Tales of Berseria | Review

Η κλασσική χαρούμενη συνταγή των παιχνιδιών της σειράς Tales φαίνεται να κάνει ένα μικρό διάλειμμα, με το Tales of Berseria να παίρνει μια πιο «σκοτεινή» πορεία

Platforms
 
Genre
 

Η κλασσική χαρούμενη συνταγή των παιχνιδιών της σειράς Tales φαίνεται να κάνει ένα μικρό διάλειμμα, με το Tales of Berseria να παίρνει μια πιο «σκοτεινή» πορεία

tales

Τα παιχνίδια της σειράς Tales ακολουθούσαν συνήθως μια συγκεκριμένη φόρμουλα, με έξι ή και καμιά φορά περισσότερους χαρακτήρες, να μπαίνουν στο ρόλο του ήρωα. Πάντα η ιστορία είχε να κάνει με μια μεγάλη περιπέτεια, που κατέληγε σε μια αποστολή διάσωσης του κόσμου. Τα Tales όμως είχαν μια μεγάλη κατάρα, την οποία βλέπαμε στα παιχνίδια που αποτελούσαν sequel. Τραγικό παράδειγμα είναι αυτό του Tales of Xillia 2, όπου είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι να ανακυκλώνεται, έχοντας μερικές προσθήκες που δεν καταφέρνουν με τίποτα να το σώσουν.

Το Tales of Berseria μπορεί να μην αποτελεί κάποιο sequel, αλλά διαδραματίζεται πολλά χρόνια πριν την ιστορία του Tales of Zestiria, κάνοντας πολλούς οπαδούς να φοβούνται για την ποιότητα του νέου παιχνιδιού, καθώς και τις ανακυκλωμένες περιοχές. Ωστόσο, όντας prequel το παιχνίδι δεν χρειαζόταν να ανησυχεί για τέτοια θέματα, αφού η διαφορά της χρονικής περιόδου ήταν μεγάλη και όπως είναι λογικό, ο κόσμος είναι αρκετά διαφορετικός. Η μεγάλη καινοτομία όμως του Berseria δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στο γεγονός ότι για πρώτη φορά παίρνετε το ρόλο ενός αντί-ήρωα.

Η Velvet Crowe ζει μαζί με το μικρό αδερφό της, Laphicet, και το σύζυγο της αποθανούσας αδερφής της Arthur. Οι τρεις τους ζουν μια ήσυχη ζωή, ως που μια μέρα όλα γκρεμίζονται για τη Velvet, κατά τη διάρκεια του scarlet night. Η Velvet βρίσκει τον Arthur να σκοτώνει τον Laphicet, για να πραγματοποιήσει ένα είδος τελετής και η ίδια γίνεται Deamon. Η οργή που νιώθει την κάνει να μην βλέπει μπροστά της και καταλήγει να σκοτώνει όλους της του συγχωριανούς, που έχουν μετατραπεί και αυτοί σε Deamons. Το μόνο που έχει μείνει για την Velvet πλέον, είναι η δίψα της για εκδίκηση, που θα καλυφτεί μόνο σκοτώνοντας τον Arthur.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, η Velvet καταλήγει σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου τρέφεται με άλλα τέρατα για τα επόμενα τρία χρόνια. Από εκεί θα την βοηθήσει να αποδράσει το Malak του Arthur, Seres, έχοντας δει πλέον πως αυτό που κάνει δε θα έχει καλό αποτέλεσμα. Τα Malak είναι ένα είδος πνεύματος, που οι εξορκιστές χρησιμοποιούν σαν εργαλεία. Έτσι η Velvet ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, με μοναδικό σκοπό να σκοτώσει τον Arthur, αλλά τα σχέδια που έχει αυτός, ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Από την αρχή της, η ιστορία δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει πόσο σκοτεινή είναι, κάτι που δεν έχουμε δει σε σχεδόν κανένα άλλο Tales. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα, θα απορείτε αν ο κακός του παιχνιδιού είναι ο Arthur ή εσείς. Μπορεί η ιστορία του Zestiria να μην είναι κάτι που προκαλεί τεράστια έκπληξη, αλλά σε συνδυασμό με το Berseria φαίνεται η πραγματική της αξία. Η σειρά που θα τα παίξετε δεν έχει τεράστια σημασία και σε καθένα από αυτά θα δείτε μια ιστορία από διαφορετικά στρατόπεδα. Το ένα καταφέρει να συμπληρώσει το άλλο, αλλά μόνο το Berseria στην ουσία μπορεί να εκτιμηθεί τόσο πολύ μόνο του.

Πάντα στα Tales τα party members ήταν αρκετά ξεχωριστά, έχοντας τις ιδιαιτερότητές τους στη συμπεριφορά τους, αλλά πάντα οι στόχοι τους ήταν κοντά σε αυτούς του κεντρικού χαρακτήρα. Στο Berseria ακόμα και αυτό είναι διαφορετικό, αφού οι σύντροφοι της Velvet, όπως και η ίδια, δεν είναι και η πιο χαρωπή παρέα. Δαίμονες, μάγισσες και πειρατές, ο καθένας με το δικό του στόχο και το μόνο που τους ενώνει είναι η κοινή διαδρομή που ακολουθούν για να φτάσουν σε αυτό. Βέβαια, κάποια στιγμή θα κάνουν πράγματα, που θα σας κάνουν να τους θεωρείτε καλόψυχους, αλλά αργά ή γρήγορα, μέσα από τα λεγόμενά τους θα προσγειωθείτε ξανά στην πραγματικότητα.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Tales of Berseria

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.