον αποθηκευτικό χώρο.

Design

Ξεκινώντας λοιπόν από το Desig, το Helios 300 μοιάζει πάρα πολύ με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς με ελάχιστες διαφορές όπως το μεταλλικό (ανοδιωμένο αλουμίνιο) σασί, δίνοντας μία αίσθηση πιο Gaming σε όλο το προϊόν. Κρατώντας σχεδόν τις ίδιες αναλογίες, έχει το ίδιο keyboard με τα 4 macro keys, ίδια screen resolution και ίδιες θύρες στα πλάγια. Όπως και τα προηγούμενα Predators, έχει απότομες γωνίες, κόκκινα Highlights στο σασί και η αίσθηση που δίνει είναι μιας πολύ στιβαρής κατασκευής με αρκετές χρωματικές λεπτομέρειες στα πλαστικά του.

Η οθόνη του Predator Helios 300 είναι Full HD (1920X1080) IPS με πολύ καλή απόδοση χρωμάτων καθώς και μεγάλες γωνίες θέασης. Ικανοποιητική αρκετά για Gaming και πόσο μάλλον υπέρ αρκετή για έναν Gamer, που ψάχνει να έχει το προσωπικό Gaming Station όπου και αν βρίσκεται.

Το βάρος του κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 2,5 κιλά και οι διαστάσεις είναι  39 εκ. μήκος, 26.7 εκ. πλάτος και 2.8 εκ. πάχος.  Αυτά είναι για το μοντέλο των 17 ιντσών που είχαμε στα χέρια μας αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και στο 15άρι μοντέλο.

Πληκτρολόγιο

Αναφορικά με το πληκτρολόγιο έρχεται με ξεχωριστό numeric keypad, το οποίο θεωρείται extra για 15 ιντσών Laptop, κάνοντας το ακόμη πιο λειτουργικό κατά την χρήση του. Είναι φωτιζόμενο και έχει επαρκή χώρο για να ακουμπούν οι παλάμες του χρήστη και τα δάχτυλα να μην κολλάνε το ένα στο άλλο.  Τα W,A,S,D κουμπιά έχουν ένα ιδιαίτερο κόκκινο χρωματισμό ενώ τα υπόλοιπα κουμπιά είναι μαύρα και άσπρα. Το πάτημα τους είναι πιο εμφανή καθώς η bounce που επιστρέφει πίσω μας διαβεβαιώνει πως το click έγινε.  Το πληκτρολόγιο είναι ιδανικό για Gaming με άνετα πλήκτρα μεγάλης διαδρομής. Με λίγα λόγια, οι αποστάσεις των πλήκτρων είναι τέτοιες που σε μεγάλο βαθμό θα αφήσουν ικανοποιημένους όλους τους χρήστες. Δυστυχώς ο φωτισμός του πληκτρολογίου δεν είναι dimmable αλλά μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς από το on-off κουμπί πάνω δεξιά.

Συνδεσιμότητα και Αποθηκευτικός χώρος

Το συγκεκριμένο Laptop είναι εφοδιασμένο με δύο USB 2.0 θύρες, μία USB 3.0 μία HDMI, μία Ethernet και τη νέα USB 3.1 Type C. Στις άλλες θύρες συμπεριλαμβάνονται το σημείο εισαγωγής του φορτιστή, ένα Kensington lock καθώς και μια είσοδος για το headphone jack. Δεν είναι όσες θύρες έχει ο ανταγωνισμός αλλά είναι επαρκείς για ένα Gaming Laptop.  Για ασύρματη σύνδεση, χρησιμοποιεί dual-band 802.11ac Wi-Fi και Bluetooth 4.0.

Το Laptop που ήρθε στα χέρια μας ήταν εφοδιασμένο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • 2.8GHz Intel Core i7-7700HQ processor
 • Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB graphics
 • 17.3in 1920 x 1080 IPS screen
 • 16GB DDR4 memory
 • 256 GB SSD

Επιδόσεις

Η κυρίως αναβαθμίσεις που δέχθηκε το Helios είναι δύο: Αφ’ ενός η Nvidia GeForce GTX 1050ti κάρτα γραφικών με 4GB GDDR5 VRAM και αφ’ ετέρου ο 2.8GHz έβδομης γενιάς Intel Core i7-7700HQ επεξεργαστής. Ο συνδυασμός των δυο αυτών συστημάτων ανεβάζει κατακόρυφα τις επιδόσεις. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τα 16GB DDR4 μνήμης, καταλαβαίνουμε πως έχουμε στα χέρια μας ένα κτήνος Gaming Laptop. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι οι επιδόσεις σε παιχνίδια όπως League of Legends και Overwatch έφτασαν minimum 120 FPS και σε Far Cry 5 απαιτήσεις τα 60 maximum. Ικανοποιητικά για Mainstream παιχνίδια και σχετικά καλά για τίτλους με υψηλές απαιτήσεις.

Αυτονομία μπαταρίας

Με την 4-cell Li-ion μπαταρία (3220 mAh) το Laptop αντεξε κοντά στις 4-5 ώρες (αντί για 7 που δίνουν τα εργαστήρια της ACER). Γενικότερα είναι μια πολύ καλή επίδοση που πολλά mid-range Laptops δεν την πλησιάζουν καθόλου.

Συμπέρασμα

Το Acer Predator Helios 300 φέρνει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και στο σχεδιασμό και τεχνικά χαρακτηριστικά του. Στις περισσότερες περιπτώσεις καταφέρνει και υπερσκελίζει τον ανταγωνισμό  με αντίστοιχα setups. Σίγουρα υπάρχουν δυνατότερα Laptops στην αγορά με 1070-1080 κάρτες γραφικών και 4Κ monitors αλλά αυτά κοστίζουν τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με το νέο Helios. To value for money του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν ξεπερνιέται εύκολα από τις υπάρχουσες επιλογές στην αγορά και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως ένα mid-range gaming Laptop το οποίο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιπτώσεις.

Αν είχα την δυνατότητα να αλλάξω κάποια βασικά χαρακτηριστικά στο Laptop, θα ήταν η ανάλυση της οθόνης ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ σε εξωτερικό χώρο. Αρκετές φορές αντιμετώπισα το φως του ήλιου να αντανακλάται από την οθόνη και να έρχεται σε σύγκρουση με τα μάτια μου, πράγμα που έκανε όλη την χρήση πολύ πιο δύσκολη. Ακόμη ένα καλύτερο σύστημα ψύξης ώστε να έχει πιο αθόρυβους ανεμιστήρες για να μην ενοχλούν τόσο εμένα με το θόρυβο ή και να ψύχουν σωστά το λάπτοπ καθώς το κεντρικό σημείο του μετά από αρκετή ώρα Gaming υπερθεμένονταν.

Θετικά

 • Εντυπωσιακός Σχεδιασμός
 • Καλές επιδόσεις στα παιχνίδια
 • Overclockable GPU
 • Ανταγωνιστική Τιμή

Αρνητικά

 • Τα ανεμιστηράκια κάνουν πολύ θόρυβο
 • Η οθόνη δεν είναι τόσο φωτεινή μερικές φορές
 • Το Keyboard θα μπορούσε να ήταν καλύτερο