Injustice 2 | Review

Το Regime κατέρρευσε, αλλά ένα νέο κακό έρχεται να απειλήσει τη γη σ

Το Regime κατέρρευσε, αλλά ένα νέο κακό έρχεται να απειλήσει τη γη στο Injustice 2

injustice

Η Netherealm Studios αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες εταιρίες ανάπτυξης fighting παιχνιδιών. Το 2011 επανέφερε τη σειρά Mortal Kombat, η οποία για πολλούς είναι η πιο διάσημη στην Ελλάδα για το είδος, μαζί φυσικά με το Tekken. Το 2013 όμως ξέφυγε λίγο από τα αιματηρά fatality και γενικά το πολύ βίαιο σκηνικό και έπιασε στα χέρια της το σύμπαν της DC, με το πρώτο Injustice. Εκεί ήταν που ξεκίνησε αυτή η επική διαμάχη μεταξύ των αγαπημένων ηρώων και οι μηχανισμοί του ήταν παρόμοιοι με αυτούς του MK, χωρίς πάντα να υπάρχουν fatalities. Ευτυχώς, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Mortal Kombat vs DC Universe, το οποία αποτελεί πια μια κακή ανάμνηση.

Το δεύτερο μέρος της σειράς, Injustice 2, διαδραματίζεται λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με το καθεστώς του Superman να έχει καταρρεύσει και ο ίδιος να βρίσκεται στη φυλακή Red Sun. Το παιχνίδι ξεκινάει με εικόνες του πλανήτη Krypton πριν καταστραφεί ολοκληρωτικά και την περιπέτεια της Supergirl πριν φύγει με διαστημόπλοιο και χαθεί στο διάστημα. Σε αυτό το σύμπαν η Supergirl καθυστέρησε αρκετά να φτάσει στη γη και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Superman κατάντησε τόσο τσαντισμένος, αφού δεν ήταν εκεί για να τον καθησυχάσει.

Με τη Justice League διαλυμένη, ο Batman προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη στον κόσμο, παρακολουθώντας τον μέσω ενός υπερυπολογιστή με το όνομα Brother Eye. Δεν περνάει όμως πολύς καιρός για να εμφανιστεί μια νέα μεγάλη απειλή, αφού μία ομάδα κακοποιών με αρχηγό τον Gorilla Grodd σπέρνει τον πανικό. Ωστόσο, πίσω από αυτόν βρίσκεται το ίδιο κακό που ευθύνεται για την καταστροφή του Krypton. Ταυτόχρονα, η Wonder Woman μαζί με τη βοήθεια του Black Adam και της Supergirl, θα προσπαθήσουν να ελευθερώσουν τον Superman, ο οποίος θα αποτελέσει το κλειδί της όλης διαμάχης.

Το σκοτεινό setting της DC είναι παρόμοιο με αυτό των animated ταινιών, δηλαδή τονίζεται όπως ακριβώς του χρειάζεται. Η βεντέτα ανάμεσα στα πρώην μέλη της Justice League υπάρχει ακόμα και ο κυκλοθυμικός Superman κάνει τον μονίμως νευριασμένο Batman να φαίνεται φυσιολογικός. Ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος των αρένων είναι σκοτεινές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ στις περισσότερες φαίνεται ακόμα η καταστροφή που υπήρξε από το πρώτο παιχνίδι.

Σε θέμα roster, υπάρχουν πολλοί απόντες από το προηγούμενο IJ, αλλά οι νέες προσθήκες είναι υπεραρκετές για να καλύψουν το κενό αυτό. Ανάμεσά τους υπάρχουν ήρωες που δεν είναι και τόσο γνωστοί, όπως ο Firestorm και ο Blue Beetle, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πολλοί νέοι κακοί, με την πλειοψηφία να είναι κακοποιοί του Gotham, ενώ άλλοι τόσοι είναι γνωστοί από τις σειρές του CW. Επίσης, με το παιχνίδι να έχει περάσει σε Unreal Engine 4, οι λεπτομέρειες στα πρόσωπα και τις στολές των χαρακτήρων είναι καταπληκτικές, ειδικά πάνω στα cutscenes του story mode.

Τα παιχνίδια της Netherealm είναι ξακουστά για την ευκολία που χρειάζεται ο μέσος χρήστης για να μάθει τους μηχανισμούς του. Το Injustice 2 δεν αποτελεί εξαίρεση και μπορούμε να πούμε πως ο τρόπος που προετοιμάζει τον παίκτη, είναι τέτοιος ώστε αυτός να μπορεί να μπει αμέσως στην κόλαση του competitive. Σε αυτό βοηθάει κυρίως το άψογο tutorial, αλλά και ο μεγάλος αριθμός single player modes, που μπορούν να σας προετοιμάσουν για κάθε περίσταση.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Injustice 2

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.